Érdekes

Rövid Történelem az Internet

Felhasznált forrás http://www.walthowe.com/navnet/history.html

Internet volt az eredménye, hogy egy látnok gondolkodás, az emberek, a korai 1960-as években, aki látta, hogy nagy a potenciál értéke, amely lehetővé teszi a számítógépek, hogy megosszák az információkat, hogy a kutatás-fejlesztés, tudományos, katonai területeken. J. C. R. Licklider a MIT első javasolt a számítógépek világméretű hálózata 1962-ben költözött át a Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége (Defense Advanced Research Projects Agency – DARPA) a késő 1962, hogy fejét a munka fejlesztésére. Leonard Kleinrock, a MIT később UCLA kidolgozott elmélete csomagkapcsolt, amely alapját képezik Internet kapcsolat. Lawrence Roberts a MIT kapcsolódik egy Massachusetts számítógép egy Kaliforniai számítógép 1965-ben több mint telefonos telefonvonal. Kimutatta, hogy a megvalósíthatósági a nagytávolságú hálózat, de azt is kimutatta, hogy a telefon vonal áramkör kapcsolási nem volt megfelelő. Kleinrock van csomagkapcsolt elmélet megerősítést nyert. Roberts költözött át a DARPA által 1966-ban alakult ki a terv az ARPANET. Ezek a látnokok, sok hátra névtelen itt vannak az igazi alapítók az Internet.

Amikor a késő Ted Kennedy szenátor hallottam, 1968-ban, hogy az úttörő Massachusettsi cég BBN nyert az ARPA szerződés az “interfész üzenet feldolgozó (IMP)” küldött üdvözlő táviratot BBN az ökumenikus szellem, a győztes a “vallásközi üzenet feldolgozó” szerződés.

Internet, akkor néven ARPANET, hozták online 1969-ben alatt egy szerződés által az átnevezett Fejlett Kutatási Projektek Ügynöksége (Advanced Research Projects Agency – ARPA), amely kezdetben csatlakoztatott négy fő számítógépek egyetemeken a délnyugati US (UCLA, a Stanford Research Institute, UCSB, University of Utah). A szerződés által végzett BBN a Cambridge, MA alatt Bob Kahn neten decemberében 1969. Júniusig 1970, MIT, Harvard, BBN, Rendszerek Fejlesztési Vállalat ( Systems Development Corporation – SDC)  a Santa Monica, Kalifornia egészült ki. Január 1971-ben, a Stanford, az MIT Lincoln Labs, a Carnegie-Mellon, Case-Western Reserve U egészült ki. A hónapok, a NASA/Ames, Mitre, Burroughs, RAND, az U az Illinois-i dugva. Ezt követően volt túl sok tartani lista itt.

Ki volt az első, hogy használja az Internetet?

Charley Kline, az UCLA küldte az első csomag az ARPANet, ahogy megpróbált csatlakozni a Stanford Research Institute, Oct. 29, 1969. Összeomlott a rendszer, amint elérte a G a LOGIN!

Internet célja az volt, hogy egy kommunikációs hálózatot, hogy a munka még akkor is, ha néhány főbb helyek voltak. Ha a legrövidebb útvonal nem áll rendelkezésre, routerek volna a forgalmat körül a hálózaton keresztül alternatív útvonalak.

A korai Internet által használt számítógépes szakemberek, mérnökök, tudósok, könyvtárosok. Semmi sem volt barátságos. Nem voltak otthon, vagy iroda személyi számítógépek azokban a napokban, aki használta, függetlenül attól, hogy egy számítógépes szakember, vagy egy mérnök vagy tudós, vagy könyvtáros, meg kellett tanulnia, hogy egy nagyon összetett rendszer.

Volt Al Gore találta fel az Internetet?

