Érdekes

Mese a Sárkány-Zsarnok

Eredeti Nick Bostrom az https://nickbostrom.com/fable/dragon.html

Egyszer volt, hol nem a bolygó tyrannized egy hatalmas sárkány. A sárkány állt magasabb, mint a legnagyobb székesegyház, valamint a volt borított vastag fekete pikkelyek. A piros szeme izzott a gyűlölet, a szörnyű jaws folyt szüntelen patak gonosz illatú sárgás-zöld nyálka. Ez követelte az emberiség egy vérfagyasztó tribute: kielégíteni a hatalmas étvágy, tízezer férfiak, mind a nők kellett szállítani minden este a fellépő sötét, hogy a hegy lábánál, ahol a sárkány-zsarnok élt. Néha a sárkány felemésztené ezeket a szerencsétlen lelkeket érkezéskor; néha ismét bezárta őket a hegyekben, ahol elsorvadnak hónapokig vagy évekig, mielőtt végül, hogy fogyasztott.

A szenvedést okozott neki a sárkány-zsarnok volt, kiszámíthatatlan. Amellett, hogy a tízezer, akik gruesomely levágott minden nap, ott volt az anyák, apák, feleségek, férjek, gyerekek, barátok maradtak gyászolni a veszteség az eltávozott szeretteinkkel.

Néhány ember megpróbált harcolni a sárkány, hanem az, hogy bátrak voltak, vagy ostoba volt nehéz megmondani. A papok, a varázslók hívott le, átkok, mindhiába. Harcos, fegyveres ordító bátorság a legjobb fegyver a kovácsok lehetne előállítani, megtámadta, de égett el a tüzet, mielőtt jön elég közel ahhoz, hogy a sztrájk. Kémikusok kiagyalt mérgező sört, aztán becsapott a sárkány a nyelési őket, de az csak látszólagos hatás az volt, hogy további serkentik az étvágyat. A sárkány karmai, a cápa, a tűz annyira hatékony, a pikkelyes páncél olyan bevehetetlen, az egész természet olyan erős, mint az, hogy legyőzhetetlen, hogy bármilyen emberi támadás.

Látva, hogy legyőzte a zsarnok lehetetlen volt, az emberek volt más választása, mint engedelmeskedni a parancsoknak fizetni a szörnyű tiszteletére. A halálesetek kiválasztott mindig vének. Bár idősebb emberek voltak, mint erőteljes, egészséges, mint a fiatal, de néha bölcsebb, a gondolkodó volt, hogy ők legalább már élveztem, néhány évtizede az élet. A gazdag is szert egy rövid haladékot által megvesztegetve a nyomja meg a banda, hogy érte jöttek, hogy őket; de alkotmányos jog, senki, még maga a király, le a sor a végtelenségig.

Spirituális ember arra törekedett, hogy vigaszt azoknak, akik féltek, hogy felfalja a sárkány (amely tartalmazza, hogy szinte mindenki, bár sok tagadta a nyilvános) által ígéretes egy élet a halál után, egy élet, hogy nem lenne szabad a sárkány-ostora. Más szónokok azzal érvelt, hogy a sárkány meg van a helye a természetes rend, mind erkölcsi, hogy etessék. Azt mondták, hogy ez is része volt a nagyon jelent embernek lenni, hogy a végén a sárkány gyomrában. A többiek továbbra is fenntartotta, hogy a sárkány jó volt, az emberi faj számára, mert úgy tartják, hogy a populáció mérete. Hogy milyen mértékben ezek az érvek győződve arról, hogy az aggódó lelkek nem ismert. A legtöbb ember próbált megbirkózni azzal, hogy nem gondolok a borzalmas vég, ami várta őket.

Évszázadok óta ez a kétségbeejtő állapot folytatódott. Senki nem számoltam tovább, az összesített halálos áldozatok száma, sem a száma könny hullt a reményvesztett. Elvárások fokozatosan beállítani, de a sárkány-zsarnok lett az élet. Tekintettel nyilvánvaló, hiábavaló az ellenállás, megpróbálja megölni a sárkányt megszűnt. Ehelyett erőfeszítéseket most elsősorban a kibékítette. Míg a sárkány időnként raid a városok, megállapították, hogy a pontos szállítás a hegy, a kvóta az élet csökken a gyakorisága, ezek a behatolást.

Tudván, hogy a sor, hogy legyen sárkány-takarmány mindig közelgő, az emberek kezdtek, hogy a gyerekek korábban gyakrabban. Nem volt ritka, hogy a lány terhes neki a tizenhatodik születésnapján. A párok gyakran szült egy tucat gyereket. Az emberi népesség volt, így folyamatosan a kisebb, de a sárkány tartottak attól, hogy éhes.

A tanfolyam a századoknak, a sárkány, hogy jól táplált, lassan, de folyamatosan nőtt. Ez lett, majdnem olyan nagy, mint a hegy, amely élt. Pedig az étvágya nőtt arányosan. Tízezer emberi testek már nem elég, hogy töltse ki a hasát. Most már követelte, nyolcvan ezer szállított a lábát a hegy minden este a fellépő sötét.

Amit megszállt a király elme több, mint a halál, maga a sárkány volt a logisztikai gyűjtése, szállítása olyan sok ember, hogy a hegy minden nap. Ez nem volt könnyű feladat.

