Nincs kategorizálva

Postfix PostgreSQL, Hogyan

Felhasznált forrás http://www.postfix.org/PGSQL_README.html

Bevezetés

Postfix táblára tartalmaz mutatót térkép típus lehetővé teszi, hogy össze Postfix, hogy egy PostgreSQL adatbázishoz. Ez a megvalósítás lehetővé teszi, hogy egyszerre több táblára tartalmaz mutatót adatbázisok: használhatja a virtuális(5) a táblázat, egy hozzáférés(5) az asztal, az egyik egy álneve(5) a táblázat, ha akarod. Megadhatja, hogy több szerverek ugyanazt az adatbázist, így a Postfix lehet váltani egy jó adatbázis szerverhez, ha rosszul sül el.

Elfoglalt mail szerverek segítségével táblára tartalmaz mutatót térképek generál sok egyidejű táblára tartalmaz mutatót költségtérítést, akkor a táblára tartalmaz mutatót szerver le kell futtatni ezt a tényt szem előtt tartva. Csökkentheti a száma egyidejű táblára tartalmaz mutatót költségtérítést segítségével a Postfix proxymap(8) szolgáltatást.

Épület Postfix a PostgreSQL támogatás

Ezek az utasítások feltételezik, hogy építeni Postfix a forráskód, mint a leírt, a INSTALL  dokumentum. Néhány módosítása is szükséges lehet, ha épít Postfix a gyártó-specifikus forrás csomag.

Megjegyzés: használja a táblára tartalmaz mutatót a Debian GNU/Linux Postfix, csak annyit kell tennie, hogy telepíti a postfix-táblára tartalmaz mutatót csomag kész. Nem kell újrafordítani Postfix.

Annak érdekében, hogy létrejöjjön Postfix a táblára tartalmaz mutatót térkép támogatást meg kell adnia -DHAS_PGSQL, a könyvtár a PostgreSQL fejléc fájlokat, majd a helyét a libpq könyvtár fájl.

Például:

% make tidy
% make -f Makefile.init makefiles \
    'CCARGS=-DHAS_PGSQL -I/usr/local/include/pgsql' \
    'AUXLIBS_PGSQL=-L/usr/local/lib -lpq'

Postfix verziók előtt 3.0 használata AUXLIBS helyett AUXLIBS_PGSQL. A Postfix 3.0-s vagy újabb, a régi AUXLIBS változó továbbra is támogatja az épület egy statikusan feltöltött PostgreSQL adatbázis kliens, de csak az új AUXLIBS_PGSQL változó támogatja az épület egy dinamikusan betölti, vagy statikusan feltöltött PostgreSQL adatbázis kliens.

Nem használják a AUXLIBS_PGSQL változó legyőzi a célja, hogy a dinamikus adatbázis kliens betöltése. Minden Postfix futtatható fájl táblára tartalmaz mutatót adatbázis könyvtár függőségek. Pedig pontosan az volt, amit dinamikus adatbázis kliens betöltése volt a célja, hogy elkerüljük.

Akkor csak futtatni a ‘hogy’.

Konfigurálása PostgreSQL keresési táblázatok

Egyszer Postfix épült táblára tartalmaz mutatót támogatás, megadhat egy térkép típus main.cf, mint ez:

/etc/postfix/main.cf:
  alias_maps = pgsql:/etc/postfix/pgsql-aliases.cf

A file /etc/postfix/pgsql-aliases.cf tartalmaz mutatót-álneve.vö. meghatározza, hogy sok információkat mondom, postfix, hogyan kell hivatkozni a táblára tartalmaz mutatót adatbázis. A teljes leírást lásd a pgsql_table(5) kézikönyv oldalt.

Példa: helyi álneve

#
# pgsql config file for local(8) aliases(5) lookups
#

#
# The hosts that Postfix will try to connect to
hosts = host1.some.domain host2.some.domain

# The user name and password to log into the pgsql server.
user = someone
password = some_password

# The database name on the servers.
dbname = customer_database

# Postfix 2.2 and later The SQL query template. See pgsql_table(5).
query = SELECT forw_addr FROM mxaliases WHERE alias='%s' AND status='paid'

# For Postfix releases prior to 2.2. See pgsql_table(5) for details.
select_field = forw_addr
table = mxaliases
where_field = alias
# Don't forget the leading "AND"!
additional_conditions = AND status = 'paid'

Tükrözött adatbázisok

Oldalak kell több mail hőcserélők lehet élvezni a kényelmet, használata hálózati mailer adatbázis, de nem akarom, hogy mutassam be egy single point of failure, hogy a rendszer.

Ez okból már benne az a képesség, hogy Postfix referencia több házigazdák hozzáférést egy egységes táblára tartalmaz mutatót térkép. Ez működni fog, ha az oldalak beállítása tükrözött táblára tartalmaz mutatót adatbázisok két vagy több számítógép.

Amikor lekérdezések nem egy hiba, egy fogadó, a többi a házigazdák lesz próbáltam véletlenszerű sorrendben. Ha nem táblára tartalmaz mutatót szerver házigazdák elérhető, akkor a mail halasztani mindaddig, amíg legalább egy olyan hosts elérhető.

Kredit

 • Ez a kód alapján a Postfix mysql térkép által Scott Cotton es Joshua Marcus, IC Group, Inc.
 • A PostgreSQL változások által végzett Aaron Sethman.
 • Frissítések a Postfix 1.1.x es PostgreSQL 7.1+ támogatására hív tárolt eljárások hozzá Philip Warner.
 • LaMont Jones volt a kezdeti Postfix táblára tartalmaz mutatót fenntartó.
 • Liviu Daia módosított konfigurációs felület, ki main.cf a konfiguráció szolgáltatás.
 • Liviu Daia módosított konfigurációs felület, ki main.cf a konfiguráció szolgáltatás.
 • Liviu Daia további finomításokat Jose Luis Tallon es Victor Duchovni fejlett a közös lekérdezés, result_format, domain, expansion_limit felület LDAP, MySQL es PosgreSQL.
 • Leandro Santi frissítve a PostgreSQL ügyfél után a PostgreSQL a fejlesztők jelentős adatbázis API változások válasz SQL injekciós problémák, PQexec() kezelése erőteljesebb.

 

Vissza a főoldalra