Nincs kategorizálva

“OoBase”, más néven “Base” Open Office ingyenes, multi platform adatbázis

Egy kis segítség, kérem?

Ezek az oldalak az Open Office segítségével, az ötletek és útmutatók kap több ezer találatot havonta. Kapok vissza semmit. Nem panaszkodott. De! Én nagyon hálás lenne, ha beszélve NoviceGuard kezdeményezésére a szülők vagy a tanárok, akik érdekeltek lehetnek abban, hogy azok a gyerekek, hogy megy amatőr programozás és az elektronika. Saját oldal megmutatja nekik valami, ami elveszi néhány szóváltás, és megvédi a berendezést a gyerekek. I “eladni” ez az én költsége mintegy 25 $, attól függően, hogy lehetőségeket. Ha rákattint a linkre, akkor megnyílik egy új oldalt. Csak csukja ezt, és akkor jön vissza ide OpenOffice dolgokat. Ugyan már … aki nem ismer szülők vagy a tanárok ?? NoviceGuard- elektronika gyerekeknek. (Facebook “Tetszik”, stb, természetesen szívesen … az, hogy vagy erre!) (Http://tinyurl.com/NoviceGuard egy könnyű út az oldalon.)

Első rész:

Új vagy ooBase? Ha igen, akkor azt tanácsolják, hogy kezdődik a konzultáció ebben a fejezetben. Azt kapsz egy túra, korlátozott ismétlés és átfedés. Ugrálást, ha szeretné, de ezzel azokat szekvencia lehet hatékonyabb.
katalógusa
= = = = = =

 

Forgószél túra . Ez a bemutató nem jellemző, amit írok. De ez nem visz, hanem gyorsan, bár “a dolgok”. Ne ess kétségbe, ha megy túl gyorsan … elmagyaráztam a dolgokat teljesen máshol. Ebben forgószél túra, létrehoz egy kis asztalon, futtasson egy egyszerű jelentés. A másolatot az elkészült adatbázis is letölthető, így megtakarítja adatbevitel időt, és biztosítja, hogy nem helyesírási megakadályozzák a másolat működését.

Munka adatbázisok: bevezetés . Előfordult dolgozott Access, dBase, Paradox, stb? Esetleg hagyja … de ez rövid. Talán a legjobb, hogy átlássa, csak abban az esetben. Ha nincs rá szükség, akkor képesnek kell lennie arra, hogy gyorsan elolvasta. Ha nem tudja elolvasni gyorsan … szüksége van rá!

Telepítetted OpenOffice … ami így kap az adatbázis . Úgy működik … többnyire … , de! ! ! : nem lehet szerkeszteni az adatokat olyan alakban, vagy valami más “csak furcsa”. Az oldal ad rövid jegyzeteket ooBase szükség van egy Java motor és hivatkozások többi telepítés utáni beállítási segítséget. (Nem sok “találat megtalálható”, hogy OpenOffice adatbázis, de akkor nem lenne az első, aki találkozik ezzel a bosszúságot. Könnyen fix, boldogan.

“Az űrlap” csak olvasható “, nem tudok szerkeszteni” . Ez egy gyakori gond az új felhasználóknak. A szerkeszteni az adatokat! (Próbáld ki, és meglátod!) De “nem” szerkeszteni az űrlapot. Olvasd el ezt a rövid üzenetet, hogy megtanulják, hogy megváltoztatni a formáját a design, miután minden.

frissítése OpenOffice . Rövid feljegyzéseket, hogy milyen simán épített mechanizmus Open Office 2.x dolgozott nekem, amikor frissítettem a Windows gép Open Office verzió 3.0.0. (Én most OpenOffice 4.1.1, és a frissítéseket is jól működött a számomra.)

Ubuntu Linux OpenOffice (és adatbázis) telepítés . Ha megvan ooBase simán, akkor kihagyhatjuk ezt az oldalt … de már próbáltam használni a Forms Wizard? Ez az oldal is foglalkozik Java Engine kérdéseket.

Egy egyszerű címjegyzék asztal (nevek, címek és telefonszámok) : csak azért, hogy minket kezdődött.

Mezőtípusok / adattípusok : Egy gyors szót adattípusok, más néven mezőtípusokat, hogy segítsen, ha asztalokat állítanak fel. (Van hosszabb vita a “diskurzusok” gyűjtemény is.)

Alternatív módon létrehozni táblákat : Nem szükség , hogy olvassa el ezt. Táblázatok létrehozása a Tervező nézet. Ha túl az újszülött szakaszban adja táblázat design egy próbát? (Ajánlott a kalandvágyó kezdőknek is!)