A folyamat elősegítése érdekében a királynak volt egy vasúti pályán épített: két egyenes vonal a csillogó acél vezető, hogy a sárkány lakhelye. Minden húsz perc, a vonat megérkezik a hegy terminál, amin az emberek, de még nem tértek vissza üres. Holdfényes éjszaka, az utasok a vonaton, ha ott lett volna a windows nekik, hogy kibír a fejüket, képes lett volna látni, előttük a kettős sziluettje a sárkány, s a hegy, két izzó, vörös szemét, mintha a sugarak egy pár óriási világítótorony, mutatva az utat megsemmisülés.

Szolgák voltak által alkalmazott, a király nagy számban, hogy adja be a tiszteletére. Voltak regisztrátorok, akik nyomon követték, hogy ki van soron kell küldeni. Voltak, akik-gyűjtők, akik feladják a különleges szekerek, hogy hozza a kijelölt embereknek. Gyakran utazik nyaktörő sebességgel, akkor rohan a rakomány vagy egy vasútállomás vagy közvetlenül a hegy. Ott voltak a hivatalnokok, akik adják a nyugdíjak fizetett a megtizedelte a családok, akik már nem voltak képesek eltartani magukat. Voltak szolgálja ki az utazási a ítélve, útban van a sárkány, próbál enyhíteni a kín, szellemek, illetve gyógyszerek.

Ott volt, sőt, egy profi, dragonologists aki tanulmányozta, hogy ezek a logisztikai folyamatok hatékonyabbá lehet tenni. Néhány dragonologists is végzett vizsgálatok során a sárkány élettan, viselkedését, valamint a gyűjtött minták – a fészerben mérleg, a nyálka, hogy nyálaztam a cápa, az elvesztett fogak, valamint a helyiség, amely specked a töredékek az emberi csont. Ezek a tételek a gondosan annotált archiválását. Minél több a fenevad volt, érthető, hogy a több, az általános felfogás, a legyőzhetetlenség megerősítette. A fekete pikkelyek, különösen, nehezebb volt, mint bármely anyag ismert ember, de úgy tűnt, nem lehet, hogy annyi, mint egy karcolás a páncél.

Finanszírozására ezek a tevékenységek a király kivetett súlyos adók az emberek. Sárkány-kapcsolódó kiadások, számviteli már egy hetedik, a gazdaság, egyre gyorsabban, mint maga a sárkány.

Az emberiség egy kíváncsi faj. Hébe-hóba, ha valaki egy jó ötlet. Mások példányt a gondolatot, hozzátéve, hogy ez a saját fejlesztések. Idővel, sok csodálatos eszközök, rendszerek kifejlesztése. Néhány ezek az eszközök – számológépek, hőmérők, mikroszkóp, az injekciós üveget, hogy a vegyészek használja fel kell forralni, majd pároljuk folyadékok – szolgálja, hogy könnyebb létrehozni, próbálja ki az új ötletek, beleértve az ötletek, hogy felgyorsítsa a folyamatot az ötlet-generáció.

Így a nagy kerék találmány, ami lett egy szinte észrevétlenül lassú, az idősebb korosztály, fokozatosan kezdett, hogy gyorsítsa fel.

Bölcsek azt jósolta, hogy egy nap el fog jönni, amikor a technológia lehetővé tenné, hogy az emberek repülni, valamint sok más megdöbbentő dolgokat. Az egyik a bölcs, aki nagy becsben tartják, amelyet néhány más bölcsek de kinek a különc modor tette hozzá egy kitaszított, remete, odáig ment, hogy azt jósolják, hogy a technológia végül lehetséges, hogy építsenek egy szerkezet, ami megöli a sárkány-zsarnok.

A király, a tudósok azonban elutasította ezeket a gondolatokat. Azt mondták, hogy az ember túl nehéz ahhoz, hogy repülni, de minden esetben hiányzott a tollak. A lehetetlen elképzelés, hogy a sárkány-zsarnok, meg is ölhetnek, a történelem könyvek elmesélte több száz kísérletet, hogy nem csak, hogy nem az egyik, amely sikeres volt. “Mindannyian tudjuk, hogy ez az ember egy felelőtlen ötlet” egy tudós a leveleket később írta a gyászjelentés a visszavonult bölcs, aki volt akkor küldték ki, hogy faljanak a fenevadat, amelynek bukása volt, megjósolta, hogy “de az írásai voltak elég szórakoztató, talán hálásnak kell lennünk, hogy a sárkány, hogy lehetséges az az érdekes műfaj, a sárkány-dagasztás irodalom, amely feltárja, hogy annyira a kultúra, a szorongás!”

Eközben a kormány titokban tartott találmány fordult. Csupán évtizedekkel később, az emberek repült el sok más megdöbbentő dolgokat.

Néhány képromboló dragonologists veszekedtünk egy új támadás a sárkány-zsarnok. Megöli a sárkány nem lesz könnyű, azt mondják, de ha egy anyag lehet találta ki, hogy nehezebb volt, mint a sárkány páncél, ha ez az anyag lehet a hagyományos bele egy ilyen lövedék, akkor talán a bravúr lenne lehetséges. Az első, a képrombolók’ ötletek elutasította a dragonologist társaik, mivel nem ismert anyag, nehezebb volt, mint a sárkány pikkely. De miután dolgozik a probléma sok éven át, az egyik a képrombolók sikerrel bizonyítja, hogy egy sárkány skála lehet, áttört egy tárgy egy bizonyos kompozit anyag. Sok dragonologists, aki korábban szkeptikus most csatlakozott a képrombolók. A mérnökök számításai szerint egy hatalmas lövedék is készült ez az anyag, majd elindult a kellő erő, hogy behatoljon a sárkány páncél. Azonban az előállítás a szükséges mennyiséget a kompozit anyag lenne drága.

