Érdekes

Hogyan Válasszuk Ki CD/DVD Levéltári Média

Eredetileg egy http://adterrasperaspera.com/blog/2006/10/30/how-to-choose-cddvd-archival-media/

Ahh, már egy ideje tervezem, hogy megírom ezt egy darabig: egy egész cikket archiválási minőségű média. Mint én szakmai szoftverek fejlesztésével, valamint a professzionális fényképezés (milyen furcsa kombináció), azt kell archiválási minőségű CD, DVD tárolni az adatokat.

Azonban az egyik legnehezebb dolog, hogy valójában jó a média, vagy sem értem, miért jó a média. Cikkünk a történelem, a Kompakt Lemezek, írható CD/DVD, miért DVD+R jobb, mint a DVD-R. Ha azt szeretné, hogy tudom, mi az a média érdemes megvenni, ugrás az összefoglaló az alján.

Rövid története a Compact Disc
A találmány a Compact Disc volt nagy hatással van mind a zene, a számítástechnika, az elmúlt 20 évben. Feltalálta 1979-ben, mint egy közös projekt között a Sony, Philips, hogy szembeszálljanak a önpusztító természetét fogyasztói audio lejátszás (például a felvételeket, valamint rögzíti, hogy csak játszott, így sokszor a felvétel jelentősen leromlott) váltás egy rugalmas digitális formátumban.

CD is úgy tervezték, hogy tárolja a számítógép általános adatait, mint 1985-ben az első CD-meghajtót a számítógép is megjelent; súlyos, terjedelmes, drága, nem volt addig, amíg a 90-es évek közepén, hogy tényleg lelépett, amit szinte kizárólag a videó játékok nagy multimédia alkalmazások.

1990-ben, Sony, Philips ment vissza a rajz, táblázat, majd jött ki a CD rekord ha közepes. Ismét, az első CD-írók voltak, nagy, drága, terjedelmes, de a 90-es évek végén, hogy egy CDíró volt, az új “a”.

Az első néhány generáció a CD média által tervezett Taiyo Yuden (egy cég, aki tiszteletben tartom, veszek archiválási minőségű média), igazából elég szar volt; nem volt, míg 2000 körül, hogy a vállalatok megkezdte nagyon média.

CD es DVD tárolni az egyes bitek (kódolva különböző módon, attól függően, hogy a média) foltok tükröző, nem tükröző területeken. Ez a módszer az úgynevezett ‘gödrök’ – hoz, ahol gödrök ‘felvenni’ fény (ie, ‘le’ bit), valamint a földek ‘tükrözik’ fény (ie, vagy ‘fel’ bit).

A préselt média, a gomb megnyomásával a módszer okozza a gödrök, hogy az tükrözze a lézer fény távol az érzékelő, a földeket, hogy tükrözze vissza az érzékelő. A megégett a média, egy nagy energiájú lézer okoz foltok a szerves festék menni opálos, zavaros a fényvisszaverő felület a boxba, így a szerves festék a földeket egyedül.

Rövid története a DVD
Miközben égő népszerű lett a késő 90-es években, így szólt, magas minőségű videót, DVD. Tárolása majdnem 7-szer az adatok egy 700MB CD (vagy majdnem 13 abban az esetben, dual layer DVD), lehetővé tette a vállalatok számára, hogy boltban hatalmas mennyiségű adatot egy lemez, ami a film ipar csepp VHS kazetták, illetve a videojáték-ipar, hogy dobja el a CD.

1995-ben, az első DVD specifikáció ratifikálta több mint egy tucat cégek, beleértve a Sony, Philips, valamint Thompson, Pioneer, Mitsubishi. Legalább 2000-re a fele, a lakások az USA ban, Japánban volt DVD-lejátszó.

Szóval, nyilvánvaló, hogy a következő lépés az volt, hogy készítsen égethető DVD. Két különálló, közös piaccal összeegyeztethetetlen, erőfeszítéseket tart. Az első, a Pioneer DVD-R (ejtsd: ‘DVD-dash R’) megjelent 1997-ben, a különböző adatok tárolási módszerek, mint a préselt DVD (amely több, mint CD-R, mint a DVD-t), egy szegény hibajavító rendszer, a ‘üt’ laser tracking rendszer DVD-R alkalmatlan a feladatra.

