Dolog

Könyvek korában az iPad

Eredeti Craig Mod az https://craigmod.com/journal/ipad_and_books/

Nyomtatás dyaing. Digitális háborog. Mindenki össze van zavarodva.

Megszabadultunk tőle.

Mint a kiadói ipar megingott, majd Kindle értékesítési ugrás, könyv romantikusok sírni magát, hogy alszik. De tényleg, mi könnyeket hullatni?

Elveszítjük az eldobható könyv.
Repülőtéri könyv.
Tengerparti könyv.

Elveszítjük az alját a kiadói világ: egyszer használatos könyvek. A nyomtatott könyv nélkül venni az űrlap vagy a “fenntarthatóság” vagy a hosszú élettartam. A könyv előállított, hogy kell fogyasztani, egyszer aztán kidobta. A könyv, amit bin amikor mozog, meg kell, hogy tisztítsa ki a szekrényből.

Ezek az első könyvet. De még egyszer mondom, jó, hogy megszabadultunk.

Egyszer dobjuk ezt a súlyt tudunk szilva az egyre inkább elavult hálózati elosztó. Mint testiség eltűnik, így nem is kell repülni halott fák körül a világot.

Már tudom, hogy a potenciális nyereség: merészebb, kockázatosabb könyvet digitális formában, született egy alsó korlát-bejegyzést tesz közzé. Új mód a történetmesélés. Kisebb környezeti hatással. Emelkedik a fontosságát, hogy a szerkesztők. De, igen — paradox módon — egy jelentős növekedése, a minőségi dolgokat, hogy tudjon nyomtatni.

A 2003-2009 hat évet töltöttem akarja, hogy szép, nyomtatott könyveket. Hat éve. Összpontosított, a nyomtatott könyvek. A két ezredik.

Imádtam. Szerettem a folyamat. A véglegesség, a végtermék. Szerettem a szexi-mint-a pokolba tactility olyan kis tinta, papír tégla. De egyet mondhatok: azt az izgalmat, mint az iPad, mint egy tartalom teremtő, tervező, illetve a kiadó — a potenciális hozza — kell ismerni. Elismerte, kertelés nélkül, a nézőpont.

Az iPad végre van egy platform fogyasztó gazdag tartalmak digitális formában. Mit jelent ez? Ahhoz, hogy megértsük, miért az iPad annyira izgalmas, arra kell gondolnunk, hogy itt vagyunk.

Azt akarom, hogy nézz, ahol a nyomtatott könyvek állni a tekintetben, hogy a digitális könyvkiadás, miért történelmileg még nem olvastam hosszú formátumú szöveget a képernyőn, hogy az iPad beékelődését magát mindennek a közepén. Ezzel azt hiszem, meg tudjuk találni a vonalat a homokban, hogy meghatározza, mikor tartalom kell, hogy legyen nyomtatott vagy digitalizált.

Ez egy olyan beszélgetés, könyvek, döntéshozók, web-fejek, tartalom-alkotók, szerzők, illetve a tervezők. Azok számára, akik szeretik szépen tette a dolgokat. A mesemondók, akik hajlandóak kockázatot vállalni, de érdemes a leginkább megfelelő formában, illetve a média a fonalak.

Által meghatározott tartalom

Tul hosszu, a cselekmény nyomtatás valami önmagában került az, hogy túl magas talapzaton. A valódi érték, objektum abban rejlik, hogy mit mond, nem a puszta létezés. Valamint abban az esetben, ha egy könyv, ez az érték szervesen kapcsolódó tartalom.

Hadd osszuk tartalom a két nagy csoportot.

 • Tartalom nélkül, jól meghatározott formában (Alaktalan Tartalom (Ábra 1))
 • Tartalom, a jól meghatározott formában (Határozott Tartalom (Ábra 2))

Alaktalan Tartalom reflowed különböző formátumokba, nem pedig elveszíteni a belső jelentését. Ez a tartalom elvált elrendezés. A legtöbb regény dolgozik non-fiction vagy Alaktalan.

Amikor Danielle Steele ül a számítógép, nem hiszem, hogy sokat arról, hogy a szöveg fog kinézni nyomtatott formában. Szerinte a történet, mint egy vízesés a szöveg, mint valamit, ami lehet önteni minden olyan tartály. (Valójában valószínűleg csak azt hiszi, hogy kínos, szexi dolog, de kínos, szexi dolgokat, tekintet nélkül végleges formáját.)