Szerint a CNN átirat az interjú Wolf Blitzer, Al Gore azt mondta,”Alatt a szolgáltatás az Egyesült Államok Kongresszusa, átvette a kezdeményezést létrehozása az Interneten.” Al Gore még nem volt a Kongresszus 1969-ben, amikor ARPANET kezdődött, vagy az 1974-ben, amikor a kifejezés Internet először jött használatba. Gore választották meg, hogy a Kongresszus 1976-ban. A tisztesség, Bob Kahn, Vint Cerf tudomásul veszi, a papír című Al Gore az Interneten, hogy Gore valószínűleg többet tett, mint bármely más választott hivatalos támogatása a növekedés, fejlődés, az Internet, az 1970-es években, hogy a jelen .

E-mail kialakítva ARPANET, amelyet a késő Ray Tomlinson, a BBN 1972-ben. Ő választotta a @ szimbólumot, a rendelkezésre álló szimbólum a telex összekapcsolni a felhasználó nevét, címét. A telnet protokoll, amely lehetővé teszi bejelentkezés egy távoli számítógép tették közzé, mint egy Kérelmet Hozzászólások (Request for Comments – RFC) a 1972-ben. RFC-azt jelenti, hogy a közös fejlesztési munka az egész közösség. Az ftp protokoll, amely lehetővé teszi fájlok átvitele között, Internetes oldalak, tették közzé, mint egy RFC 1973-ban, azóta RFC voltak rendelkezésre álló, elektronikus, hogy bárki, aki használja az ftp protokoll.

A könyvtárak kezdődött, automata, illetve a hálózati katalógusok az 1960-as független az ARPA. A látnok Frederick G. Kilgour az Ohio-i Egyetemi Könyvtár Központ (most OCLC, Inc.) led hálózati Ohio könyvtárak alatt a ’60-as, ’70-es években. Az 1970-es évek közepéig több regionális konzorciumok a New England, a dél-nyugati államok, valamint a Közép Atlanti államok, stb. csatlakozott Ohio formájában nemzeti, majd nemzetközi hálózat. Automatikus katalógusok, nem túl felhasználóbarát először elérhetővé vált a világ első keresztül telnet vagy a kínos IBM változat TN3270, de csak sok évvel később, a web-en keresztül. Lásd Történelem OCLC.

Ethernet, jegyzőkönyv sok helyi hálózatok, megjelent 1974-ben, egy kinövés a Harvard hallgatói Bob Metcalfe disszertációját “Csomagkapcsolt Hálózatok.” A disszertáció volt, kezdetben elutasítja, az Egyetem, a nem analitikus elég. Később fogom elfogadni, amikor hozzátette még néhány egyenletek.

Az Internet érett a 70-es eredményeként a TCP/IP architektúra, hogy jött ki a közös munka Bob Kahn az ARPA, Vint Cerf, a Stanford, mások egész a 70-es években. Vint Cerf magyarázza ezt, hogy “Igazából, Bob készített egy listát a desiderata a nyitott hálózat, de az ötletek, a TCP, illetve később a TCP/IP-merült fel a közös munkát, míg a Stanfordon volt az ARPA. Nem mondanám, hogy az architektúra eredetileg által kifejlesztett Bob az BBN. Ő jött hozzám azzal a problémával, pedig közösen fejlesztette ki ezeket a fogalmakat a Március – szeptember 1973 ekkor mi tájékoztatta a Nemzetközi Hálózati munkacsoport találkozó Londonban szeptember 1973-ban aztán megjelent egy könyv az IEEE Ügyletek Kommunikáció, 1974. Május kérdés. Ez által elfogadott, a Védelmi Minisztérium 1980-ban felváltja a korábban Network Control Protocol (NCP), valamint az általánosan elfogadott, 1983.

Unix az Unix Másolás Jegyzőkönyv (Unix to Unix Copy Protocol – UUCP) találták ki, 1978-ban a Bell Labs. Usenet-ben kezdődött, 1979 alapján UUCP. A hírcsoportok, amelyek a vita csoportok összpontosítva egy téma, követte, amely azt jelenti, információcsere, szerte a világon . Míg a Usenet nem tekinthető része az Internet, mivel nem osztja a használatra a TCP/IP, kapcsolódó unix rendszerek a világon, sok Internetes oldalak kihasználta a rendelkezésre álló hírcsoport. Volt egy jelentős része a közösségi házban került sor a hálózatok.