A második próbálkozás, vezet a DVD+RW Szövetség (élén a Sony, Philips, Mitsubishi, Thompson) 2002-ben adták ki, mint egy alternatív hogy a rosszul végrehajtott, DVD-R, DVD+R használ superior ‘üt’ laser tracking rendszer, egy sokkal jobb, hibajavítási módszer, illetve a média minőségű önmagában általában magasabb. (Lásd a ‘Miért DVD+R?’ rész alatt egy több technikai magyarázat)

Miért levéltári média nehéz előállítani
Ellentétben préselt CDs/DVDs, ‘égett’ CDs/DVDs végül ‘fade’ miatt öt dolog, hogy a hatás a minőségi CD média: Zárolási módszer, fényvisszaverő réteg, szerves festék smink, hol gyártották, a megőrzési gyakorlatok (kérjük, tartsa média közvetlen napfénytől védett helyen, egy szép, hűvös, száraz, sötét helyen, a sav-mentes műanyag konténerek; ez a hármas, hogy az életben bármilyen média).

Az ezüst, alumínium, ötvözetek használt szinte minden üres CD/DVD media van egy nagy kérdés, amely megköveteli, hogy a gyártó lakk védő pecsét a teljes lemez: ezüst, alumínium, a szórás, ha elérik a levegő, ami általában fényvisszaverő réteg be, ezüst vagy alumínium rozsda. Néhány (nagyon drága) média használja arany helyett, ami nem antikolása, azonban a DVD-t nem lehet használni arany miatt tervezési kérdések (már nem igaz, lásd a frissítés az alábbi 1.). Ma, csak a legolcsóbb olcsó média súlyos problémák tömítő gyakorlatok (mint ilyen, kerülje a média kívül, a Japán es Tajvan; különösen kerülje a média made in India).

Feltételezve, hogy a védelmi pecsétjét, valamint fényvisszaverő réteg gyártott megfelelően, a következő kérdés az, hogy a szerves festék. Az első szerves színezékek, célja a Taiyo Yuden, Cyanine-alapú, normál körülmények között, volt egy eltarthatósága körülbelül tíz év alatt; csak annyit, hogy egyszerűen elfogadhatatlan archívum lemezek. Taiyo Yuden, Mitsubishi Chemicals, Mitsui Co., s Ciba Specialty Chemicals töltötte a következő tíz évet azzal, hogy készítsen a legjobb szerves színezékek, végül elérve a archiválási minőségű CD média.

Taiyo Yuden előállított ‘Szuper Cyanine’, egy kémiailag stabilizált változata az eredeti Cyanine festék tervek, míg a TDK kínál média, amely ‘fém-stabilizált Cyanine’ festék, ami hasonló polc él, mint Taiyo Yuden média. Taiyo Yuden államok a Super Cyanine festék kémiailag stabil legalább 70 éve, TDK államok a fém-stabilizált Cyanine is stabil 70 évig.

Másrészt, Mitsubishi elment egy másik irányba, majd előállított egy úgynevezett Fém Azo festék, hogy azt állítják, stabil, mintegy 100 éve. Azo-színezékek, kémiailag stabil, azonban a lejárati idő a média segítségével Azo-színezékek általában nem haladja meg a Super Cyanine, fém-stabilizált Cyanine.

A harmadik festék készített, CD média az úgynevezett Ftalocianin festék, a legtöbb ilyen festékek által termelt Mitsui, Ciba. Általában forgalmazott jobban ellenáll a hő, UV sugárzás, mint Cyanine, Azo, modern Cyanine, Azo-színezékek múlt csak addig, extrém körülmények között.

DVD-ket is használja hasonló színezékek, azonban a gyártók szándékosan titkolta, hogy mit színezékek használják a titkos (ahelyett, hogy egy funkció, a marketing, a média), valamint az összes üres DVD szándékosan az azonos színű (mivel a különböző festékek CD, hogy üres különböző színű, ez azonban nem jelzi, hogy a mi festék is használható, mivel egyes gyártók különböző színű ezüst ötvözetek, illetve a nem-reaktív adalékok a festék).

Miért Taiyo Yuden média, hogyan kell vásárolni az USA-ban
A legjobb lemezek forgalomban általában Taiyo Yuden média. Japánban, hogy megtalálja a média alatt a márka, amely kizárólagos tulajdonában Taiyo Yuden.