Egy csoport több kiváló mérnökök, dragonologists petíciót küldött a királyhoz, kéri, hogy a támogatási építeni az anti-sárkány lövedék. Az az idő, amikor a petíciót küldtek a király volt elfoglalva vezető a hadsereg a háború ellen, egy tigris. A tigris ölte meg a gazda, majd ezt követően eltűnt a dzsungelben. Nem volt széles körben elterjedt félelem, a vidék, hogy a tigris is jön ki, majd újra támadni. A király a dzsungel veszi körül, s elrendelte a csapatok kezdődik vagdalkozás az utat. A következtetést a kampány, a király tudta be, hogy minden 163 tigrist a dzsungelben, beleértve a feltételezett gyilkos, már vadásszák le, majd megölték. Közben a felfordulás, a háború azonban a petíciót elveszett vagy elfelejtett.

A beadványozó ezért küldött egy másik fellebbezés. Ebben az időben kaptam választ az egyik a király titkárnő azt mondja, hogy a király megfontolja a kérésüket, miután végzett felülvizsgálata az éves sárkány-adminisztráció költségvetés. Az idei költségvetés volt a legnagyobb, hogy dátuma, valamint tartalmazza a finanszírozás új vasúti pálya a hegyre. A második pálya szükségesnek, mint az eredeti pálya már nem támogatja, a növekvő forgalom. (Az adó által követelt a sárkány-zsarnok volt nőtt százezer emberi lények, hogy szállítani a lábát a hegy minden este a fellépő sötét.) Amikor a költségvetés végleges elfogadását, azonban a jelentések jönnek a távoli része az országnak, hogy egy falu volt a szenvedés, a csörgőkígyó fertőzés. A király, hogy hagyja el sürgősen, hogy mozgósítsa a hadsereg, biciklizni, hogy legyőzze ezt az új fenyegetést. Az anti-dragonists’ fellebbezést nyújtott be egy poros szekrény a kastély pincében.

Az anti sárkányok találkoztunk újra, hogy eldöntse, mit kell tenni. A vita volt, animációs, majd folytatta, hosszú az éjszaka. Majdnem hajnalig, amikor végre elhatározta, hogy az ügyet a nép. A következő hetekben, utaztak szerte az országban, adott nyilvános előadások, valamint kifejtette, hogy a javaslat, hogy bárki, aki meghallgatja. Először az emberek szkeptikusak voltak. Ők tanították az iskolában, hogy a sárkány-zsarnok legyőzhetetlen volt, hogy az áldozatot követelt volt, hogy elfogadta, mint az élet velejárója. Mégis, amikor megtanultak arról, hogy az új kompozit anyag, arról, hogy a minták a lövedék, sok lett kíváncsi. Egyre növekvő számban, a polgárok özönlöttek az anti-dragonist előadások. Aktivisták elkezdte szervezni a gyülekezési támogatja a javaslatot.

Amikor a király olvastam ezeket a találkozókat az újságot, ő idézte a tanácsadók, s kérdezte őket, hogy mit gondolnak róla. Ők tájékoztatta őt arról, hogy a petíciót, amit küldtek, de mondtam neki, hogy az anti sárkányok volt bajkeverők, akinek a tanításai okoz nyilvános nyugtalanság. Sokkal jobb volt az a társadalmi rend, azt mondták, hogy az emberek elfogadják az elkerülhetetlen, a sárkány-zsarnok tiszteletére. A sárkány-ügyintézés több munkahely lenne, ha a sárkány levágott. Nem volt ismert, szociális jól jön a hódítás, a sárkány. Mindenesetre a királyi kincstár volt, jelenleg majdnem üres után a két hadjáratok, valamint a finanszírozás félre a második vasúti vonal. A király, aki abban az időben élvezi nagy népszerűségnek, hogy legyőzte a csörgőkígyó fertőzés, hallgattam a tanácsadók’ érveket, de fél, hogy elveszíti néhány népszerű támogatás, ha látták, hogy figyelmen kívül hagyja az anti sárkányok petíciót. Ezért úgy döntött, hogy tartsa nyílt meghallgatást. Vezető dragonologists, a miniszterek, az állam, valamint az érdekelt a nyilvánosság tagjai felkérték, hogy vegyen részt.

A találkozóra került sor, a legsötétebb nap az évben, mielőtt még a Karácsonyi ünnepek, a legnagyobb terem a királyi kastély. A terem tele volt az utolsó hely, az emberek zsúfoltság a folyosókon. A hangulatot azzal vádolták, hogy egy komoly intenzitása általában fenntartva döntő háborús ülés.

Miután a király üdvözölte mindenki, ő adta a szót a vezető tudós mögött az anti sárkányok javaslat, egy nő, egy komoly, szinte szigorú arcot vágott. Úgy folytatta, hogy magyarázza meg világosan, hogy a javasolt eszköz működni fog, illetve, hogy a szükséges összeg a kompozit anyag lehet gyártani. Tekintettel arra, hogy a kért összeget, lehetővé kell tenni, hogy befejezze a munkát, tizenöt-húsz év. Még nagyobb összeg, a finanszírozás is lehetséges lehet csinálni, mint tizenkét éve. Azonban lehet, hogy nem abszolút garancia, hogy működni fog. A tömeg követte őt bemutató feszülten.