Tartalom, a forma — Határozott Tartalom — szinte teljesen az ellentéte annak, alaktalan tartalom. A legtöbb szövegek komponált képek, diagramok, grafikonok, vagy a költészet alá ezt az esernyőt. Lehet, hogy reflowable, de attól függően, hogy reflowed, a benne rejlő értelmet minőségét, a szöveg eltolódhatnak.

Ábra 1

ALAKTALAN TARTALOM – megtartása vagyis minden tartály

 

Ábra 2

HATÁROZOTT TARTALOM — vagyis műszakban konténer

 

Akkor biztos, mint a pokol fogadni, hogy a szerző Mark Z. Danielewski tisztában van a végső formája a következő regény. A tartalom szóval Határozott, hogy valójában lehetetlen, hogy digitalizálja, majd megőrzi az eredeti jelentése. Csak a Forradalmak, a könyv tetszett, a sok,, erők olvasók, hogy flip között, hogy a történetek a két karakter. Az elején minden nyomtatott ellentétes végén a könyv.

Egy tervező, persze, a munka koncert a szerző, eltölt Alaktalan Tartalom további értelmet az elrendezés. Az utolsó kombinációt, a tervezés, mind a szöveg egyre Konkrét Tartalom.(Lásd minta: Vas)

Az extrém, mindenütt kortárs példa a Konkrét Tartalom, lásd Tufte. Szeretni, vagy utálni, meg kell ismerned, hogy egy ritka kombináció a szerző, illetve a tervező, teljesen megszállottja végleges formáját, ami azt jelenti, tökéletesség elrendezés.(Ábra 3)

Ebben az összefüggésben, hogy a könyv, mint egy tárgy, a legfontosabb különbség a között, Alaktalan, Határozott Tartalom a kölcsönhatás a tartalom, illetve az oldal. Alaktalan Tartalom nem látja az oldalt, vagy annak határait. Mivel Határozott Tartalom nem csak, hogy tisztában van az oldal, de felöleli. Ez a szerkesztést, műszakban, átméretezi magát, hogy illeszkedjen az oldal. Bizonyos értelemben Határozott Tartalom megközelítések az oldal, mint egy vászon — valami méretek ezek a korlátozások — kihasználja ezeket a tulajdonságokat mind emelik a tárgy, illetve a tartalom, hogy egy teljes egész.

Nagyon egyszerűen, Alaktalan Tartalom tisztában a tartály. Határozott Tartalma felöleli a konténer, mint a vászon. Alaktalan tartalom általában csak szöveg. Határozott tartalom általában van egy kis vizuális elemek mellett szöveg.

Ábra 3

TUFTE – átfogó a vászon

 

Ábra 4

TERVEZÉSE KÖNYVEK — tudatosság a testiség

Sok, mit fogyasztunk, történetesen Alaktalan. A nagy nyomtatott anyag — regény nem fikció — az Alaktalan.

Az elmúlt két évben, eszközök kiváló vagyok a megjelenítő Alaktalan Tartalom megsokszorozódtak — az Amazon Kindle, hogy a legtöbb nyilvánvaló. Kevésbé nyilvánvaló, hogy vannak eszközök, mint az iPhone, amelynek rendkívül nagy felbontású képernyő, annak ellenére, hogy kicsi, teszi a hosszabb szövegek sokkal kényelmesebb olvasni, mint a hagyományos digitális kijelzők.

Más szóval, ez most könnyebb, kényelmesebb, mint valaha, hogy fogyasztanak Alaktalan Tartalmak digitális formában.

Ez olyan kényelmes, mint az olvasás nyomtatott könyvet?

Lehet, hogy nem. De közeledünk.

Amikor az emberek panasza a veszteség a nyomtatott könyv — kényelem — általában, miről beszélnek. A szemem gumiabroncs könnyebben, azt mondják. Az elemek kimerültek, a képernyő nehezen olvasható napfényben. Nem, mint a kád.

