Érdekes

HUXLEY FÁJL

Felhasznált forrás https://mathcs.clarku.edu/huxley/

T. H. Huxley, Királyi Társaság Elnöke

Portré a John Collier, 1883

Előnézeti

Ez a HUXLEY FÁJLT, címzettje közönség kezdve azok, akik soha nem hallottam, Thomas Henry Huxley, hogy azok, akik tisztában vannak vele, még az is lehet olvasni néhány munkája. A konkrét útmutatást a különböző témákról írt – mezők kezdve a design tengeri gerinctelen szerkezet, a design egy jó emberi társadalom – a cybernaut utalhat, hogy a 21 útmutatók záró ez az előnézet. A kijelölések A HUXLEY FÁJL jelenik meg, csak homályos Viktoriánus magazinok vagy rejtett archives lesz az érdeke, hogy azok, akik ismerik őt, sőt az is lehet tanult, majd megjelent rajta.

Született: Május 4, 1825, lejárt Június 29, 1895, THH, reméltem, hogy ezt a projektet fogja bizonyítani, hogy megérdemli a feltámadás a hírnév egyszer élveztem. HUXLEY FÁJL egy emlékmű, hogy az eredményeket ért el sok területen, az ambíció, hogy teremjen THH, így tudjuk előre, hogy megértsük a Viktoriánus kultúra, a kontrasztos jellemzői a babona, a tudomány, a saját idő; de öröm az olvasás az egyik legjobb író, bármikor, bárhol.

Ha THH ismert, mint a “Darwin buldogja.” Ez önként vállalt becenév felismeri a kollégiumi védelem–lelkes bűncselekmény–ő vállalta támogatja az evolúció elméletét. Novemberben 1859-ben, miután elolvasta az újonnan megjelent a Fajok Eredete, ő figyelmeztetett, Charles Darwin, hogy ott lenne a bajt anti-evolucionisták, hogy ő maga, T. H. Huxley, élezés fel a karmait készül, hogy megsemmisítsük ezeket a fanatista kritikusok. Ő szentelte magát, a legtöbb pályafutása során védi Darwinizmus, valamint a kapcsolódó hírhedt felforgató tantárgyak

“Darwinizmus” határozták meg, a Viktoriánus időszakban, meghatározott ma már nem csak, mint Darwin elmélete a természetes szelekció, hanem egy átfogó hálózat, amely magában foglalja a filozófiai nézet az etikai, valamint a gyakorlati jelentősége a tudományos vizsgálat; mint írja be a materializmus; mint agnosticism; mint egy támadás a történelmi érvényessége szentírás; pedig, mint egy modell a design politikai, mind gazdasági közösség. Hogy ezeket, THH hozzájárult, olyan jelentősen, hogy bár nem vagyunk tudatában annak, mit művelt, szabad emberek azt hiszik, ma az istenség, vagy a vallás, a tudomány, az értékek, a saját eredetét, illetve a jövő nyúlik vissza Huxley, mint kezdeményező, mivel ő volt a feltaláló a szót, hogy “hívő” is.

Huxley karrier arról tanúskodik, hogy a gazdag tudományos vizsgálat, a létesítmény a fiatal lázadók, mint egy erős párt, a mindent átható behatolás a szekularizáció során a Viktoriánus időszak. Ő azt tanácsolja, a tudomány, mint egy rendes fegyelem az iskolai tanterv, az élveboncolás, a részvét, a verseny, a kapitalizmus, az Amerikai polgárháború, a természet, kréta, protoplazma, dinoszauruszok, a pantheon, a piramisok. Az egyenlőtlenség a fajok, nemek, Thomas Huxley nem volt ilyen lelkes vagy humánus egy radikális, mint John Stuart Mill es Harriet Taylor, de segít csökkenteni a sztereotípiák arról, bőr színe, lévén, hogy a jeleket a szellemi, érzelmi értéke van.

Huxley eredmények relevánsak ma, hogy megértsük, a saját kultúra, például ezekben a kérdésekben közvetlen veszély, különösen az U. S. Itt egy lista a probléma ma, hogy a kamat, vagy ezek az emberek szerte a világon–problémákat, amelyek THH segít nekünk megérteni, s talán oldja meg:

 • szerepe az, hogy a kormány előre a tudományos program a lakosság támogatja a múzeumok, a
 • felügyeletet ellátó egészségügyi;
 • verseny között a vallási fundamentalizmus, a szekularizmus, pl. a használja a Biblia a
 • közoktatásban, az érvényesség a szentírás, mint egy történelmi, tudományos, etikai útmutató;
 • az állítás, a valóság az, hogy a démonok, boszorkányok, a másik irrationalities;
 • hitelesség a materialista nyelv a valóság feltérképezése;
 • támadás a tudomány, mint az, hogy nem elemzése valóság, hanem egy kifejezés, a tudós, faji,
 • nemi, osztály, illetve más előítéletek;
 • mozgalom, hogy töröljék el az ágyúk, a hagyományok, a liberális oktatás;
 • promóció a kulturális írástudatlanság;
 • mozgalom, hogy cserélje ki a keresés a tények, a történelmi felmérés a keresése, amely kielégíti
 • sajátos, faji, nemi, osztály, valamint egyéb credenda;
 • szükséges élveboncolás;
 • megbízhatóság a természetes kiválasztódás, mint egy magyarázat az evolúció;
 • forgatókönyv, az evolúció, különösen az emberi evolúció;
 • az öröklött vagy szerzett jellemzői, amelyek megkülönböztetik között a versenyek között a nemek;
 • relevancia a faj, mint egy osztályozási rendszert, az emberi faj számára;
 • fontos tudni arról, hogy a kultúrák más, mint a nyugati;
 • pedig a veszélyre, hogy a faj a globális túlnépesedés.

Azok csak az érdekli, hogy Huxley, tudósok részt a kutatásban, a Darwinizmus, a Viktoriánus kultúra, a történelem, a tudomány, olyan témákról, mint azok megjegyezte fogja találni, hogy a HUXLEY FÁJLT, amelyben laknak, több, mint 1000 elem, indokolja, hogy a cím. Az 1000 ábra kiterjed 680 darab megjelent, kiadatlan szöveg THH; több mint 150 képet, rajta, egy számtalan képek száma a szöveg által; 120 kommentárok. Cybernauts megtalálja itt

 • a teljes egészében a kilenc kötet Összegyűjtött Esszék;
 • 40 beállításokat az öt kötet Tudományos Emlékiratait;
 • továbbá számos Huxley esszék, hogy soha nem gyűjtött, a Westminster Felülvizsgálat, Ifjúsági Társa, stb.; ezek közül a legfontosabb rejtett darab a három esszét írt a klub, a Metafizikai Társadalom, hogy egy béka van lelke, hogy a halhatatlanság ésszerű, hogy Jézus valóban feltámadt;
 • több darab, hogy létezik még csak tervezet formájában, például a tini naplója “Gondolatait, Tetteit,” “Agnosticism–Egy Töredék”, illetve “A természettudományi Kereszténység”;
 • levelek megjelent A Times, a Természet, stb.; a legtöbb betűk jelennek meg Leonard Huxley, ed., A Life and Letters Thomas Huxley es Julian Huxley, ed., Thomas Henry Huxley Naplója az Út a H. M. S. Csörgőkígyó –melyik a legjobb szolgáltató a THH naplója elemek; néhány jönnek a levelek, a gyűjtemények, könyvtárak, szerte a világon.
 • egy csokornyi illusztrációk kezdve a osok, vázlatok a bennszülöttek, hogy karikatúrák, portrék, illusztrációk, nem kötődik semmilyen szöveg, valamint számos bemutató szövegek, mint például az Ember Helye a Természetben, az Oceanic Hydrozoa.
 • 120 kommentárok, dicsérte a munkáját, mások támadó, mint a Mocsarak, Porwiggles es Protoplazma.

Ez talán egy kicsit későn, hogy ezt mondom, de ez a bevezetés, mind a vezetők lehet, hogy kimarad, a cybernaut utazás közvetlenül ezeket a beállításokat.

A közönség a HUXLEY FÁJLT, majd, tanult emberek, amit a kultúra (THH lefordították Kínai, Japán, valamint az Európai nyelvek: Magyar, Orosz,Olasz, Német, Francia, Spanyol es Olasz), különösen középiskolai, főiskolai tanárok, akik válasszuk a lehetőséget, majd jelen a diákok szakaszok a HUXLEY FÁJLT gazdagítja, liberalize, éltet tanfolyamok legalább ezen a területen: (1) az oktatás, a (2) biológia (3) antropológia, (4) a filozófia, (5) a vallás, a (6) társadalmi tanulmányok, valamint (7) stílus. Bár ezek a kategóriák a célja, hogy segítsen megérteni, Huxley hozzájárulások, fontos megjegyezni, hogy nem volt szigorú fegyelmező–egy folyó szöveg, esszé vagy levelet, s gyakran áramlás megfelelő anyag, mind pedig más hatások is. Huxley népszerűsítése kalandok eredményezett, amit ő “szökevény darabokat, hogy” sokan írtak, amikor támadták álmatlanság, a legtöbb alkotó Összegyűjtött Esszék; de mivel volt egy szakmai biológus, bőséges a kínálat, a Tudományos Emlékiratait az ajánlott, bár a legtöbb azokat a darabokat nem lehet megérteni, vagy értékelik a legtöbben világi emberek.

 

Vissza a főoldalra