Érdekes

Postfix Tartalom Ellenőrzés

Felhasznált forrás http://www.postfix.org/CONTENT_INSPECTION_README.html

Postfix támogatja a három tartalom vizsgálati módszerek, kezdve a könnyű egy-line-at-a-time szkennelés előtt mail várakozó, nagy teljesítményű gép, hogy nem kifinomult tartalmi elemzés után mail ütemezve. Minden megközelítés, más célt szolgál.

mielőtt sor, beépített, könnyű súly

Ez a módszer megtekinti a posta ELŐTT tárolják a sorban, használja a Postfix beépített üzenet fejléc, az üzenet ellenőrző szerv. Bár a fő cél az, hogy ne egy konkrét árvíz mail vírusok, férgek vagy, az is hasznos, hogy blokkolja egy árvíz visszapattant a kéretlen e-mail-e-mail értesítések a víruskereső rendszerek. A beépített reguláris kifejezések nem azt jelentette, hogy végre általános SPAM, vírus kimutatására. Ezért kell használni, az egyik a tartalmi ellenőrzés az alábbiakban ismertetett módszerekkel. Részletek itt találhatók a BUILTIN_FILTER_README, es BACKSCATTER_README dokumentumok.

miután sorban, külső, nagy súly

Ez a módszer megtekinti mail UTÁN kerül sor, a szabványos protokollt, például SMTP, vagy a “cső parancsot, majd várni kilépési állapot”. Után sor ellenőrzés lehetővé teszi, hogy a tartalom szűrő tetszőleges bonyolultságú, anélkül, hogy időtúllépések míg a fogadó mail, anélkül, hogy fogy a memória alatt csúcsterhelés. Részletek ennek a megközelítésnek a FILTER_README dokumentum.

mielőtt sor, külső, közepes tömeg

A következő két módszer ellenőrizze e-mailt, MIELŐTT tárolják a sorban.

  • Az első módszer az SMTP protokollt, valamint ismerteti a SMTPD_PROXY_README dokumentum. Ez a megközelítés áll rendelkezésre a Postfix verzió 2.1, majd később.
  • A második módszer a Sendmail 8 Milter jegyzőkönyv, írja le a MILTER_README dokumentum. Ez a megközelítés áll rendelkezésre a Postfix verzió 2.3 es később.

Bár ezek a módszerek látszólag vonzó, komoly korlátozásokat, hogy te tisztában kell lennie. Első, tartalom vizsgálat szoftver kell befejezni egy korlátozott ideig; ha a tartalmi ellenőrzést kell túl sok idő, akkor a bejövő mail szállítások fog. Második, tartalom vizsgálat szoftvert futtatni kell a korlátozott mennyiségű memória; ha a tartalmi ellenőrzést kell túl sok memóriát, akkor a szoftver összeomlik alatt csúcsterhelés. Mielőtt-sor ellenőrzés korlátozza a csúcserőművek, hogy a rendszer képes kezelni, valamint korlátozza a kifinomult tartalom szűrő használható.

A kifinomultabb tartalomszűrés szoftver nem épített Postfix jó oka: az írás az MTA megköveteli, hogy a különböző készségek, mint írni egy SPAM, vagy gyilkos vírus. Postfix ösztönzi a külső szűrők, valamint a szabványos protokollokat, mert ez lehetővé teszi, hogy válassza ki a legjobb MTA, valamint a legjobb tartalmi ellenőrzés szoftver a célra. Információ a külső tartalom ellenőrző szoftver megtalálható a Postfix honlapján http://www.postfix.org/ es a postfix-users@postfix.org levelezési lista.

 

Vissza a főoldalra