Hasonlóképpen, a BITNET (Mert itt Az Ideje, Hálózatra) csatlakoztatott IBM szerverek körül az oktatási közösség a világot, hogy nyújtson mail szolgáltatások elején, 1981-ben. Listserv szoftver fejlesztették ki ezt a hálózatot, majd később mások. Átjárók fejlesztettek ki, hogy csatlakoztassa BITNET az Interneten engedélyezett exchange e-mail, különösen az e-mail listák vita. Ezek a listservs más formái, e-mail listák vita alakult egy másik fontos eleme a közösségi épület, amely nem került sor.

Az elmúlt időkben nagyon érdekes volt nézni a BITNET üzenetet küldtünk, mint folytatta, az egyik abba, hogy a következő az út mentén, hogy a rendeltetési helyére. Szeretnénk látni érkezik meg az oldalunkat, akkor látni továbbított mentén a következő oldalon, a következő oldalon pedig a következő. Az élet ritmusát lassabb volt akkor!

Az 1986-ban, a Nemzeti Tudományos Alapítvány által finanszírozott (National Science Foundation – NSFNet), mint egy cross country 56 Kbps gerincét az Internet. Fenntartják a szponzori közel egy évtizedben, a szabályok a nem kereskedelmi célú, kormányzati vagy kutatási célokra.

Mivel a parancsok e-mail, FTP, telnet volt egységes, ez lett sokkal könnyebb a nem műszaki, hogy az emberek megtanulják, hogy használja a hálót. Nem volt könnyű a mai szabványoknak, bármilyen eszközzel, de nyisd ki az Internet használatát, hogy sok ember az egyetemeken különösen. Egyéb szervezeti egységek mellett a könyvtárak, számítógép, fizika, mérnöki részlegek megtalálták a módját, hogy használják a hálót – kommunikálni kollégái szerte a világon, a fájlok megosztására, a források.

Míg a száma, oldalak az Interneten kicsi volt, nem volt elég könnyű nyomon követni a források érdekes, hogy volt elérhető. De ahogy egyre több egyetem, valamint a szervezetek a könyvtárak csatlakozik, az Internet vált egyre nehezebb nyomon követni. Ott volt több, szerszám index a források álltak rendelkezésre.

Az első erőfeszítés, más, mint a könyvtári katalógusok, hogy az index Internetes hozták létre 1989-ben, mint Peter Deutsch ez Alan Emtage, a diákok, a Montreali McGill Egyetem, létrehozott egy archiváló program az ftp oldalak, amelyek nevezték Archie. Ez a szoftver is rendszeresen el, hogy minden ismert nyíltan elérhető ftp oldalak, a lista a fájlokat, majd egy kereshető index a szoftver. A parancsok keresés Archie volt a unix parancsok, beletelt egy kis tudás a unix használni, hogy a teljes képesség.

McGill Egyetem, amely otthont az első Archie, rájött egy napon, hogy a fél Internet forgalom megy Kanadába, az Egyesült Államok volt elérése Archie. A rendszergazdák aggódott, hogy az Egyetem volt, hogy támogassam ilyen a forgalom volumene, zárt le Archie külső hozzáférést. Szerencsére addigra már sokkal több volt Archies áll rendelkezésre.