Egy egyszerű űrlap: kezelése a cím könyv adatokat olyan formában, amely a jobbra módon kell csinálni. (A “ formanyomtatványokon (A fodor) ” bemutató kiterjed a formában is … részletesebben. Továbbá néhány kiegészítő anyag mentén módon.)

Egy egyszerű lekérdezést : Az első pillantást lekérdezések, a címjegyzék adatait.

Az elsődleges kulcsokat : rövid jegyzeteket, amit meg kell tennie minden asztal: tartalmaz egy elsődleges kulcsot. További megjegyzések jelennek meg a Két szint tutorial elsődleges kulcsokat .

Két alternatíva …

Printing címmatricák : Egy gyors útmutató, kihagyva néhány részletet.
katalógusa
Printing (kiválasztva) címmatricák : meghosszabbítása a címjegyzék tutorial. Ugyancsak tárgyalja válogatás és szűrés.

Formanyomtatványokon (A fodrok) Basic technikákat kell elsajátítani. Azt javasoljuk, ez a bemutató az Ön számára, nem is annyira a tájékoztatást, hogy formája, hanem az általános információkat fedezett út mentén hogyan ooBase működik. Ha kitölti ezt a bemutató, akkor megtanultuk, hogyan kell bemutatni a táblázatot a mezőket a kívánt sorrendben, többek között. Akkor is kell mutatni, hogyan szűrni milyen iratok jelennek meg. Minden jó dolog! (A “ egyszerű űrlap ” bemutató, fent egy részére terjed ki a központi szereplő pontok ez a bemutató is, de kevésbé átfogóan, és figyelmen kívül hagyva a sok járulékos témák.)

Hivatkozási integritás, többasztalos formái és lekérdezések, használata kapcsolatok Ezek fontos fogalmak … és a szervezet én útmutatók róluk nem tökéletes, ezért hoztam létre a “vezető a vezetők”, amely az, amit a linkre kattintva!

Matton

Ugrás oldal Tartalomjegyzék

 

Kérjük kedvemért? (Független Open Office … van még az, hogy lejjebb!)

Álljon meg egy pillanatra, hogy látogassa meg a http://Flat-Earth-Academy.com ? Célja, hogy segítsen a gyerekek (vagy felnőttek, akik kimaradtak az iskolában!) Érdekli a tudomány, hogy mi a kérdés, hogy elérje a “alapvető keretet” a tudás, amelyre lehet építeni egy jó megértés. Nem “cukor”, nem egy napló mutatós grafika vagy oldal elrendezés … csak néhány koncentrált Good For You dolog. Ott kell lennie néhány ember maradt, akik nem félnek, hogy “munka” az utat a terjeszkedés tudásuk? Szintén említi minden releváns fórumon meglátogatott, kérem? (Opens új lapon vagy ablakban, így juthat vissza csak bezárására.))

Látogasson el a http://Flat-Earth-Academy.com …. kérem !

 

 

A második rész:

 

Létrehozása formájában a számított mező : Ez egy fontos képesség, és gyakorolja más elemi ismeretek.

Bővebben számított mezők : Ez a bemutató, névlegesen, kb kiszámítása a bevételt eBay és az Amazon eladási. Felvesz egy rekordot minden eladó, és kapsz két jelentést … egyet származó bevétel eBay értékesítési, az egyik a bevétel az Amazon eladási. Ne gondold, “én nem eladni az interneten, semmi szükségem!”

Ne gondolja, hogy mivel a “válasz” az eladók szemlélteti néhány remek módja, hogy az adatbázis köhög fel Stuff.

(két jelentést, mivel a képletek, amit kap, miután eladta az egyik piacok eltérő képletet a bevételt az értékesítés a többi.)

Ez nem egy “hogyan kell csinálni” egy dolog. De ismerve az alapvető “mozog” nem elég. Ez nem megy át “hogyan kell csinálni” néhány dolgot … de azt is mutatja, hogy az újítások.

Írásbeli 2015 júliusában, ez nem olyan hosszú a fogat, mint az én útmutatók, és azt is írt több ügyesen kihasználva a munka, amit hozott, mielőtt csinál ez!

Többszörös asztalok, kapcsolatok, hivatkozási integritást : Írásbeli 7/6 … jobb az átlagnál bemutató … de én útmutatók érintő kapcsolatokat is “felnőtt, mint a feje”, sajnálom, úgyhogy elő a útmutató a különböző kapcsolatokat oktató .

Importálása asztalok más helyeken, például nem ooBase adatbázisok : Úgy tűnik, ez egy népszerű választás. Ez segít, többek között az CSV fájlok, hogy ne újra beírni az adatokat. Ez segít áttérni egy másik adatbázis-kezelő, például A drága Access. Alternatív úticél: Mozgó dolgok között Open Office alkalmazások és Hogyan exportálni ooBase CSV . Nekem is van egy általános bevezetése vesszővel elválasztott értékek (CSV) fájlokat az Ön számára. A szeparátor nem mindig vesszőt, az úton. Ha azt szeretnénk, hogy használ Microsoft Access adatbázis , van egy rövid megjegyzés, hogy az Ön számára is.