2009 végén Taiyo Yuden bejelentette vettek a JVC Speciális Média márka, így kizárólagos tulajdonában márka TY termékek. Ezt tették fel Taiyo Yuden termékek a boltok polcain világszerte. Frissítés 4 az alján egy teljes magyarázatot.

Egyszerűen fogalmazva, sosem volt probléma vele bármilyen Taiyo Yuden média. Soha. Megvettem a CD, DVD alatt egy tucat különböző márkák (beleértve a nem-Taiyo Yuden gyártott TDK es  Verbatim), az egyetlenek, akiknek volt egy 100% – os siker arány Taiyo Yuden.

Ha nem talál olyan cég, hogy eladja a média alatt a Taiyo Yuden/JVC Speciális Média márka, javaslom, hogy vásárol a SuperMediaStore.com, aki széles skáláját kínálja a Taiyo Yuden CD-média, DVD-R média es DVD+R média. Én inkább vásárolni őket, mint ők az egyetlen cég, amely garantálja, hogy a média valójában a Taiyo Yuden, nem hamis (lásd a fent hivatkozott GYIK információ hamis Taiyo Yuden média).

Miért DVD+R?
Ez a technikai részben a cikket. Ha nem értjük az alapjait, hogy a CD/DVD media dolgozik, vagy ilyen technikai megbeszélések unalmas, ugorjon a következő részhez.

Ahogy már korábban is mondtam, DVD-R szívás adatok megőrzése, három okból is: gyengébb hibajavítás, gyengébb ‘üt’ követés, valamint az a tény, az adatok írása módszerek néz ki, mint egy ensz-szükség félúton között CD-R, DVD+R ingadozás nyomon azt kell megmagyarázni, először, majd a hiba javítások módszer, akkor a sajátosságait ATIP/pre-pit/ADIP optimális teljesítmény beállításait.

Egy CD/DVD-író kell nyomon követni, hogy hol van a lemezen, használja három dolgot: a ‘üt’ az adatok pályán (ahol valóban megingott, oda-vissza, ahelyett, hogy egyenes vonalban), hogy mondja meg, hol van a pályán, a helyzet a pályán, hogy mondja meg, hol van a lemezen, de néhány további információ a lemezen, hogy mondja meg, hol a pálya (egyes szám, mint a CD, DVD csak egy nyomon, meg van írva a koncentrikus spirál) kezdődik, illetve végződik.

Ez további információt a CD-R az úgynevezett ATIP (Abszolút Időt Pregroove), amely tartalmazza, hogy milyen hosszú a pálya, hol kezdődik, mi a maximális, illetve minimális írás sebesség, amit a formula festéket használja, akinek sikerült, az optimális teljesítmény-vezérlési beállítások, hibajavító adatokat. ATIP tárolt frekvencia-moduláció az ingadozás is.

Mivel azonban az ingadozás változások finoman, hogy kódolja az adatokat, lehetetlen, hogy használja a kis méretű pálya DVD-t igényel, mint az elektromos zaj a lézer pickup, lötyög által bevezetett elektromos motor forog a lemez, ezek könnyen lehet olvasni, mint a frekvencia változása az igazi pálya is.

DVD-R, próbálták megoldani a problémát, melynek címe: ‘pre-gödrök, ahol tüskék az amplitúdó az ingadozás miatt jelenik meg, hogy a gödör teljesen ki fázisban a többi pálya (azaz a két spirál a pályán, ahol nincs adat). Ez lehet tekinteni, mint egy egyszerű javulás CD-R, mivel így könnyebb nyomon követni az ingadozás (mivel az ingadozás állandó, kivéve a könnyű felismerni, majd távolítsa el a tüskék).

Sajnos, ez a módszer, mint egy hibája van: mivel az elektromos zaj a lézer pickup, nagyon könnyű lenne kihagyni a pre-gödör (vagy olvastam az egyik, hogy igazából nem is volt ott), ha a lemez sérült, vagy fonott sebességnél. Időt, hogy olvassa el a pre-gödör 1T (kb .0000000038th a második), amelyek még a számítógép is könnyű észrevenni. DVD-R forgalmazott nehéz követni frekvencia változások nehezen olvasható, inog-kódolt adatokat.

