Érdekes

Gyártási technológia: Szintetikus és Cellulóz Rostok Képződését Technológia

Eredetileg egy http://www.fibersource.com/f-tutor/techpag.htm.

A legtöbb szintetikus, illetve előállított cellulóz rostok által létrehozott “extrudálás” — arra kényszerítve, hogy egy sűrű, viszkózus folyadék (a következetesség hideg méz) keresztül az apró lyukak nevű eszköz egy fonófej használatát követeli, hogy formában folyamatos végtelen félig szilárd polimer.

A kezdeti állapotban, a rost-képző polimerek szilárd, ezért kell első alakítani egy folyadék állam extrudálás. Ezt általában úgy olvad, ha a hőre lágyuló polimerek szintetikus (azaz a gyógyszerek, illetve olvad, amikor fűtött), vagy feloldásával őket a megfelelő oldószerrel, ha azok nem-hőre lágyuló cellulosics. Ha nem oldott, vagy olvasztott közvetlenül, biztos, kémiailag kezelt formában oldható vagy hőre lágyuló származékok. Legújabb technológiákat fejlesztettek ki, hogy néhány speciális szálak készült polimerek, hogy nem olvad, oldjuk fel, vagy megfelelő formában származékok. Ezek az anyagok, a kis folyadék molekulák vegyes, úgy reagált, hogy létrehozzák a különben kezelhetetlen polimerek során az extrudálás folyamatában (ha érdekelnek a legfrissebb információk a extrudálás, kattintson ide, hogy a PolySort chat-testület a témában).

Fonófej Használatát Követeli
A spinnerets előállításához használt, a legtöbb gyártott szálak vannak hasonló az elv, hogy egy fürdőszobában zuhanyzó fejét. Egy fonófej használatát követeli lehet, az egyik a több száz lyuk. Az apró nyílások vannak nagyon érzékeny a szennyeződések, illetve a korrózió. A folyékony eteti őket, gondosan meg kell szűrni (nem könnyű feladat, nagyon viszkózus anyagok), valamint egyes esetekben, a fonófej használatát követeli meg kell tenni a nagyon drága, korrózióálló fémek. Karbantartási is kritikus, spinnerets el kell távolítani, majd mossuk rendszeresen, hogy megakadályozzák eltömődés.

Ahogy a szálak jelennek meg a lyukakat a fonófej használatát követeli meg, a folyékony polimer át először, hogy egy gumiszerű állami majd megszilárdult. Ez a folyamat az extrudálás, majd megszilárdulása végtelen szálból neve pörög, nem tévesztendő össze a textil működése ugyanaz a neve, ahol rövid darabokra vágott szál vagy sodrott a fonalat. Négy módszer a spinning végtelen előállított szálak: nedves, száraz, nem olvad, illetve gél forog.

Nedves Forog
Nedves forog a legrégebbi folyamat. Használják a rost-alkotó anyagok oldott oldószer. A spinnerets vagy elmerült egy forró fürdő, valamint a szálak jelennek ők csapadék a megoldás, megszilárdulni.

Mert a megoldás az, extrudált közvetlenül a kiváltó folyékony, ez a folyamat, hogy a szálak az úgynevezett nedves forog. Akril, műselyem, aramid, modakril, spandex elő ezt a folyamatot.

Száraz Forog

Száraz forog is használják a rost-alkotó anyagok megoldást. Azonban ahelyett, hogy támogatta a polimer által hígító vagy kémiai reakció, a megszilárdulás által elért párolgó az oldószer egy patak levegővel vagy inert gáz.

A szálak nem érintkezésbe közrejátszó folyadék, így nincs szükség a szárítás, illetve enyhítése oldószer recovery. Ez a folyamat használható a acetát, triacetát, akril, modakril, PBI, spandex es vinyon.

Olvadék Forog

A melt forog, a rost-képző anyag elolvadt a extrudálás keresztül a fonófej használatát követeli majd közvetlenül megszilárdult hűtéssel. Nylon, olefin, poliészter, saran es sulfar elő ily módon.

Olvad sodort rostok lehet extrudált a fonófej használatát követeli a különböző keresztmetszeti alakzatok (kör, trilobal, ötszögletű, nyolcszögletű, s mások). Trilobal alakú szálak jobban tükrözi a fényt adj egy vonzó szikra, hogy textíliák.

Ötszög alakú, üreges rostok, ha használt szőnyeg, kevesebbet talaj, majd a szennyeződés. Nyolcszög alakú rostok kínálnak csillogás-ingyenes hatások. Üreges szálak csapdába levegő, ami szigetelés, valamint biztosítani loft jellemzők megegyezik, vagy jobb, mint lefelé.

Részletes termelési folyamatábrák:

AkrilMűanyag (Poliamid) • Poliészter

Gél Forog
Gél forog egy speciális folyamat használni ahhoz, hogy nagy szilárdságú, vagy egyéb speciális optikai tulajdonságai. A polimer nem igaz folyékony állapotban során extrudálás. Nem teljesen szeparált, mint egy igazi megoldás, a polimer láncok kötik össze különböző pontjain, folyékony kristályos formában. Ez termel erős inter-lánc erők a kapott szálból, hogy jelentősen növeli a szakítószilárdsága a szálak. Emellett a folyékony kristályok vannak igazítva, valamint az optikai tengely által a nyíró erők során extrudálás. A szálak jelennek meg a szokatlanul magas fokú viszonyított helyzetét egymást, tovább növelve az erőt. A folyamat is leírható, mint száraz-nedves forog, mivel a szálak első lépésben a levegőben, majd lehűtjük további folyékony fürdő. Egy nagy szilárdságú polietilénből, aramid szálak által termelt gél forog.

Nyújtás, Orientáció
Míg extrudált szálak megszilárdulása, vagy egyes esetekben még akkor is, ha edzett, a szálak lehet levonni, hogy adnak erőt. Rajz húzza a molekuláris láncok együtt orientálja őket végig, az optikai tengely, ami egy lényegesen erősebb fonal.

Menj a honlapon http://www.forallworld.com.

Leave a Reply