Érdekes

Gondozó Kézikönyve

Eredetileg egy http://www.acsu.buffalo.edu/~drstall/hndbk0.html.

Segítő Mind a Gondozó, illetve az Idősek Carereceiver

Üdvözöljük Korszerű Lejárat olvasók!
Korszerű Lejárat egy országos magazin által közzétett, a AARP
(A hivatkozott oldal 75 Május-Június 1997 kérdés a Korszerű Érettség)

Ez a 9-rész online kiküldetés a Gondozó Kézikönyv készült engedélyt A Gondozó Oktatási, illetve Támogató Szolgáltatás, Idősek, Tanácsadás, Képzés, ügyviteli Szolgáltatások, a San Diego Megyei Mentális Egészségügyi Szolgáltatások, 1250 Moreno Blvd., San Diego, CA 92110.

Formázott írt, hogy a Világháló Robert S. Stall, Orvosdoktori.

Kérdésekkel kapcsolatban a Kézikönyv tartalma lehet hivatkozni, hogy a San Diego Megyei Mentális Egészségügyi Szolgáltatások (a fenti címen)
vagy küldjön E-mailt Dr. Stall
drstall@stallgeriatrics.com.

Dr. Stall kezdőlapján – Istálló Geriátria LLC
további információkat tartalmaz arról, hogy az elvek a geriátriai & hospice ellátás, valamint információ arról, hogyan kell feliratkozni, hogy idős, menedékház ellátás online beszélgetés csoportok. Dr. Stall egy gerontológus (egy orvos, aki specializálódott idősebb felnőttek) él a Buffalo, NY területen.


Tartalomjegyzék

Rész 1

Es engedélyek

Ez a 9 rész online kiküldetés a gondozó Kézikönyve készült engedélyével * A gondozó Oktatási és támogatási szolgáltatások, Nyugdíjas Tanácsadás és képzés, ügyviteli szolgáltatások a San Diego megyében Mental Health Services, 1250 Moreno Blvd., San Diego, CA 92110 . * Kérdések a kézikönyv tartalmát meg kell említeni, hogy a hivatal, illetve a
Dr. Stall.

A címek a San Diego megyében kormány és a magánszektor szervezetek, az eredeti kiadvány, és az elhelyezésüket és telefonszámok voltak, a legtöbb esetben el kell hagyni ezt a verziót, mert nem lenne általában kapható források olvasók, akik kívül vannak a San Diego megyében. Ehelyett a legtöbb szervezetek azonosítottak * függvények * vagy más módon azonosításának megkönnyítésére társaik, ahol a kézikönyv lehet használni.

Felhívjuk az olvasók figyelmét, hogy ez a kézikönyv készült 1990-ben vagy korábban sok minden történt, hiszen az * ápolással * és más szociális szolgáltatások. Ezért javasolt, hogy a HB nevezik általános útmutató, és sajátosságait ellenőrizni, adott esetben, az orvosok, az egészségügyi szolgáltatók, az állami és a közösségi szociális szolgáltatások és a gondozási erőforrások általában több up-to-date információk.

Készült a gondozó Oktatási és Support Services Nyugdíjasok Tanácsadás és képzés ügyviteli szolgáltatások San Diego County Mental Health Services1250 Moreno Blvd. San Diego, CA 92110 (619) 692-8702, Robert Torres-Stanovik, LCSW, szerkesztő Első nyomtatás – January 1990; Második nyomtatás-július 1990

Ez Gondozó kézikönyve fejlesztése és gyártása könyvecske formájában a gondozó Oktatási és támogatási szolgáltatások, Nyugdíjas Tanácsadás és képzés ügyviteli szolgáltatások a San Diego megyében Mental Health Services; Robert Torres-Stanovik, LCSW, szerkesztő.

Mivel a folyamatban lévő változások és problémák az adatgyűjtés, San Diego County vagy Dr. istálló nem vállal felelősséget a közölt információk pontosságát itt kinyomtatott, és nem ez a kézikönyv nyújt listát az összes erőforrás.