DVD+R, azonban előálltak egy sokkal jobb módszer. Ahelyett, hogy változik a frekvencia a lötyög, vagy okoz amplitúdó tüskék a lötyög, akkor használja a teljes fázis változások. Hol CD-R, DVD-R módszerek, hogy választani sem könnyű támolygó nyomkövető, vagy könnyű ATIP olvasás, DVD+R módszer teszi, hogy nagyon könnyen nyomon az ingadozás, valamint nagyon könnyen kódolni adatokat a lötyög. DVD+R módszere az úgynevezett ADIP (Cím A Pre-groove), amely egy fázisváltó módszer.

ADIP fázis-változás, az irány, az ingadozás, a változások pedig továbbra is folyik, a pontos ellenkező irányba (azaz az óramutató járásával ellentétes irányba, hogy az óramutató járásával megegyező irányba, vagy fordítva). Például, ha az ingadozás volt ‘fel’, a fázisváltó okoz, hogy azonnal fordított irányban start ‘lefelé’ nem számít, hogy hol a lötyög ciklus. A fázisváltó nagyon könnyű felismerni, de továbbra is csak meghatározott ideig (ebben az esetben egy 32T rész a pályán, vagy 32-szer hosszabb, mint a pre-gödör módszer, DVD-R).

Az állam a fázis-változás (az óramutató járásával megegyező, vagy ellentétes az óramutató járásával megegyező irányba) kódolja az egyes bitek minden blokk A lényeg, a fázisváltó módszer, nem csak, hogy van egy egyszerű módja annak, hogy nyomon az ingadozás, de most már van egy egyszerű módja annak, hogy olvasás inog-kódolt adatokat.

Mint korábban említettem, ez a wobble-kódolt adatot tartalmaz, a hiba kijavítása inog-kódolt adatot magát. Hibajavítás a legfontosabb része a média, mert ha ez nem működik, akkor elvesztetted az adatok, még akkor is, ha nincs semmi komoly baj van a lemez.

DVD-R specifikáció kimondja, hogy minden 192 bit, 64 őket nem védi semmilyen rendszer, 24 őket védi 24 bit paritás, az elmúlt 56 bit által védett egy 24 bit paritás. Ez a fura (enyhén szólva) rendszer lehetővé teszi, hogy könnyen rántotta, vagy elveszíti 25% – át az adatokat, ami szükséges, hogy olvassa el a lemez! Ez az információ majdnem fontosabb, mint a tényleges adatokat a lemezre írt magát.

DVD+R specifikáció, azonban kimondja, hogy minden 204 bit információt, négy részre van osztva, blokkok 52 bit tartalmazó fordította: 1 kicsit, hogy megakadályozzák, hogy félreértettem, mert a bevezetett változások, 31 bit adat, valamint egy 20 bit paritás (ami megvédi mind a 32 bit adat). A szinkronizálás kicsit mindig ugyanazt az értéket, mind a négy blokk, csak azért létezik, hogy megakadályozzák fázis inverzió.

Most, a harmadik elem a listán: hogyan DVD+R lemezek jobban éget. Ahogy már korábban is mondtam, ATIP/pre-pit/ADIP információt tárol az optimális teljesítmény-vezérlési beállításokat. Ez az információ alapvetően képletek, amely kimondja, hogy mennyi kimeneti teljesítmény szükséges, amit a lézer indítási teljesítmény kell, más információt igényel, hogy megfelelően DVD.

Optimális teljesítmény szabályozás kimeneti attól függ, hogy három dolgot: égési sebesség, lézer, hullámhossz, valamint tájékoztatást adott, hogy a meghajtó a média. DVD-R alapvetően nem sikerül mind a három beszámoló, mert a DVD+R, egyszerűen magában foglalja, jóval több információ arról, hogy a média a ADIP adatok, mint a DVD-R nem a pre-gödör adatok.

DVD+R magában foglalja a négy optimális profilok, az egyik a négy fő égő sebesség (általában 2x, 4x, 6x, 8x, bár ez lehet változtatni, mint a sebesség növekedés). Minden ilyen profilok tartalmazzák optimális teljesítmény alapján lézer hullámhossz, pontosabb lézer teljesítmény-beállításokat, valamint egyéb kiegészítő információk. Ezt az információt bármely DVD+R eldobható lehet sokkal több, optimalizálja az égő stratégia, hogy illeszkedjen a média, mint a DVD-R, következetesen nyújtó jobban éget.