Következő beszélni, volt a király főtanácsadója az erkölcs, egy ember, egy dörgő hang, ami könnyen tele a nézőtér:

“Engedje meg, add, hogy ez a nő megfelelő arról, hogy a tudomány, valamint, hogy a projekt technológiailag lehetséges, bár nem hiszem, hogy ténylegesen bizonyított. Most azt kívánja, hogy szabaduljunk meg a sárkány. Valószínűleg azt hiszi, hogy neki van igaza, nem szabad szétrágni fel a sárkány. Hogy szándékos, merész. A véges emberi élet áldás minden egyes, akár tud róla, akár nem. Megszabadulni a sárkány, ami talán nem is tűnik olyan kényelmes dolog, sértené az emberi méltóságot. A gondja öl a sárkány eltéríteni minket a felismerve nagyobb mértékben a törekvéseit, amelyek az életünket természetesen pont, a jólét helyett csak életben maradni. Ez lealacsonyító, igen lealacsonyító, egy ember, aki szeretné, hogy továbbra is ő középszerű életet, ameddig csak lehetséges, anélkül, hogy valami a magasabb kérdést, hogy mi az élet, hogy használható. De én mondom neked, a természet, a sárkány enni az emberek, a saját faj megadott a természet valóban, nemesen teljesül, csak azzal, hogy ették meg…”

A közönség hallgatta tisztelettel, hogy ez a kitüntetett hangszóró. A mondatok voltak olyan ékesszóló, hogy nehéz volt ellenállni az az érzésem, hogy egy mély gondolatokkal kell leselkednek mögött őket, bár senki sem tudta egészen felfogni, mi volt az. Biztos, szóval jön egy ilyen kiváló jelölt a király bizonyára mély anyag.

A hangszóró a következő a sorban, spirituális bölcs, aki széles körben elismert az a kedvesség, szelídség, valamint az odaadás. Ahogy ő lépett a pódiumra, egy kis fiú kiabált ki a közönség soraiból: “A sárkány rossz!”

A fiú szülei vörössé váltak kezdett hushing, szidás a gyermek. De a bölcs azt mondta, hogy “Hadd beszéljen a fiú. Valószínűleg bölcsebb, mint egy öreg bolond, mint én.”

Először is, a fiú is ijedt, zavart, hogy mozog. De amikor látta, hogy a valóban barátságos mosollyal a bölcs arca, a outreached kezét, ő engedelmesen átvette ezt követte a bölcs, ki a pódiumra. “Na, ez egy bátor kis ember”, mondta a bölcs. “Félsz a sárkány?”

“Azt akarom, hogy a nagyi vissza”, mondta a fiú.

“A sárkány el a nagyi el?”

“Igen,” a fiú azt mondta, hogy könnyek feltör a nagy rémült szemekkel. “Nagyi megígérte, hogy megtanít, hogyan kell sütni a mézeskalács cookie-k a Karácsony. Azt mondta, hogy mi lenne egy kis házat a mézeskalács, a kis mézeskalács ember, hogy él. Akkor azok az emberek, fehér ruhában jött el a Nagyi el, hogy a sárkány A sárkány rossz, eszik az emberek… azt akarom, hogy a Nagyi vissza!”

Ezen a ponton a gyerek sírt, olyan keményen, hogy a bölcs volt, hogy visszaadja neki a szülei.

Több felszólaló az estét, de a gyermek egyszerű vallomása volt, kilyukadt a költői ballon, hogy a király miniszterei, a próbált ki, hogy leeresztett. Az emberek támogatását az anti-dragonists, hogy az este végére még a király is volt, hogy felismerjük az okot, az az emberiség az oka. A záró nyilatkozat, egyszerűen azt mondta: “gyerünk, csináld!”

Elterjed a hír, ünnepségek tört ki az utcákon. Azok, akik már kampányol az anti-dragonists pirított egymást, ittak, hogy az emberiség jövőjét.

A másnap reggel, egy milliárd ember felébredt, rájött, hogy a sor, hogy meg kell küldeni a sárkány jött, mielőtt a lövedék volna kitölteni. Egy fordulópont volt, elérte. Mivel előtt, aktív támogatása az anti-dragonist, mert már korlátozott, hogy egy kis csoport, látnokok, most lett az első számú kiemelt figyelmet mindenkit érdekel. Az absztrakt fogalom, a “tábornok” volt egy szinte kézzelfogható intenzitás, pontosság. Tömeg gyűléseket fel pénzt, a lövedék projekt sürgette a királyt, hogy növeljék az állami támogatást. A király válaszolt, hogy ezek a fellebbezést. Az Új Év, cím, bejelentette, hogy ő át egy extra törvényjavaslatot, hogy támogatja a projektet a magas szintű finanszírozás; továbbá, hogy eladná a nyári kastély, valamint néhány, a föld pedig, hogy egy nagy személyes adomány. “Úgy gondolom, hogy ez a nemzet kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy a cél elérésére, az évtized vége előtt, felszabadítja a világot az ősi csapás a sárkány-zsarnok.”

Így kezdődött a nagy technológiai versenyfutás az idővel. A koncepció egy anti-sárkány lövedék volt egyszerű, de, hogy ez a valóság szükséges megoldásokat ezer kisebb technikai problémák, amelyek mindegyike szükséges több tucat időigényes lépéseket, a botlások. Teszt-rakétákat lőttek, de esett holtan a földre, vagy elrepült a rossz irányba. Egy tragikus baleset, egy önfejű rakéta landolt egy kórházban, majd megölte a több száz beteg személyzet. De most egy igazi céljai komolyságát, de a vizsgálatok továbbra is még a hullákat is, hogy ástak ki a törmelékek.