Körülbelül ugyanabban az időben, Brewster Kahle, akkor a hinking Machines, Corp. fejlett a Terület Szerver Információk (Wide Area Information Server – WAIS), amely index a teljes szöveg fájlok adatbázis, valamint lehetővé teszi a keresések a fájlokat. Több változatok különböző fokú komplexitás, képesség fejlett, de a legegyszerűbb ezek voltak mindenki számára hozzáférhetővé tenni a hálót. A csúcs, Gondolkodó Gépek karbantartott mutatók több mint 600 adatbázisok a világ körül volt, amely által indexelt WAIS. Ők szerepelnek olyan dolgok, mint a teljes készlet Usenet Gyakran ismételt Kérdések fájlokat, a teljes dokumentáció munkaanyagok, mint az RFC szerint azok a fejlődő Internet szabványok, sokkal több. Mint Archie, a felület messze nem volt intuitív, beletelt egy kis erőfeszítést, hogy megtanuljuk használni.

Peter Scott, a University of Saskatchewan, felismerve az kell, hogy együtt információt a telnet-elérhető könyvtári katalógusok a világhálón, valamint egyéb telnet források, hozta ki a Hytelnet katalógus 1990-ben. Adott egy helyen, hogy információt a könyvtári katalógusok, egyéb telnet források, hogyan kell használni őket. Azt állította, évekig, ki HyWebCat az 1997-ben, hogy adjon tájékoztatást a web-alapú katalógus.

1991-ben, az első igazán barátságos kezelőfelület, hogy az Internet alakult ki a Minnesotai Egyetemen. Az Egyetem akartam, hogy dolgozzon ki egy egyszerű menü rendszer a fájlokat, valamint információk az egyetemen keresztül a helyi hálózaton. Egy vita követte között központi hívei, akik úgy vélték, a kisebb rendszerek kliens ez szerver architektúra. A központi hívei “nyert” a vita eredetileg, de mivel a kliens-szerver támogatja azt mondta volna fel egy prototípus nagyon gyorsan, megkapták az engedélyt, hogy egy demonstrációs rendszer. A bemutató rendszer is hívták egy gopher után a U a Minnesota kabala … a kosárcsapatban. A gopher bebizonyította, hogy nagyon termékeny, de néhány éven belül több, mint 10,000 gopher szerte a világon. Ez nem vesz tudás a unix vagy a számítógép architektúra használni. A gopher rendszer típusát vagy kattintson a számát, válasszuk a menü kiválasztási akarsz.

Hörcsög használhatóság volt a fokozott sokkal több, amikor a University of Nevada a Reno fejlett a VERONICA kereshető index a gopher menük. Volt állítólag, hogy egy mozaikszó a Nagyon Könnyű Rágcsáló-Orientált Netwide Index Számítógépes Levéltár. Egy pók mászott gopher menük szerte a világon, gyűjt linkeket pedig visszaállítása őket az index. Volt olyan népszerű, hogy nagyon nehéz volt csatlakozni, annak ellenére, hogy számos más VERONICA oldalak fejlesztették ki, hogy megkönnyítsék a terhelést. Hasonló indexelés szoftvert fejlesztettek ki, az egyes oldalakon, úgynevezett JUGHEAD (Jonzy’s Universal Gopher Hierarchy Excavation And Display).

Peter Deutsch, aki kifejlesztette Archie, mindig ragaszkodott hozzá, hogy Archie rövid volt, a Safari pedig semmi köze a képregény. Volt háborodva, amikor VERONICA ez JUGHEAD meg.

1989-ben egy másik jelentős esemény, hogy a hálók egyszerűbb a használata. Tim Berners-Lee, mások a Európai Részecskefizikai Laboratórium, több, népszerű nevén a CERN, javasolt egy új protokoll információk elrendezése. Ez a jegyzőkönyv, mely lett a Világháló 1991-ben alapult hypertext – egy rendszer a beágyazott linkek szöveges link más szöveg, amely már használta minden alkalommal, amikor kiválasztott egy szöveges link olvasás közben, hogy ezek az oldalak. Bár előtt megkezdett gopher, lassabb volt, hogy dolgozzon.

A fejlesztés 1993-ban a grafikus böngésző Mosaic által Marc Andreessen, majd a csapat a NCSA adta a jegyzőkönyv a nagy lendületet. Később, Andreessen költözött válik az agy mögött a Netscape Corp., amely során a legsikeresebb grafikus böngésző típusa, a kiszolgáló mindaddig, amíg a Microsoft hadat üzent fejlesztett ki a MicroSoft Internet Explorer.