Fontos megjegyezni, hogy ezek nem panaszok arról, hogy a szöveg elveszíti értelmét. A könyveket nem lett nehezebb megérteni, vagy zavaró, csak azért, mert ők digitális. Ez elsősorban vonatkozó kérdések minősége. Elkerülhetetlen ingatlan a minőségi érv az volt, hogy a technológia a szakadékot (fejlesztések képernyők, akkumulátorok) , mert a további funkciók (jegyzetelés, könyvjelző, keresés), elkerülhetetlenül meghaladja a kényelem olvasási papíron.

A kényelem, a digitális szöveg — igény, könnyű (méret, testiség), kereshető — már messzire üti, hogy a hagyományos nyomtatott anyag.

A képlet egyszerű volt:
nyomtatás leállításához Alaktalan Tartalom; csak a nyomtatás jól átgondolt, Határozott Tartalom.

Az iPad változások.

Az univerzális konténer

NEM CSODA HOGY SZERETJUK A NYOMTATOTT KÖNYVEK — fizikailag bölcső őket közel a szívemhez. Ellentétben a számítógép képernyőjén, az élmény olvasni a Kindle vagy az iPhone (vagy iPad, feltételezhető) utánozza ez ismerős anyai ölelés. A szöveg közelebb visz minket, a tájékozódás kényelmesebb. A látszólag jelentéktelen tény, hogy érintse meg a szöveg valójában játszik nagyon fontos szerepet előmozdítja, a meghittség, a tapasztalat.

A Kindle es iPhone mind szép — de csak a szöveg.

Az iPad változások a tapasztalat képlet (Ábra 5). Ez hozza a kiváló szöveg olvashatóságát az iPhone/Kindle, hogy egy nagyobb vásznon. Egyesíti az intimitás, komfort olvasás ezek az eszközök egy vászon mind a nagy — elég sokoldalú ahhoz, hogy jól átgondolt elrendezés.

Ábra 5

AZ ÚJ EGYENLET — megtartva strukturális jelentése digitális formában

Ábra 6

HATÁROZOTT TARTALOM 1:1 EZ IPAD — első

 

Mit jelent ez? Nos, a legtöbb nyilvánvaló, hogy egy 1:1 digitális adaptációja Határozott Tartalom(Ábra 6) a könyveket lesz lehetséges. Azonban nem hiszem, hogy ez egy olyan megoldás kellene vakon ölelés. Határozott Tartalom, a nyomtatott könyvek határozza meg kifejezetten, hogy a vászon, az oldal méretét. Míg az iPad hasonló lehet a fizikai körét, hogy azokat a könyveket, duplikálása elrendezés lenne, kár, hogy az új vászon, módok kölcsönhatás által bevezetett az iPad.

Vegye valami olyan alapvető, mint az oldalak, például. A metafora a essek oldalak már úgy érzi, unalmas, erőltetett az iPhone. Gyanítom, hogy úgy fogja érezni, még inkább az iPad. Az áramlás a tartalom többé már nem lesz szelet vastag ‘oldal’ méretű harap. Egy egyszerű felnyomtam könyv elrendezés lenne, hogy a hely fejezetek a vízszintes síkban a tartalom folyadék függőleges síkban (Ábra 7).

Ábra 7

FÜGGŐLEGES FEJEZET — breaking szokás

 

Ábra 8

VÉGTELEN TARTALOM GÉP

A nyomtatott könyvek, a két oldal elterjedt volt a vászon. Könnyű azt hinni, hasonlóan az iPad. Hagyd, hogy nem. A vászon az iPad figyelembe kell venni, hogy tudomásul veszi, hogy a fizikai határokat a készülék, ugyanakkor átfogó, a hatékony limitlessness a tér mögött azok élek.

Meg fogjuk látni, hogy az új formák mesemondó kilábalni a vászon. Ez egy lehetőség, hogy újra módok közötti beszélgetés olvasó, tartalom. Ez egy remek lehetőség, ha így tartalom a dolog.

Előre: hogy a könyvet

SZÓVAL: VAGY NYOMTATOTT KÖNYVEK HALOTT? Nem egészen.

A szabályok iPad tartalom mindig egyértelmű. Egyikünknek sem volt elég időt a készülék, hogy magabiztosan határozza meg őket. Én viszont hat évig gondolkodni, anyag, forma, testiség, a tartalom pedig — a legjobb szerény képességeit — termelő nyomtatott könyvek.

Szóval, most itt van az a nyomtatási oldala a dolgokat előre.