Annak ellenére, hogy szinte korlátlan finanszírozás, valamint éjjel-nappal dolgoznak a szakemberek, a király határidőt nem tudták teljesíteni. Az évtized megállapította, de a sárkány még mindig életben van. De az erőfeszítés volt, egyre közelebb. Egy prototípus rakéta volt sikeres teszt lőtt. A termelés, a mag, a drága kompozit anyag, a terv szerint a teljesítéshez, hogy egybeessen a befejező a teljesen bevizsgált, debugged rakéta töltényt, amely betöltésre. A kilövés volt beállítva, hogy a következő évben a szilvesztert, pontosan tizenkét évvel azután, hogy a projekt hivatalos megnyitóra. A legkelendőbb Karácsonyi ajándék, abban az évben volt egy naptári hogy számoltam a napokat, hogy idő nulla, akkor a bevételt, hogy a lövedék projekt.

A király már átesett egy személyes átalakulás a korábbi könnyelmű, meggondolatlan egyéni. Most töltöttem annyi időt, amennyit csak lehet, a laboratóriumok, a gyárak, ösztönzi a munkavállalók dicsérik a munkától. Néha hozott egy hálózsákban töltjük az éjszaka egy zajos gép emelet. Még azt is vizsgálták, próbáltam megérteni, hogy a technikai szempontok a munka. De ő csak magát adja, erkölcsi támogatást ítélt, a minden lében kanál műszaki igazgatási ügyekben.

Hét nappal szilveszter előtt, a nő, aki tette az esetben a projekt csaknem tizenkét évvel korábban, s most a chief executive, jött a királyi kastély, valamint a kért sürgős közönség a király. Amikor a király neki megjegyzés, távozott, hogy a külföldi méltóságok, akit ő, vonakodva bár, de szórakoztató, a Karácsonyi vacsora, valamint sietett le a privát szoba, ahol a tudós várt. Mint mindig késő, mert sápadt, majd elkopott a hosszú munkaidő. Ma este azonban, a király is azt gondolta, felismerni a ray a megkönnyebbülés, elégedettség a szemében.

Azt mondta neki, hogy a rakéta már telepített, a mag volt töltve, mindent, amit már háromszor voltak készen, a király adja a végső utat. A király süllyedt le, egy karosszékben, s behunyta a szemét. Azt gondoltam, hogy nehéz. Elindításával a lövedék ma este, egy héttel korábban, a hét száz ezer ember lesz megmentve. Még ha valami baj volt, ha eltévesztette a célt, majd nyomja meg a hegy helyett, az katasztrófa lenne. Egy új core kell kialakítani a semmiből, illetve a projekt lenne, állítsa vissza egy négy éve. Ott ült, csendesen, majdnem egy órán át. Ahogy a tudós volt győződve arról, hogy ő elaludt, kinyitotta a szemét, s azt mondta, egy határozott hang: “Nem. Azt akarom, hogy azonnal menjen vissza a laborba. Azt akarom, hogy ellenőrizze, aztán újra ellenőrizni mindent, újra.” A tudós nem tudott segíteni egy sóhaj szökik neki; de ő bólintott, aztán elment.

Az utolsó nap az évben volt, hideg, borús, de nem volt szél, ami azt jelentette, hogy jó indítás feltételei. A nap leszállóban. Technikusok voltak, mászkáló, hogy az utolsó simításokat, hogy mindent egy utolsó ellenőrzés. A király meg a legközelebbi tanácsadója volt megfigyelni a platform közel a dob pad. Távolabb, egy kerítés mögül, nagy számban a nyilvános volt össze, hogy tanúja legyen a nagy esemény. Egy hatalmas órát mutatott a visszaszámlálás: ötven perc.

Egy tanácsadó kopogott a király, a váll, valamint felhívta a figyelmét, hogy a kerítésen. Volt egy kis felfordulás. Valaki úgy tűnik, átugrott a kerítésen, s futott felé a platform, ahol a király ült. Biztonsági gyorsan utolérte. Meg volt bilincselve, majd elveszik. A király figyelmét vissza a launch pad, a hegy a háttérben. Előtte, látta a sötét lerogyott profil a sárkány. Ez volt az evés.

Mintegy húsz perccel később, a király volt, meglepett, hogy a megbilincselt férfi újra látható egy rövid távolságra a platform. Az orra vérzett, s ő kísérte két biztonsági őr. A férfi, úgy tűnt, hogy a féktelen állam. Amikor észrevette, hogy a király, elkezdett kiabálni a torkán kifért: “Az utolsó vonat! Az utolsó vonat! Ne az utolsó vonat!”

“Ki ez a fiatal ember?” – kérdezte a király. “Az arca ismerős, de nem tudom elég hely neki. Mit akar? Engedd, hogy bejöjjön.”

A fiatal ember volt gyakornok a minisztérium, a transzfer, az oka a frenzy volt, hogy ő fedezte fel, hogy az apja is az volt az utolsó vonat, a hegy. A király elrendelte, hogy a vonat a forgalom továbbra is, attól tartva, hogy bármilyen fennakadást okozhat a sárkány keverjük, majd hagyjuk el a nyílt terepen előtt a hegyen, ahol most töltöttem a legtöbb időt. A fiatal ember könyörgött a király, hogy a probléma egy emlékszem-order az utolsó vonat, ami miatt érkeznek a hegy terminál előtt öt perccel idő nulla.