A csodálatos Report Builder kiterjesztés az Oracle, a Sun Microsystems korábban : Egy gyors bevezetés alapvető használatát. Az oldal is ad: “Hogyan kell telepíteni” információ … de én nem gondolja van szüksége, hogy többé? (Azt hiszem, ez most a “standard”, “beépített” jelentés generátor. “)

“Regisztrálása” adatbázisokkal, valamint készít mentést : Olvasd az információkat biztonsági másolatot készít a munka, ha mást nem. “Regisztrálása” marad egy kis rejtély számomra, de ez a bemutató megvilágítja, remélem!

Elhelyezés megszorítások asztalok: tartása az adatbázis szabadon rossz adat; megelőzése érvénytelen adatokat.

Listbox és ComboBoxes: További segédanyagok tartsa táblázatok szabadon rossz adatok.

Hivatkozási integritás, többasztalos formái és lekérdezések, használata kapcsolatok Ezek fontos fogalmak … és a szervezet én útmutatók róluk nem tökéletes, ezért hoztam létre a “vezető a vezetők”, amely az, amit a linkre kattintva! Egyikük teremt adatbázis két táblát, és hozza létre a lekérdezéseket és formák információk kinyerése a táblákat. Ez a leírás nem tartalmaz olyan jelentés … “eredmény” egy formája, amely összeszerelik adatot egy Easy to használat ablakot.

Mezők megjelenítése több táblából egy lekérdezés : egyesítések használatával. Ez egy szokatlan tutorial. Már a kezdet kezdetén, ez tartalmaz egy bevezetést a vételi és eladási tőzsdei hívások és teszi. Úgy néz ki, egy “nagyobb” projekt, mint jellemző ez a leírás. Ez hosszú, de remélem, megéri! Az is szokatlan, hogy van egy link, amely lehetővé teszi, hogy Ön letöltse a kész adatbázis.

Database képekkel, 1. rész … és néhány általános készségek : A látszólagos cél ennek a bemutató, hogy mutassa meg, hogyan kell építeni egy adatbázis képeket vagy diagramokat az egyik területen. Akkor is, ha nem érdekel, hogy érdemes lenne a futást a bemutató néhány általános pontok formájában design, amely tartalmazza. (Frissítve ooBase 3.2.1 és 1.2.1 ORB)

Database képekkel, 2. rész : Ez kiterjed az 1. rész, amely megmutatja, hogyan kell felépíteni egy adatbázist, amely nem rendelkezik a képek belsőleg, hanem csupán tárolja az utat a képet, amely továbbra is a fájl külső az adatbázisba. (Frissítve ooBase 3.2.1 és 1.2.1 ORB)

Az elsődleges kulcsokat : További megjegyzések. Összetett kulcsok. Ellenőrzőösszegek. Kiterjeszti az észrevételeket az én Level One tutorial elsődleges kulcsokat .

Matton

Ugrás oldal Tartalomjegyzék

A földgömb jobb segít, hogy ha csinálnak ezek az oldalak is érdemes időt vesz igénybe. Ez az interaktív; játszani vele, ha akarja. (Meg kell használni a böngésző “vissza” gombot, hogy újra itt, miután erre.) Az egyetlen információ a rendszer rögzíti, amikor a látogatók belépni az oldalra, és ahol az ISP csatlakozik őket az internetre. (Az én esetemben, hogy 60 mérföldre onnan, ahol én élek, abban a pillanatban.)

Ez a szó, hogy nekem, mint egy ingyenes szolgáltatás Revolvermaps.com . Ha tudod, hogyan kell beszúrni HTML a saját weboldalakat, hogy könnyen hozzá.

(Kérjük, ne a kódot a Revolver Map fordítások ezt az oldalt.)

A harmadik rész:

 

fontolóra ezeket után már kényelmesen sok dolog az előző részekben. Ezek vagy perifériás téma, vagy nehezen igénylő néhány ooBase élményt.

 

A “egyszerű” jelentés: A kijelölt tételeket, és gondoskodik azok válogatni : Egy egyszerű követelmény. Nem nehéz … ha tudod, hogyan. Amely akkor, miután elolvasta ezt a kissé szokatlan (az útmutatók ezen az oldalon) bemutató. (Ebben egy, én kevésbé olvasó kézre, mint máskor.) Fogunk össze egy kis adatbázis (két mező, hat rekordokat.) Jelölje néhány lemezt tőle egy lekérdezést. És azokat, válogatni (a jelentés) egy emberbarát formában. Néhány limlom annak, hogy a jelentés “professzionális” szerepel a végén a bemutató. Írásbeli 14/09.