Hamarosan után a grafikus böngésző Mosaic vezették be, a Kongresszusi Könyvtár hozzáférhetővé tett néhány csodálatos grafikával a színes, illusztrált Vatikáni Tekercsek. A lassú kapcsolatok olyan nap, 20 perc egy oldal betöltése. Meg is indul a letöltés, megy a kávéhoz, majd vissza, csodálja meg a képet, hogy már betöltötte a képernyőt.

Mivel az Internet, eredetileg a kormány által finanszírozott, eredetileg korlátozott, hogy a kutatás, az oktatás, valamint a kormány használ. Kereskedelmi célú felhasználása tilos volt, hacsak nem közvetlenül szolgálják a célok a kutatás-oktatás. Ezt a politikát folytatni, amíg a 90-es évek eleje, amikor független kereskedelmi hálózatok növekedni kezdett. Ez aztán lehetővé vált, hogy az útvonal forgalom szerte az országban, az egyik kereskedelmi webhely másik nélkül halad át a kormány által finanszírozott NSFNet Internet gerincét.

Delphi volt az első országos kereskedelmi online szolgáltatást kínál az Internet-hozzáférést a felhasználók. Kinyílt egy e-mail kapcsolat július 1992 teljes Internet szolgáltatás Novemberében 1992. Minden indokkal a korlátozások kereskedelmi használatra eltűnt, 1995. Május, amikor a Nemzeti Tudományos Alapítvány véget ért a szponzori az Internet gerincét, a forgalom támaszkodott kereskedelmi hálózatok. AOL, Prodigy, CompuServe jött az interneten. Mivel a kereskedelmi szokások volt annyira elterjedt, ebben az időben, valamint az oktatási intézmény fizet a saját módja, ideje, a veszteség NSF finanszírozás nem volt jelentős hatással a költségekre.

MICHAEL DERTOUZOS
1936-2001

A korai időkben a web egy zavaros időszak annyi fejlesztők megpróbálták, hogy a személyes bélyeg módon, az interneten kell fejleszteni. A web fenyegette egyre tömege független protokollok lenne szükség a különböző szoftver különböző alkalmazásokhoz. A látnok Michael Dertouzos, a MIT Laboratóriumában a Számítógépes Tudományok győzni, Tim Berners-Lee, mások, hogy létrehozzák a Világháló Konzorcium 1994-ben, hogy támogassák, szabványok az Interneten. Saját dugó még mindig kering az interneten, de a Konzorcium biztosította, hogy vannak közös szabványok jelen minden böngésző.

Olvassa el Tim Berners-Lee tisztelgés Michael Dertouzos.

Ma NSF finanszírozás túlmutat támogatja a gerince, illetve felsőfokú oktatási intézmények építése a K-12 helyi könyvtár elérése egyrészt, a kutatás, a hatalmas nagy hangerő kapcsolatok a másik.

Microsoft teljes skála belépés a böngésző, szerver, Internet Szolgáltató piac elkészült a nagy váltás, egy kereskedelmi forgalomban alapú Internet. A kiadás a Windows 98 1998 júniusában a Microsoft böngésző jól integrált az asztalon látható Bill Gates meghatározása, hogy tőkét kovácsoljon a hatalmas növekedés az Internet.