“Nem vagyok képes rá”, mondta a király, “nem vállalhatom a kockázatot.”

“De a vonatok gyakran fut öt percet késik. A sárkány nem veszi észre! Kérlek!”

A fiatal férfi térdelt a király előtt, könyörgött neki, hogy mentse meg az apja életét, az életét, a másik ezer utassal a fedélzetén, hogy az utolsó vonat.

A király lenézett a beadvány, véres arcát a fiatalember. De, hogy elharapta a nyelvét, majd megrázta a fejét. A fiatalember tovább folytatta a fal is, mint az őrök vitték le a platform: “Kérem! Ne az utolsó vonat! Kérlek!”

A király állt némán, mozdulatlanul, amíg után, miközben a sírás hirtelen megszűnt. A király felnézett, majd rápillantottam a visszaszámlálás: öt perc van hátra.

Négy perc. Három perc. Két perc.

Az utolsó technikus maradt a kilövőállásra.

30 másodperc. 20 másodperc. Tíz, kilenc, nyolc…

Mint egy tűzgolyó burkolta a launch pad, valamint a rakétát lőtt ki, a nézők ösztönösen rose, hogy a tippeket a lábujjak, minden szempár fixálják a elülső vége a fehér láng a rakéta afterburners felé a távoli hegyen. A tömegek, a király, az alacsony a magas, a fiatal, az öreg, olyan volt, mintha ebben a pillanatban osztoztak egyetlen tudatosság, egyetlen tudatos tapasztalat: fehér láng, lövés a sötétbe, amely az emberi lélek, a félelem, a remény… feltűnő a szíve gonosz. A sziluett a láthatáron, zuhant, zuhant. Ezer hang a tiszta öröm emelkedett az összegyűlt tömeg csatlakozott másodperccel később egy fülsiketítő elhúzódó puffanás az összeomló szörnyeteg, mintha maga a Föld volt a rajz egy megkönnyebbült sóhajt. Évszázadok után, az elnyomás, az emberiség végre szabad volt a kegyetlen zsarnokság, a sárkány.

Az öröm, sírni megoldódott a centenáriumi ünnepségére ének: “éljen a király! Éljen minket!” A király tanácsadói, mint mindenki, hogy este, olyan boldog, mint a gyerekek; megölelte egymást, s gratulált a király: “megcsináltuk! Megcsináltuk!”

De a király válaszolt egy törött hang: “Igen, megcsináltuk, mi ölte meg a sárkányt ma. De a fenébe is, miért kezdtünk el ilyen későn? Ezt nem tudta volna öt, talán tíz évvel ezelőtt! Emberek milliói nem kellett volna meghalnia.”

A király lépett le a platform, odament a fiatal megbilincselt ember, aki a földön ülve. Ő térdre esett. “Bocsáss meg nekem! Ó, Istenem, kérlek, bocsáss meg nekem!”

Az eső elkezdett esni, a nagy, nehéz csepp, amitől a földre, a sárba, átitatva a király lila köpenyt, feloldja a vér a fiatalember arcát. “Én nagyon sajnálom, hogy az apád” – mondta a király.

“Ez nem a te hibád,” válaszolta a fiatalember. “Emlékszel, hogy tizenkét évvel ezelőtt a kastélyban? A síró kisfiút, aki azt akarta, hogy hozd vissza a nagymama – hogy én voltam. Nem tudtam akkor, hogy nem lehetett csinálni, amit kértem. Ma szerettem volna, hogy megmentse az apját. Még lehetetlen volt, hogy most anélkül, hogy veszélyeztetné a dob. De te megmentetted az életemet, meg az anyám meg a nővérem. Hogyan tudjuk elégszer megköszönni ezt?”

“Hallgatni őket”, mondta a király, int felé a tömeget. “Ünneplik, mi történt ma este. De a hős. Sírt. Te gyülekeztek minket a gonosz ellen.” A király jelezte egy őr, hogy jöjjön kinyit a bilincs. “Most az anyja, húga. A családi kell mindig isten hozott a bíróság, bármit kívánhatsz – ha a hatalmamban áll – meg kell adni.”

A fiatalember távozott, a királyi kíséret, összejönnek a felhőszakadás, felhalmozott körül az uralkodót, aki még mindig térdelő a sárban. Többek között a díszes couture, amely egyre nagyobb mértékben tönkrement, az eső, egy csomó por arcok jelezték, szuperpozíció, öröm, megkönnyebbülés, discombobulation. Olyan sok minden megváltozott az elmúlt órában: a nyitott jövő már visszanyerte, egy ősi félelem már megszűnt, de sok hosszú tartott feltételezés volt felborult. Nem biztos abban, milyen most arról, hogy mi volt szükség rájuk, ebben a szokatlan helyzetben álltak ott próbaképpen, mint ha a tapintó hogy a föld még mindig tart, két szemvillanás, vártam valami jelre.

Végül a király rose, törölgette a kezét az oldalán a nadrágját.

“Felség, most mit csináljunk?” merészkedett a legtöbb vezető udvaronc.