Funkciók (add, száma, minimális, stb.) És csoportosítása : Nem az én legnagyobb csiszolt bemutató! És festek magam egy sarokban, vagy kettő. De ha kíváncsi, hogyan kell használni funkciók lekérdezések, ez segíthet. És ha mindketten tudunk birkózni az egészet, nagyon hasznos dolgok válnak lehetővé: kicsomagolása egy adatbázis, például az átlagos pontszám 12 évesek, akik a 7. osztályban, amikor megpróbálnak egy időzített matematika teszt. (Az adatbázis tartana pontszámok sok gyerek. A lekérdezés egy táblázatot “feldarabolásos” az adatokat, hogy az igényeinknek.) A technikák nyílt a módja, hogy megtalálják, egy csoport a feljegyzések, a teljes (összeg), a átlagosan a gróf, legmagasabb egyéni rekord, legalacsonyabb, szórás. És ez még csak a funkciók! A bemutató is érinti csoportosítás rekordokat. A bemutató jön egy letölthető adatbázis minta adatokkal, és előre beírt lekérdezések, űrlapok, jelentések a kezdéshez.

Két asztal egyik formája : egy formája … egyik formája … nézni rekordok két táblát, és szerkeszteni, hozzáadni, törölni rekordokat a táblázatokban. Egy alap készség. Nem kell dolgozni közvetlenül táblákat. (Annak ellenére, hogy számos felhasználási gyakran, hogy őszinte legyek. Sóhajt.)

Adatáthelyezés között Open Office alkalmazások : egyszerűbb, mint a félelem! Ez az egyik a kerületi téma.

Cascading szelektor … a adatlapokon : A forma egy adatlap felsorolja az első neveket. Kiválaszt egy. Ha ezt megtette, hogy egy második adatlap az űrlap jelenik meg mindenki, hogy az első név a “People” táblázatban.

Cascading szelektor: Second Level . Egy ListBox, és általában, hogy több okos. Ez a munka első nélkül makró. Ezután árán egy kis makró, akkor javítani a megoldást.

Ugrás oldal Tartalomjegyzék

Makrók:

Nem ígérek semmit, hogy magában a makro jelenik máshol, de megpróbálom tartani a legtöbb dolog bevonásával makrók itt.

Izzadtam vért, hogy megismerkedjen ezzel a makrók és leküzdésében néhány (régi) korlátozások “a (korábbi) határ” a ooBase. Körülbelül két héttel az után, hogy kész lettem tisztában egy új változatát ooBase. Korlátozott vizsgálatok arra utalnak, hogy legyőzi a korlátait & nbsp;! & Nbsp;! & Nbsp; & nbsp; & nbsp; & nbsp; Ez egy “Hurrá!”, Nem egy nyögés. (Nos, egy kicsit nyögés …. az a tény, hogy én időzített kalandom rosszul.)

A ooBase 3,1 tárolhatja makrók egy adott adatbázis által .odb fájlt. Tárolhat makrók az adatbázisban valók. Azt is tudja, hogy a képeket a jelentésekben. (Adj fejlesztése komoly figyelmet, ha még mindig a valamit, mielőtt 3.1. Tettem néhány OpenOffice frissítéseket az évek során, a Windows, megbánás nélkül .. de hogy a szokásos óvintézkedéseket.) (A képek a jelentésekben, akkor is kell Oracle Report Builder , korábbi nevén a Sun Report Builder, vagy SRB. én a tesztek 1.1-es verziója. eddig is kap egy űrlapot a képek megjelenítésére az adatbázisban tárolt és képek, amelyek csak az út számukra az adatbázisban tárolt. eddig csak azt tudom, hogy jelentések , hogy nyomtassa ki a képeket a korábbi fajta. másik jó dolog a OO3.1 + SRB 1,1 az, hogy a “Keep Ratio” opciót került bevezetésre képek megjelenítésére.

 

Makro programozók: kezdődik ezekkel a …

OOP és események : A fontos bemutató alap- elemek és elvek részt semmilyen makró munka Open Office modul. Néhány anyag itt segít megérteni gyakorlatokat, hogy kövesse, ha dolgozik, makrók, amelyek nem “megállapított” általános követelményei Open Office. Nem könnyű olvasmány, de ajánlom neked.

Első lépések makrók : Ez egy fontos bemutató, ha azt szeretné, hogy működjön együtt makrók az Open Office modul, vagy nem érti anyag minden az én más makrók útmutatók. Egy egyszerű “Hello World” gomb létre, hogy bemutassa különböző pontokat. Sok dolog magyarázni szavak egy szótag. A kezdő bemutató, vagy a véleményét közbenső makro programozók.