Kérdezd meg magadtól, hogy “a munka eldobható?” Nekem, azt kérdezem magamtól, csak egy egyértelmű szabályrendszer:

 • Alaktalan Tartalom megy digitális.
 • Határozott Tartalom lesz között oszlik meg az iPad, valamint a nyomtatást.

A könyvek mi nyomtatás — a könyvet, hogy — kell szigor. Kell a könyveket, ahol a cél az, megölelte, mint a vászon által tervező, kiadó, író. Ez az egyetlen módja, hogy ezeket a könyveket, mint a fizikai tárgyak viszi értelme halad előre.

Ábra 9a

NEM ELDOBHATÓ — a 1871

Ábra 9b

NEM ELDOBHATÓ – a 1871

Javaslom a következőket kell figyelembe venni, amikor azt gondoljuk, hogy a nyomtatás egy könyvet:

 • Könyvet hogy átfogja a testiség — dolgozik koncert a tartalom világítja meg az elbeszélés.
 • Könyveket meg hogy abban a formában, használati anyag.
 • Könyvek vagyunk kihasználni az előnyöket, a nyomtatás.
 • Könyvet hogy épülnek, hogy a múlt. (Ábra 9a, 9b)

Ennek eredménye:

 • Könyvet hogy úgy fogja érezni, egész tömör kezében.
 • Könyvet hogy szaga lesz, mint a ma már elfeledett, messze könyvtárak.
 • Könyvet hogy lesz valami, ami még a gyerekek — akik teljes mértékben magáévá all things digital — meg fogja érteni ér.
 • Könyvet hogy mindig emlékeztessük az embereket, hogy a nyomtatott könyv lehet egy szobor, a gondolatok, ötletek.

Kevesebb mint ez lesz lépett át, majd azonnal elfelejtettem a digitális március előre.

Viszlát egyszer használatos könyvek.

Helló új vásznak.

Minta táblázat

Ez egy kis gyűjtemény a képek, a könyvek, a könyvtár, hogy úgy érzem, testesítik meg a fenti képlet. Vannak könyvek, amelyek elfogadják a saját testével, vagy kiállta az idő próbáját. Ezek a típusú könyveket az iPad nem lehet kiszorítani, mert ők teljes tárgyakat.

Néhány hasznosítani fáradságos kézi nyomtatás tetején gyönyörű papír (túl Heian). Egy kis szaga (Heian). Mások 100+ éves, de még lóg a (Keresztül Ázsia). Mások nagyon új, de sem a szép együttműködések között, író, tervező (Vas) vagy művészi tárgyak önmagukban (Szótár Története).

Bármi lehet, hogy nem lesz, ki kell dobni a közeljövőben.

TERVEZÉS KÖNYVEK

ELRENDEZÉS — figyelembe véve oldal alakú

GYÖNYÖRŰ BIZONYÍTÉK

TUFTE — egy jól átgondolt elterjedt

VAS: EGY OPERA FLATLAND

SZERZŐ + TERVEZŐ KOLLABORÁCIÓ

VAS: EGY OPERA FLATLAND

ELTERJEDT 2

SZÓTÁR TÖRTÉNET

KITERJESZTETT ELTERJEDT

SZÓTÁR TÖRTÉNET

KITERJESZTETT ELTERJEDT 2

SZÓTÁR TÖRTÉNET

KITERJESZTETT ELTERJEDT NAGYÍTOTT

SZÓTÁR TÖRTÉNET

KITERJESZTETT ELTERJEDT NAGYÍTOTT

 FÖLDÉRT KERESZTÜL ÁZSIA

ARANY DOMBORNYOMÁS

 FÖLDÉRT KERESZTÜL ÁZSIA

AMERIKAI KOCSMÁBAN CÉG

 FÖLDÉRT KERESZTÜL ÁZSIA

DEDIKÁLT KÉTSZER

 FÖLDÉRT KERESZTÜL ÁZSIA

KIHASZNÁLVA NYOMTATÁS

HEIAN

KEFE

HEIAN

KÉZZEL NYOMTATOTT FA BLOKK

HEIAN

NYOMTATÁS RÉSZLET — értesítés a fémes tinta

HEIAN

TISZTÁBAN FORMÁBAN

Vissza a főoldalra

 

Leave a Reply