“Kedves barátaim” mondta a király, “hosszú utat… még az utazás még csak most kezdődik. A faj fiatal ezen a bolygón. Ma vagyunk, mint a gyerekek újra. A jövő áll nyitva előttünk. Menjünk be, ez a jövő, majd próbálja meg, hogy jobb, mint a múltban. Van idő, most már ideje, hogy a dolgokat, ideje felnőni, tanulni a hibáinkból, ideje, hogy a lassú folyamat során az épület egy jobb világ, az idő, hogy berendezkedjenek. Ma este, hogy a harangok a királyság gyűrű éjfélig, az emlékezés, a halott forbears, majd éjfél után ünnepeljük meg, amíg felkel a nap. Pedig az elkövetkező napokban… azt hiszem, van egy kis átszervezés!”

* * *

Erkölcsi

Történeteket öregedés hagyományosan elsősorban a szükség kecses szállás. A javasolt megoldás csökkenő életerő, a közelgő halál lemondását párosított-val egy erőfeszítést bezárása a gyakorlati ügyek személyes kapcsolatok. Tekintettel arra, hogy nem lehet tenni semmit, hogy megakadályozza, vagy fogyatékos öregedés, ez a fókusz értelme. Ahelyett, hogy ebből az elkerülhetetlen, az egyik célja a lelki béke.

Ma szembe kell néznünk egy más helyzet. Miközben még mindig nincs hatékony elfogadható, azt jelenti, hogy lassul az öregedési folyamat [1], azonosítani tudjuk kutatási irányok, hogy vezethet a fejlődés ilyen azt jelenti, hogy a belátható jövőben. “Deathist” történeteket, ideológiák, amelyek tanácsot passzív elfogadás, már nem ártalmatlan források vigasz. Ezek végzetes akadály, hogy sürgősen szükség van a cselekvésre.

Sok kiváló szakemberek, tudósok, mondd el nekünk, hogy ez lesz lehetséges, hogy retardált, hogy végül megállt, majd fordított, emberi [2] jelenleg kevés a megállapodás arról, hogy az idő-skála, vagy a konkrét azt jelenti, hogy nincs egyetértés abban, hogy a cél is elérhető elvileg. Kapcsolatban a fable (ahol az öregedés természetesen képviseli, a sárkány), ezért a színpadon valahol a kettő között, hogy melyik a magányos bölcs megjósolta, hogy a sárkány esetleges bukása, valamint az, amely a képromboló dragonologists győződve arról, hogy a társaik, igazolva, kompozit anyag, amely nehezebb volt, mint a sárkány pikkely.

Az etikai érv, hogy a mese bemutatja egyszerű: vannak nyilvánvaló, kényszerítő erkölcsi okokból, az emberek, a mese, hogy megszabaduljon a sárkány. A helyzet a tekintetben, hogy az emberi senescence szorosan hasonló, etikailag izomorf az a helyzet, hogy az emberek a mese tekintetében a sárkány. Ezért kényszerítő erkölcsi okokból, hogy megszabaduljon emberi senescence.

Az az érv, hogy nem támogatja, vagy az élettartam meghosszabbítása önmagában. Hozzáadása extra évvel a betegség, gyengeséged, a végén az élet értelmetlen lenne. Az érv az mellett, amely, amennyire csak lehetséges, az emberi egészség-ben. Lassul vagy megállítása az öregedési folyamatot, az egészséges emberi élettartam volna hosszabbítani. Egyének, képes lenne, hogy marad egészséges, erőteljes, hatékony a korosztály, amely egyébként halott.

Amellett, hogy ez az általános erkölcsi, számos további konkrét tanulságok:

(1) Egy visszatérő tragédia lett egy tény, egy statisztika. A mese, az emberek elvárásait kialakítva, hogy létezik a sárkány, olyan mértékben, hogy sok lett képtelen érzékelni a rosszaság. Az öregedés is, lett egy egyszerű “tény” – annak ellenére, hogy a fő oka, hogy egy mérhetetlen mennyiségű emberi szenvedés, a halál.

(2) A statikus nézet a technológia. Az emberek indokolt, ami soha nem lett volna lehetséges, hogy megöli a sárkányt, mert minden kísérlet kudarcot vallott a múltban. Ők nem vette figyelembe felgyorsult technológiai fejlődés. Egy hasonló hibát vezet minket, hogy ne becsüld alá az esélye, hogy egy kúra az öregedés?

(3) Adminisztráció vált, saját célra. Egy hetedik a gazdaság elment a sárkány-adminisztráció (ami szintén a töredéke a GDP, hogy az Amerikai költ az egészségügy). Kár-korlátozás lett ilyen kizárólagos hangsúlyt, hogy az emberek figyelmen kívül hagyják a kiváltó oka. Ahelyett, hogy egy hatalmas államilag finanszírozott kutatási program megállítható az öregedés töltünk azzal, hogy szinte a teljes egészségügyi költségvetés az egészségügyi ellátás, illetve a kutató egyes betegségek.

(4) A szociális jó lett, elszakadt a jó az emberek számára. A király tanácsadója aggódik a lehetséges szociális problémákat, hogy lehet okozza a anti-dragonists. Azt mondták, hogy nem ismertek social jó lenne jött, hogy meghalt a sárkány. Végső soron azonban a szociális parancs létezik javára emberek, általában jó az embereknek, ha az életét mentette meg.

(5) A hiánya az arányérzékét. Egy tigris megölt egy farmer. A rhumba a csörgőkígyók sújtja a falut. A király megszabadult a tigris meg a csörgőkígyók, ezáltal a nép egy szolgáltatás. Még, hogy ő a hibás, mert ő a prioritások rossz.