Egyéb gondolatok makró használatára : Nem nagyon jól megírt, de ha azt szeretnénk, hogy a mester makrók segítségével, a munka végig a kapsz további ismeretek. Többek között benne nézzük dolgozik egy négyzetet egy ooWriter dokumentumot. Ismét: magyarázata szavak egy szótag.

Makro programozás: a második szint …

Futtatása néhány gombok ooBasic : Ebben a leírásban, akkor kapnak kevesebb segítséget, van, hogy néhány felfogni, mit csinál …. ami érhet el a munka során az oktató a fenti, ha kell.

Felhasználói funkciók : Új létrehozása “szavak” az Open Office munka, különösen ooCalc. Ebben a leírásban, akkor hozzon létre egy függvényt, amely kidolgozza az “adó-” ára valamit, ha tudjuk, hogy a “adózás előtti” árát, valamint az adó mértéke. Miután tettünk a dolgokat magyarázni a bemutató, képesek vagyunk arra, hogy csupán a dolgokat, mint a = tkbWithTax (200,3) a munkalapon, és kap 206.

Fájlok : A makró, amely törli egy fájl, és másolja a másik. Megjegyzés: Ez a “munka” zárt dokumentumokat ül a lemez, nem a “cucc” belsejében egy fájlt. (Az egyik fájl lehet nyitva, amikor a makró hívásakor, de csak másolja az aktuális lemez példányát. Még nem mentett módosításokat a fájl nem másolható.)

Dokumentum tulajdonságai : Ez úgy néz ki … nem találnak összes a választ … vizsgálva tulajdonságait a dokumentum a makró van tárolva. az út, nézzük néhány rendelkezésre álló dokumentáció megnyitása Office programozók .. API és ooBase.

Makro programozás: A harmadik szinten …

Elérése funkciók és eljárások belső külső DLL-ek. A Windows-DLL biztosított saját használatra, miközben az első lépéseket. Egy példa segítségével dolgozzák ooCalc munkalap, de úgy vélem, az alapelvek általános. A funkció a DLL nevezik; ez egy szöveggel tér vissza, amit majd jelenítse meg a sejtben a munkalapon. Az alprogram a DLL helyezi “Hello World” a képernyőn egy üzenet doboz, ha valami történik a ooCalc munkalapot hívni a az alprogram.

Makrók ooBase …

A következő feltételezzük, hogy van némi ismerete dolgozó makrók, amelyek segítségével szert dolgozva a fenti útmutató lépéseit!

Exportálása CSV az egy gombnyomással: Ez nem csak az emberek, akik szeretnének exportálni CSV. Ha a használni kívánt makrók ooBase, olvassa el ezt az esszét. Ez viszi át az alapvető készségek, a fájl exportálásához CSV példaként. Úgy kezdődik, szinte a semmiből, de ha használó makrók Open Office előtt, vagy kezdő, akkor jól tenné, hogy vizsgálja felül, legalább az első két oktató ebben a “Makrók” c. Beszélnek az “egyszerű” makrók Open Office. Minden járnak lesz szükség dolgozó makrók ooBase …. és így tovább!

Hol vannak a makrók? Ez a rövid esszé tárgyalja, ahol a makrók vannak tárolva, és részleteket a kapcsolódó ooBase kérdés.Ugrás oldal Tartalomjegyzék

“Hogyan” utasításokat:

 

A lapok ebben a részben alig tartalmaz töredék “hogyan” információkat. Ezek kevésbé “tutorial”, mint az előző részekben.

Amit nem lehet csinálni : … legalábbis nem az Open Office: Access MySQL szerver a web hosting cég “1and1.com” s szerverek … de azt mondom, hogyan lehet használni az adatokat ilyen adatbázisok weboldalaidba keresztül PHP.

A dátumok bejegyzések kiválasztásához bejegyzések : Ha az adatbázis dátumait azt, tárolva a “dátum” adat-típusú, néhány “érdekes” következményei merülnek fel. Ez a “hogyan” megmutatja, hogyan kell építeni lekérdezések kivonásához bejegyzések dátumok alapján őket.

Adatmozgatás táblázatkezelő adatbázis : A “rossz” tutorial- nem magyarázza, akkor nem megérteni , mit csinál … de lehet, hogy kapsz egy “klikk ez a” válasz, ha ez minden, amit akar. Egyengeti az utat ….

Egyszerű levelezési lista- létre levélcímkék : Egy másik “rossz” tutorial- nem magyarázza, akkor nem megérteni, mit csinál … de lehet, hogy kapsz egy “klikk ez a” válasz, ha ez minden, amit akar.