Minden jog 1990

A következőkkel egészül kérésére a San Diego megyében Mental Health Services:

* A jelen dokumentum tartalma nem nyilvános információkat és másolható a kormányzati és non-profit szervezetek való használatra gondozó képzés és a kapcsolódó egészségügyi programok és az ingyenes szétosztás a lakosság az említett célokra. Szaporodás A kézikönyv kereskedelmi forgalomba és / vagy egyéb nonprofit céljából tilos. *
Köszönetnyilvánítás Robert Torres-Standovik, LCSW

Szeretném megköszönni, különösen a boldogságok Center, D.O.A.R. mind a koncepció, és sok a másolat az eredeti * Gondozó útmutató, Súgó Segítők az öregedés. * nélkül a kezdeti útmutató, ez lehet, hogy nem derült ki, valamint azt. Nyugtázás is adott AARP a röpiratok ápolóknak, és több könyvet, amely már megállapította, a B Függelék, különösen * A Loss of Self, * Cohen és Eisdorfer, a felbecsülhetetlen ötleteket.

Köszönöm a családomnak, Maida, Shawn és Sylvia számára szerető türelemmel, hogy megengedte, az idő / energia befejezni ezt a kézikönyvet; köszönöm, hogy az én támogató személyzet diákok Karen Zaustinsky és Laurie McFarland a segítséget a kezdeti szakaszában ez a kézikönyv, és a gépírók Heidi Peters, Fatima Ruiz és Ewald Brieske azok sok módosítást és rerevisions érdekében megérkezik e kézikönyv; köszönöm, hogy a San Diego megyében Senior csapatok, a Southern Regional Resource Center, Frank Dwinnell, MD, Stanley Rest, Ph.D., Donna Pasanen, a telefon barátok, több gondozók és carereceivers számára segítséget szerkesztés, tanácsadás és biztatott ezzel kézikönyv. Külön köszönet Mimi Campbell-Goodman a medve grafika (Megjegyzés Mike: Nagyon sajnálom, hogy nem tudja felvenni a grafika. Ezek kiváló.) Egy nagyon különleges köszönet Ray Schwartz, a felügyelő, szerkesztő, és mindenekelőtt buzdítója akik mindig kéznél az ő piros tollal és néhány kedves szót.

Gondozó Education Support Services (adóval kiegészítve) kíván a legjobb ellátást. Mi törődünk vele! Elérhetőségét, a programot Nyugdíjasok Tanácsadás és Képzési Program, ügyviteli szolgáltatások, szeretnék kapcsolatos észrevételeket a * Gondozó kézikönyve. * Ha kínálunk további szolgáltatásokat, vagy ha bármilyen észrevétele vagy fejlesztések tekintetében a kézikönyvben, írj nekünk: Nyugdíjasok Tanácsadás és képzési program, ügyviteli, DHS, 1250 Moreno Blvd., San Diego, CA92110.
Előszó

Az idősebb polgárok sokkal valószínűbb, hogy a fogyatékkal élő, illetve eltartott miatt egészségügyi problémák. Ezek a problémák megváltoztatja a beteg kapcsolatát a családdal és a barátokkal. A férje, lánya, vagy barát előfordulhat, hogy ők most is a * gondozó, * a személy elsődlegesen felelős azért, hogy a beteg fizikai, pszichológiai és társadalmi szükségletek kielégítése. Egy másik ember most tőlük függ az alapvető fizikai szükségletek.

Függetlenül attól, hogy a fogyatékosság miatt progressziója krónikus betegség, például szív- vagy tüdőbetegség, stroke, elbutulás, ízületi gyulladás, vagy az együttes hatása több orvosi és szociális tényezők, a gondozó szerepe van egy mélyreható változás, mind az emberek. Ezek a módosítások gyakran stresszes, mint a jól bevált mintát kell hagyni, és az új kiigazításokat fejleszteni. Ez lehetőséget nyújt a személyes növekedés, hanem változatlan okok érzelmi zűrzavar és a szorongást. Mivel a gondozó kifizetődő, hanem kimeríti a személy fizikailag és érzelmileg, ami a betegség és a képtelenség, hogy további ellátást.

Ez a könyv az elsősorban a gondozó. Ez nem egy * hogyan * könyv középpontjában a problémák a beteg beteg. Inkább kínál gyakorlati megközelítések közös gondozó problémákat. Egészséges marad, elkerülve a depresszió, a maradék aktív, barátkoznak, élvezi kedvelt tevékenységek lényeges része minden emberi élet, beleértve a gondozók. Szolgáló az elsődleges gondozó egy beteg szeretett egy nem, hogy az élet értelmetlen.