Ebben az időszakban a hatalmas növekedése, a vállalkozások belépő az Interneten aréna kódolt találni gazdasági modellek, hogy a munka. Ingyenes szolgáltatások által támogatott reklám eltolódott néhány közvetlen költségek távol a fogyasztói – átmenetileg. Szolgáltatások, mint például a Delphi kínált ingyenes web oldalak, chat szobák, fórumok, közösségi épület. Online értékesítési gyorsan nőtt, az olyan termékek, mint a könyvek, a zene CD, számítógépek, de a profit karcsú, amikor az ár összehasonlítások könnyű, a lakosság bizalmát online biztonsági még mindig remegek. Üzleti modellek, amelyek jól működtek vagy portál oldalak, hogy megpróbálja biztosítani mindenkinek mindent, élő aukciók. Az AOL felvásárolta a Time-Warner volt a legnagyobb egyesülés, a történelem, mikor került sor, valamint azt mutatja, hogy a hatalmas növekedés az Internetes üzlet! A tőzsde volt egy sziklás út, így fel-le, mint az új technológiai vállalatok, a dot.com’s tapasztalt jó hírem, meg egy rossz. A csökkenés a hirdetési bevétel írta doom sok pont.kommunikáció, komoly shakeout majd keressük meg a jobb üzleti modellek került sor, amelyet a túlélők.

A jelenlegi trend komoly következményei lehetnek a jövőben a növekedés a nagysebességű kapcsolatok. 56k-s modem a szolgáltatók, akik támogatták őket széles körben elterjedt egy darabig, de ez az alacsony vége. 56k-s nem elég gyorsan, hogy készítsen multimédia, például hangot, videót, kivéve a legalacsonyabb minőségű. De az új technológiák sokszor gyorsabb, mint a cablemodems, valamint a digitális előfizetői vonal (DSL) vannak túlsúlyban.

Vezeték nélküli rohamosan nőtt az elmúlt években, utazók keresés a wi-fi “forró pontok”, ahol tud csatlakozni, míg távol vannak a otthon, vagy az irodában. Sok repülőtéren, kávé, bárok, szállodák, motelek, most már rutinszerűen ezeket a szolgáltatásokat, egy kis díj, némi ingyen.

A jelenlegi nagy növekedési terület a hullám felé univerzális vezeték nélküli hozzáférés, ahol szinte mindenhol van egy “hot spot”. Önkormányzati wi-fi vagy városi szintű hozzáférés, wiMAX kínál szélesebb tartományban, mint a wi-fi, EV-DO, 4g, 5g, LTE, valamint más formátumokat lovagi torna dominancia az USA az elkövetkező években. A csata mind gazdasági, mind politikai.

Egy másik tendencia, hogy gyorsan érintő webes tervezők a növekedés kisebb eszközök csatlakoztatása az Internethez. A táblagépek, okostelefonok, könyveket, játék gép, karóra, GPS készülékek, termosztátok, sőt izzók most képes kihasználva az internet, sok web oldalak nem úgy működik, hogy a skála. Responsive web design alkalmazkodni minden méret eszközök fontos most.

Internet a dolgokat, hozzátéve, eszközök is. A legtöbb modern televíziók csatlakoztatva van, a webes eszközök, hogy etetni őket. Add, hogy ez a hűtőszekrények, ajtó zárat, az autók, garázs ajtó, személyes robotok, edzőtermi gépek, sütők, kamerák, taxi protézisek, a herék, a virtuális valóság headset, valamint a további elemek, szolgáltatások minden nap.

Mivel az Internet vált mindenütt, gyorsabban, egyre inkább elérhető, hogy a nem műszaki közösségek, szociális hálózatok, együttműködési szolgáltatások felnőtt gyorsan, amely lehetővé teszi, hogy az emberek kommunikálnak, ossza meg érdekek még sok más módon. Oldalak, mint a Facebook, Twitter, Linked-In, YouTube, Flickr, Second Life, blogok, Instagram, wiki  és még sok más hagyd, hogy minden korosztály gyorsan megosztani saját érdekeit a pillanatban, mások mindenhol. Biztosított egy hatalmas lökést, hogy a családfa-ipar. Védelme a magánélet elég nagy kihívás ebben a környezetben.

Ahogy Hérakleitosz mondta, a 4 században, a “Semmi sem állandó, csak a változás!”

Élj érdekes idők! (látszólag egy ősi Kínai mondás)

További információt az Internet története, látogasson el az alábbi oldalakra:

 

Vissza a főoldalra

Leave a Reply