Hogyan klónozása Open Office adatbázis : klónozása adattábláid, űrlapok, lekérdezések, jelentések és regisztráció a klón.

Adatmegosztás : Hogyan, hogy másolatot adatbázis mások; hogyan kell használni egy másik számítógépen.

Keresik fel a dolgokat, a kézi : Van egy kézikönyv? Hol kap meg!

Concatenate mezők : Kapcsolja húrok két vagy több mező egy szövegbe. Tedd a “Jane” és a “Smith” – & gt; “Jane Smith”, például. Vagy akár “Smith, Jane”!

Rádiógombok formák : Radio gombok egy jó módja annak, hogy segítsen a felhasználóknak be csak érvényes adatokat. Is ad példát fokozatos fejlesztésére … egy eszköz, hogy hol akarsz lenni, inkább előbb, mint utóbb. Kevesebb sietség, nagyobb sebesség.

Használata DDE iratok megőrzése lépésben . DDE egy kiforrott technológia megosztására adatok között dokumentumok, és az Open Office megvan “standard”.

Draw térképek országokkal színezett adatok szerint róluk. Van egy nagyon egyszerű módja annak, hogy valóban látványos eredményt!

Adatok exportálása CSV fájlok : Az utat megtenni bármilyen Open Office alkalmazás. ( CSV fájlokat máshogy .)

Fix Linux Űrlaptündérben problémák : Úgy tűnik, hogy már egy probléma a Forms Wizard a ooBase telepített Ubuntu egy ponton. Probléma is még mindig léteznek. Könnyen rögzített, de a “fix” hozhat más kérdés … Nem vagyok szakértő Ubuntu elég tudni, hogy … de nem láttam más problémák a korlátozott teszteket.

Készítsünk egy automatikus növelés területén : A AutoValue létrehozni a területeken, amelyeket kitöltve az Ön számára a számítógép. Hasznos elsődleges kulcsok, sorozatszám, stb.

Auto-növekmény indítása : Van egy olyan területen, AutoValue meghatározott igaz? Szeretne változtatni a számot, amely felhasználható a következő rekord? Ez a “Hogyan” megmondja, hogyan … és ez könnyen megoldható!

Ugrás oldal Tartalomjegyzék
 

Előadások:

 

Az alábbi lapok kevésbé “keystroke- melléktermékként gombnyomás”, kevesebb a “Számvevőszék mindazonáltal a” véna. Ők több mint előadások. Ezek talán nem olyan könnyű és olyan szórakoztató olvasni, de nekik egy esélyt? A felsorolt az “egyszerű / fontos”, hogy “kevésbé könnyen / kevésbé kritikus” téma. Míg az egyik körülbelül adattípusok nem különösebben könnyű, ezért különösen fontos! Persze, én nem biztos, melyek fontosak a A igényeinek. Remélem ők minden hasznos!

 

Kereszt megtölteni formák adatok több asztalon : Ha az adatbázis több mint egy asztal, ez egy nagyon rossz ötlet, hogy belépjen minden adat kétszer, azaz a “duplikált” (remélhetőleg! Ez az egyik probléma) két helyen. Ez nem teljes esszé beszél egy kicsit erről, és arról, hogyan tud adatokat több mint egy asztal egyetlen formája, hogy összehozza azokat a dolgokat, amit akar.

Kapcsolatok és csatlakozik : Amint az adatbázisok több asztalon … ami nem tart sokáig … tényleg , tényleg kellene kezdeni beállítás “kapcsolatok” az adatbázisban. És nemsokára, akkor kell “csatlakozik”. Ezek nem ugyanaz a dolog, de a különbségek folyamatosan elmosódott a fejemben, és remélem, hogy segít leküzdeni ezt a problémát.

Aadatok “típusú” : Kritikus a táblázat design. (Van egy gyors bevezetést adattípusok az “Első rész” is.)

CSV adatfájlok : Egy rövid, általános magyarázata “vesszővel elválasztott értékek” fájlok, más néven “Vesszővel elválasztva” fájlokat … hasznos adatáthelyezésről alkalmazások között. A pontos részletek használja őket Open Office (általában) magyarázata máshol … sajátosságait adatimportálással , exportálnám és a közötti adatáthelyezésről Open Office alkalmazások .

Run SQL parancsot közvetlenül? Elemzése SQL? : OoBase van (az adatbázis!) Kezdő-barát. Azonban eljön az idő, amikor a “segítséget” útban. Akkor fut az SQL közvetlenül. Kit érdekel. Amikor. Hogyan kell csinálni. (Ez az oldal csak mintegy SQL parancsok segítségével a Base. Írtam máshol a a Saját SQL szerverek .