(6) Szép mondatok, üres retorika. A király erkölcs tanácsadó ékesszólóan beszélt arról, hogy az emberi méltóság, a faj-meghatározott, a természet, a mondatok emelte, többnyire szó szerint, a tanácsadó modern ekvivalens.[3] Mégis, a retorika egy parasztvakítás, hogy a hid inkább, mint kiderült, erkölcsi valóság. A fiú a tagolatlan de őszinte vallomása, ezzel szemben rámutat arra, hogy a központi tény, hogy a helyzet: a sárkány rossz; tönkreteszi az embert. Ez is az alapvető igazságot, hogy az emberi senescence.

(7) Nem értékelem, hogy sürgősen. Csak nagyon későn, a történet, senki sem valósult meg teljes mértékben, hogy mi forog kockán. Csak a király volt meredt a véres arcát a fiatal beadvány ember tesz, amennyiben a tragédia mosogató. Keresi a gyógyírt az öregedés nem egy szép dolog, hogy meg kellene talán egy nap körül. Van egy sürgős, sikoltozva erkölcsi kötelesség. Minél hamarabb kezdjük egy koncentrált kutatási program, annál hamarabb lesz eredmény. Számít, ha a gyógyszer a 25 év helyett már 24 éve: a népesség nagyobb, mint Kanada halnak meg ennek következtében. Ebben a kérdésben, az idő jelenti az életet, amelynek mértéke mintegy 70 él percenként. A mérő ketyeg ilyen dühös értékelje, meg kell állnunk faffing.

(8) “Az elkövetkező napokban… azt hiszem, van egy kis átszervezés!” A király meg az emberek arcát, valami komoly kihívás, hogy visszaszerezze őket az ünnepségre. A társadalom olyan található, valamint deformálódik a jelenléte a sárkány, hogy egy ijesztő üresség most már létezik. Nekik kell majd dolgozni, kreatívan, mind az egyéni, mind társadalmi szinten, hogy dolgozzon ki feltételeit, amely folyamatosan életünk flourishingly dinamikus, értelmes, túl a megszokott három pontszám év tíz. Szerencsére, az emberi lélek is jól alkalmazkodik. Egy másik kérdés, hogy lehet, hogy előbb utóbb szembe a túlnépesedés. Lehet, hogy az emberek megtanulják, hogy a gyermekek később ritkábban. Lehet, hogy ők is megtalálják a módját, hogy fenntartson egy nagyobb populáció segítségével hatékonyabb technológia. Talán egy nap majd fejleszteni űrhajók kezdődik, hogy gyarmatosítani a kozmosz. Hagyjuk most a hosszú életű a mese, hogy az emberek képesek ezeket az új kihívásokat, miközben igyekszünk, hogy haladok a saját kaland.[4]


[1] a Kalória korlátozás (a diéta alacsony kalória, de magas a tápanyagok) kiterjeszti a maximális élettartamot, valamint késlelteti az ovulációt, a korral járó betegségek az összes faj tesztelték. Az előzetes eredmények, folyamatban lévő tanulmány rhesus, mókusmajmok show hasonló hatások. Úgy tűnik, elég valószínű, hogy a kalória korlátozás működne a faj is. Néhány ember azonban hajlandó lenne tenni magukat egy egész életen át tartó éhség-diéta. Egyes kutatók keres kalória-korlátozás mimetics – vegyületek, amelyek kiváltanak a kívánatos hatásait csökkenteni a kalóriabevitelt, anélkül, hogy éhes. (Lásd pl. Lane, M. egyéb (1999) “Nutritional modulation of aging in nonhuman primates,” J. Nutr. Health & Aging, 3(2): 69-76.)

[2] Egy közelmúltbeli szívószálon közvélemény-kutatás a 10 Kongresszus a Nemzetközi Szövetség Orvosbiológiai Gerontológiai kiderült, hogy a résztvevők többsége azt hittem, ez sem lehetséges, vagy “nem valószínűtlen”, hogy átfogó funkcionális fiatalító középkorú egereket lenne lehetséges belül 10-20 év (de Grey, A. (2004), a “Report of open discussion on the future of life extension research,” (Annals NY Acad. Sci., 1019, nyomja meg a gombot)). Lásd pl. de Grey, A., B. Ames, et al. (2002) Time to talk SENS: critiquing the immutability of human aging,” Növelése, Egészséges Élettartam: Hagyományos Intézkedések, valamint Lassítja a Természetes Öregedési Folyamatot: Kilencedik Kongresszus a Nemzetközi Szövetség Orvosbiológiai Gerontológiai, ed. D. Harman (Annals NY Acad. Sci. 959: 452-462); de Freitas Jr., R. A., Nanomedicine, Vol. 1 (Landes Bioscience: Georgetown, TX, 1999).

[3] Lásd, pl. Kass, L. (2003) “Ageless Bodies, Happy Souls: Biotechnology and the Pursuit of Perfection,” The New Atlantis, 1.

[4] hálás vagyok, hogy sok ember számára észrevételei a korábbi tervezetek, beleértve különösen, Heather Bradshaw, Roger Crisp, Aubrey de Grey, Katrien Devolder, Joel Garreau, John Harris, Andrea Landfried, Toby Ord, Susan Rogers, Julian Savulescu, Ian Watson, es Kip Werking. Én is nagyon hálás vagyok, hogy Adi Berman, Pierino Forno, Didier Coeurnelle, mások pedig, akik lefordították a mese más nyelvekre is, illetve mindenkinek, aki segített a hírt, vagy akik az adott biztatást. Köszönöm!

 

Vissza a főoldalra

Leave a Reply