Összehasonlításképpen, DVD-R tartalmaz egy profilt, az optimális teljesítmény alapján, hogy egy profil csak uncalibrated felé, amit hullámhossz, kevésbé precíz lézer teljesítmény-beállításokat, illetve más kiegészítő információkat. Általában DVD-írók kell már tudom, hogyan kell írni a bizonyos darab a média (tartalmazza ezt az információt a firmware), mielőtt rendesen égni. Új média gyakran nem megfelelően támogatja.

Amellett, hogy az optimális teljesítmény-ellenőrzési profilok, DVD+R is ad négyszer több rka-hely a meghajtón, hogy kalibrálja a lézer; több hely is csak javítja a kalibrációs minőség. Szóval, röviden, DVD+R media létezik, hogy csak termel jobban éget, s az adatok védelme a jobb.

Végül pedig a cikk végén…
Végül, miután nagyjából három oldalt technikai megbeszélés, megérkezünk a végén a disszertációját archiválási minőségű CD/DVD. Szóval, valószínűleg kíváncsi, egyszerű szavakkal, amit a média nekem ajánlani?

Kezdjük azzal, hogy én nem ajánlom, CD-RW, DVD-RW vagy DVD+RW média bármilyen formában a tartós tárolás. Ez többnyire egy nem-agy, de ezek a lemezek azt jelentette, hogy képes lesz módosítható után égő, egyszerűen alkalmatlan a hosszú távú archiválás tároló. Én is nem ajánlom, DVD-R média miatt DVD+R superior hibajavítás, égő vezérlő.

Azt javasoljuk, Taiyo Yuden média az egész fórumon. Taiyo Yuden jelenleg gyárt, 52x CD-R, 16x DVD-R es 16x DVD+R media normál fényes ezüst, tintasugaras nyomtatható, termikus nyomtatható formában. Taiyo Yuden lehet az egyik legdrágább (ha nem a legdrágább), de a média minőségi felülmúlhatatlan. Továbbá, mint korábban említettem, nem ajánlott vásárlás SuperMediaStore.com mivel az egyetlen online US forgalmazó, amely garantálja, hogy a Taiyo Yuden média igazoltan jön a Taiyo Yuden.

Szóval, mit használok? Miatt Taiyo Yuden kiváló minőségi, DVD+R, kiváló design, én csak Taiyo Yuden DVD+R média. Ajánlom ezt a médiát, hogy mindenki, aki kívánja, hogy az adatok egy hosszú, hosszú ideig.

Frissítés 1: Úgy tűnik, MAM-A illetve Kodak valójában sikerült, hogy egy arany DVD-t, bár úgy tűnik, senki sem lesz gyártási őket (Taiyo Yuden/JVC Speciális Média most tesz egy archív arany lemezt, a frissítés 6). Azonban, MAM-A arany levéltári média még úgy látszik, nem haladhatja meg a TY minőségű (bár Úr 60,000 az alábbi megjegyzéseket teszi TY második legjobb MAM-A). Mivel a szélsőséges költség arany levéltári média ($2+ lemez), nagyon kevés a fokozott védelem (ha van ilyen), én még mindig azt mondom, TY media jobb. Azt akarom, hogy több független vizsgálatokat erről, mielőtt változtatni az ajánlás.

Emellett szeretném megemlíteni, hogy Szó szerint már relabeling más márkák a lemez, mint a saját. Ha a doboz/orsó/cakebox a lemezek gyere ne mondják, hogy ők gyártják a Szó szerinti tulajdonosi Azo festék (más néven Advanced Azo, néha nem, attól függően, hogy a termék), akkor nem Szó szerinti média, kerülni kell, mivel ezek nem felel meg a tipikus hazai levéltári előírások.

Frissítés 2: (Szept. 19, 2007) A majdnem eltelt egy év, mióta először írtam ezt a cikket. Az ajánlások a média nem változtak, az ajánlásokat a DVD-írók.

Samsung: a Samsung jelenleg termelő két meghajtó érdemes megvenni, a
Samsung SH-S222AB (SATA). Ők nem tekinthető levéltári osztály, de nem rossz.

TEAC: TEAC tesz egy archív meghajtó ISO/IEC10995 kompatibilis, nagyon drága. Jön két formában, külső USB-s DV-W5000U, belső SATA DV-W5000S. Láttam DV-W5000U vezet eladó 500 dollárért, felújított DV-W5000S vezet $150-200. Ez az elit vezet, ajánlott, ha nagyon komolyan 30+ év levéltári raktár.