Apache / MySQL / PHP : Készen áll a kihívásra? (A nagy kihívás.) szeretne használni ooBase ingyenes többfelhasználós adatbázis? (OoBase önmagában nem többfelhasználós.) Szeretne adatbázisokhoz keresztül LAN vagy az interneten, és ismét ooBase a kliens gépen? Szeretne felhasználók változatos és szűken meghatározott kiváltságokat? Ez a tanulmány igyekszik segíteni …. de ez nem egy gyors olvasni! (Az út, akkor is beszél, a szórakozás akkor lehetett volna létre a dinamikus weboldalakat útján PHP.)

“Csak” egy MySQL adatbázis szerver , az Open Office “ügyfél”, vagy ” front end “: Ez lenne a kihívás is … bár nem egészen a kihívást az előző Kaland. A MySQL egy ingyenes többfelhasználós, multi-platform adatbázis szerver. érheti a MySQL szerver az interneten keresztül. (OoBase önmagában nem többfelhasználós vagy támadható távoli hozzáférést.) A készlet oldalak elmagyarázza sokat kapok egy MySQL szerver megy hoztak létre a február és 2013. március és megy tovább, mint néhány korábbi erőfeszítések a téma. Mester, mi van bennük, és akkor már egy jó kezdet felé, hogy készen áll a nagy kihívás, kezd bele egy Apache / MySQL / PHP, az elem már említettem ezt.

Ugrás oldal Tartalomjegyzék

Case Studies:

 

Példák adatbázisok feltöltése sajátos szükségleteit. Szintén esettanulmányok elemei adatbázis tervezés. Ne nézd meg a alanyok A fenti esettanulmányok, és azt mondják: “Telefonszámok listája? Nem kell tennie egy telefonos listát.”

Ezek mind szemléltetésére általános pontokat, és mindezt adhat “Ez egy jó ötlet!” gondolatok.

Ha ez megtörténik, amit szerencsésen nem be kell állítania a telefonszámok listáját, szép és jó, azonban azt megkísérelte olyan általánosabb hasznosságát mint írtam az esettanulmányok. Minden, amit olvas döntésekkel vettem megoldásában egy adott problémát. Azt olvastam, hogy a szerszám, amit használnak. Meg kell elvenni ötletek, amelyek hasznosak sok adatbázisok … például az adatbázis próbálnak létrehozni ma!

= = = = =

 

Elsődleges kulcs design: Trükkök a kereskedelemben. A vita az elsődleges kulcs terveztem a “könyvek” táblázat egy adatbázis Igazából használat. (Ez körülbelül egy könyvgyűjteménye.) Számos általánosan alkalmazható pont.

Family History: Egy adatbázis ősök : A munka folyamatban van, de lényeges eleme, hogy az adatbázis “önteni”, amit tudsz .. ., és hogyan tudja, hogy … az emberek a múltból. Házasságok, gyerekek, fontos dátumok stb.

Láncolt listák, DNS, Family History : Ez a tanulmány egy kicsiteltér a legtöbb az oldalon. Úgy beszél (hosszasan!) Egy probléma, és teszi bizonyos előrelépések azt vizsgálja, hogyan lehet megoldani azt. De egy teljes, Open Office Base megoldás nem még nem áll rendelkezésre. Remélem valaki tud küldeni egy megoldás! Addig az esszé továbbra is értékes gyakorlatot nézi adatokat, és hogyan lehet kódolni. Az adatok fog betölteni a mátrix, de ritkán. Az adatok talán a legjobban tárolni láncolt lista. Lehet egy ilyen szerkezetet tartanak RDBMS? Az egész dolog merült fel az út mentén, hogy tervezése adatbázis megfelelő DNS céljából családtörténeti kutatás .

Department of Motor Vehicles- in Paradise : Ez az adatbázis az alapot a további ismertetők. Az adatbázis lehet letölteni. Négy asztal, kapcsolatok létre. Ez az alapja egy adatkezelő rendszer egy hipotetikus karibi sziget közlekedési rendőrök.

Forma két al-formák : Egy szerény kis dolog. Az összefüggésben egy kis adatbázis információkat a növényekre példaként, egy űrlapot két al-formákat hoz létre.

Eves adományozás : Egy adatbázis nyomonkövetnünk adományokat méltó okoz. Nem “rakéta tudomány”; meglehetősen alap rendszer.

Stock Market Befektetés : Megjegyzések egy adatbázist, amely nyomon követi lényeges adatokat a tőzsdei befektető. Azt is remélem, érdekes, hogy kezdő magánbefektetők általános pontok rekordokat meg kell tartani.

A “való világban” Például : ismertetése néhány igen “piszkos” munkát, hogy megfelel bizonyos valós igényeit.

Project részvétel : Egy adatbázis nyomon a dolgozó emberek egy csoportja projektek. Hasznos, mint egy illusztráció, amely “vonal” a info több entitás, és egyéb dolgok. Lehet letölteni az adatbázist, ha akarja. Nem “teljes” sem … de a leírás az asztalok, hasznos a saját jogán, az.

Az egyéni alkatrészek:

Egyes “illusztrációk”, hogy támogassa sok más oldalak ezen a honlapon. Ezek olvasható a saját, és a kapcsolódó gyakran, különösen a bevezető útmutatók.

(Tehát Hagop Merjian, I nem emlékszem valami angol órák 40 évvel ezelőtt. Nos … emlékezett bit!) Azoknak ismeretlenek Henry Reed” elnevezése Parts “, ez megér egy látogatást. Írt egy katona tapasztalata a második világháborúban, bár be kell vallanom, én ms-emlékeztem, hogy honnan Wilfred Owen és az első világháború. Valószínűleg lehetne alkalmazni, hogy szinte minden katona élete csak néhány változás.)

De te, kedves olvasó, valószínűleg nem katona, úgyhogy nem itt elkalandozik a cölöp csuklón, ami az Ön esetében, hogy nem kapott, vagy bármi mást, amit még nem kapott.

ooBase fő projekt menedzser ablak : Bemutatja a fő ablak, ahonnan általában kezelni bármilyen ooBase projekt. Egyes felhasználók a ooBase adatbázisok mások által létrehozott lehet jobban ismeri a kapcsolótábla elülső végén, de a legtöbb felhasználó általában működik az ablakon keresztül az itt leírt, amit általában úgy neveznek, hogy “az ooBase fő projekt menedzser ablak”.

“Design mód be / ki” gombot, és Űrlapnavigátort ablak : Két fontos eszközei a tervező. Ne keverjük össze a formában navigátor az általánosabb navigátor, amely tudja elindítani az Ön F5 billentyűt.

“Form Controls” és a “További vezérlők” Eszköztárak : Hogyan lehet elérni velük.

Ugrás oldal Tartalomjegyzék

További megjegyzések:

Először is ….

Ramblings

Az adatbázis szállított OpenOffice, 2-es verzió (és magasabb) nem tipikus adatbázis feladatokat is, és olyan egyszerű használni, mint bármi hasonló teljesítmény. Elfogadja SQL. Című cikkben a fenti segítségért mastering ooBase.

Felejtsd bármely tapasztalatait Adabas lépett a kereskedelmi változata OpenOffice 1. Az OpenOffice verzió 2 adatbázis, ooBase, nem függ össze, és már rég nem vittek be 3-as verzió.

Ne feledd: az egész OpenOffice csomag, hogy a nyílt forráskódú, ingyenes, beleértve ooBase. (Azt is látni ooBase nevezik “Base”.)

A OpenOffice csomag elérhető nem csak a Windows, hanem Mac és Linux. Már használja az Ubuntu. Valójában csinálok inkább az Ubuntu … milyen csodálatos érzés, hogy egyre távol attól, hogy a szolga a Microsoft. Ha eljön a nap, amikor úgy döntenek, hogy kapcsolja ki az összes az én Windows-dobozok, ott olyan dolgok hiányzik, de szovegszerkesztes, táblázatok, adatbázisok (és néhány más alkalmazások), amikor bekapcsolom a saját Linux doboz, én nem is tudom, hogy nem a Windows … én még mindig használja az alkalmazásokat én használ Windows-on. (A Firefox a böngészési tevékenységet ugyanazon boldog körülményeket.)

szólva a csodálatos világ nyílt forráskódú program, próbálta már a nyílt forráskódú szoftverek és hardver Arduino mikrokontroller ? A sok móka, ha úgy tetszik, bütyköl elektronika. És ha csak a szoftver, ott van a multi-platform Pascal nevű FPC, amit elősegítik az ugyanazon az oldalon, mint az én Arduino anyag. FPC jön változatban Window, Linux és Mac.

A OpenOffice 2, kapsz egy ingyenes, képes, hasznos adatbázis-program. Ez abból ered, hogy a meglévő termék, HSQL. Idézni www.hsqldb.org :

“A csoport 2001-ben alakult …. Van …. kiadott hat új verziói az adatbázis (RDMS) 2001 áprilisától a … A projekt élvezi top 50 rangsor között SourceForge projekt (100000) több mint 1.000.000 letöltés.

“(HSQL is) teljesen szabadon használható és terjeszthető a mi engedélyek (amelyek) alapján a szabványos BSD licenc.”

(kiigazított szöveg) re (egy korábbi verzióját), amit régen a ……. http://www.openoffice.org/product/base.html ….. (az oldalt lassú lehet betölteni.)

“A BASE, akkor ….