Frissítés 3: (Július 26, 2009) A rég frissítettem ezt a cikket. A Pioneer már nem gyártási vezet érdemes használni. Csak vegyél egy Samsung vagy a TEAC vezet, mint azt a linket, hogy feljebb. Én a két Samsung vezet most, miután a PX-716 végre meghalt év után a szolgáltatás.

Az ajánlás a TY, Szó szerint nem változott, azt hiszem, ez soha nem fog megváltozni; DVD média nem változik jelentősen. Bluray véleményem szerint nem éri meg a váltás át, kivéve, ha tárolja az adatokat, ami mérhető, több száz gigabájt, ezen a ponton érdemes belenézni archív felvételt tároló.

Ha Bluray érdemes átkapcsolni, írok egy újabb cikk. Magas minőségű egyrétegű media kell dobni alatt 50 cent darabja, Bluray írók lesz, hogy lesz mindenütt (ugyanúgy, mint a DVD-írók most), mielőtt ez megtörténik. Azon gondolkodom, 2011-ben vagy később.

Frissítés 4: (Augusztus 3, 2010) Taiyo Yuden megvásárolta a JVC Média márka most operációs alatt a JVC Speciális Média márka. Most vehet TY be a JVC a dobozokat, majd a szokásos TY minőség. Ez az oldal az átalakítás része számok.

JVC még nem vett Taiyo Yuden es Taiyo Yuden teljes irányítást új vállalkozásban. Csupán vettem, hogy nevét így tesznek TY termékek a boltok polcain világszerte.

SuperMediaStore.com az értékesítés szinte minden JVC Speciális Média márkás TY termékek helyett a régi TY márkás is.

Frissítés 5: (Szeptember 27, 2011) néhány ember azt kérdezte, hogy PITE/PIF vizsgálatok munka.

DVD-R es DVD+R, mindkét alkalmaz két szakaszban hibajavítás.

PIE (Paritás Belső Hiba) csak azt jelenti, hibajavítás használták, PIF (Paritás Belső Hiba) azt jelenti, hogy a hiba az volt, hogy javíthatatlan segítségével a belső ECC block, de még mindig lehet helyreállítani a külső ECC blokk . Az eszközök, hogy adjon avg/max/összesen max PITE értékeket meghaladja a 140, vagy max PIF értékek felett 4* azt jelenti, hogy a lemezt kell cserélni, de az a legvalószínűbb, hogy nem sérült-még**.

Egy égni kell tekinteni, még érintetlen akarsz max PIE éri el a 20, max PIF 3 vagy annál alacsonyabb.

Lemezek NEM lesz tiszta után 5 évvel, de van egy leesik a PIF/PIE növekvő 6 hónap után, de nem úgy tűnik, hogy a start veszi fel újra, amíg 5-10 év, attól függően, tárolási környezet.

Összesen a PIF lehet olyan magas, mint 100k még egy max 20, összesen PIF lehet olyan magas, mint 1000, de max 3 alatt. Max PITE tekinthető, többnyire halálos felett 280, valamint elérheti olyan magas, mint 1664, max PIF elérheti olyan magas, mint 208*.

DVD+R általában továbbra is alacsonyabb értékek mindkét miatt kiváló hibajavító technikákkal.

* Egyes eszközök és/vagy a meghajtó nem a fenti lista 4 PIF.

** Egyes eszközök és/vagy meghajtókat is a lista PO (Paritás Külső) uncorrectable hibák. Ez minden olvastam, hogy van egy max PIF 4 felett. Ez azt mutatja, hogy többnyire javíthatatlan adatok korrupció hiba, amely hatása (ha már kész a matek jobbra) 36k adatok (bár ez nem jelenti azt, hogy az egész 36k az adatok sérült, csak az, hogy a sérült benne, hogy a 36k). Ez még nem jelenti azt, hogy a lemez nem olvasható, néhány megszállott rippelés eszközök megpróbálja több olvas, annak érdekében, hogy egy érvényes olvasni, vagy más, helytelen olvas, hogy lehet egyesített-ba egy érvényes olvasni.

Frissítés 6: (Január 11, 2013) Taiyo Yuden bejelentette, hogy tavaly, hogy ők most termelő ISO/IEC10995 megfelelő levéltári osztály arany ötvözet DVD-R. Sajnos, nem a DVD+R, s remélem, majd megfontolni, hogy egy DVD+R változat is. Nem sok olyan gyártó végezze ezt a lemezt még.

 

Vissza a főoldalra