A gondozók legyengült és beteg idős emberek olvassák ezt a könyvet. A családtagok, akik nem elsődleges gondozók is olvasni ezt a könyvet, hogy jobban tisztában van a problémákkal szembesülnek a gondozók. Gondozók, a család többi tagja, és carereceivers fogja találni a forrásokat, táblázatok és kérdések hasznos javítása az életminőség minden érintett számára.

“Mr. Torres-Stanovik és munkatársai a San Diego megyében Mental Health Services elvégezteti fontos szolgáltatás a legyengült idősek és a gondozók.”

J. Edward Jackson, MD, igazgatója, Nyugdíjas Csak Care Clinic és az Alzheimer-kór diagnózis és kezelés Center University of California, San Diego

Rész 2

Bevezetés – Te, a gondozó, nagyon fontosak!

Kevesen vannak készülve a felelősséget és feladatokat a gondozó az idősek. Annak érdekében, hogy a feladat könnyebb, fontos, hogy van egy játék tervet az életben, amely segít meghatározni, hol tartunk, és hogyan fogunk eljutni. Ez az útmutató segít kiszolgálni, mint egy útitervet amely választható útvonalakat gondozók. Ugyancsak hangsúlyos emlékeztet arra, hogy azok, akik törődnek mások is sokkal jobb munkát végeznek a gondozási, ha időt és figyelmet is kapnak a saját személyes igényeinek. Nem lehet azt elég erősen; a gondozó egy nagyon fontos része a caregiving egyenlet. A siker az egyenlet és a fenntartását a siker valójában attól függ, hogy mennyire jól a gondozó gondoskodik, őt / magát. Más szóval, ha a gondozó megbetegszik, akik törődnek a carereceiver? Mielőtt arra a helyre, kérjük, olvassa el ezt a kézikönyvet.

Ez a kézikönyv feltár számos különböző témák, amelyek lehet, hogy a szerepe a gondozó könnyebb, és ugyanabban az időben, segít részesülő személy az ellátást. Ebben a kézikönyvben * ápolással * utal, hogy a személy ápolása, és a * carereceiver * idős részesülő személy az ellátást.

Az alábbiakban két ellenőrző listák, az egyik összpontosítva carereceiver, a másik pedig a gondozó. Ők szerepelnek általános iránymutatást ad biztosítsák az optimális egészség, a biztonság és a kényelem, mind a carereceiver és magát, a gondozó.
Ellenőrző lista a Carereceiver

__ Minden jogi és pénzügyi kérdések érdekében és a rendelkezésre álló

__ Fizikai és fogorvosi kezelések tartanak évente, illetve szükség szerint gyakrabban

__ Az otthoni környezet tiszta, biztonságos és kellemes

__ Táplálkozási igények, a testmozgás, az alvás és a szociális tevékenységek maximalizált, hogy milyen mértékben lehetséges

__ Személyes higiénia és ápolás történik naponta

__ Kisegítő szolgáltatások kihasználták a havi / heti

__ Szintű ellátás havonta vizsgálnak felül, hogy biztosítsák carereceiver képes marad a hazai
Ellenőrző lista a Gondozó

__ Kapok ki / gyakorló legalább egyszer egy héten

__ Kapok legalább hét-kilenc nyugodt órát alszanak

__ Beszélgetek, vagy látogasson legfeljebb három barátok vagy rokonok hetente

__ Tartok éves orvosi és fogorvosi kezelések

__ Szedem csak a gyógyszer előírt lépést tartani az egészségemet

__ My jogi és pénzügyi papírok, beleértve a végrendeletek, rendben vannak és a rendelkezésre álló

__ Ellenőriztem új erőforrást illetően ápolással minden héten

__ Elolvastam és ismerem a gondozó Bill of Rights

__ Eszem három kiegyensúlyozott étkezés naponta.
Gyakori problémák ápolóknak
Rászorultsági lista

Az első lépés a megszervezése racionális gondozási tervet, hogy egy listát az igények. Mivel a családtagok vagy barátok gondozása károsodott idős ember, több kérdés bemutatkozásra:

– Mi a / saját igényeinek?

– Milyen ellátás van szükség ahhoz, hogy az idősek / károsodott személy marad a közösségben?

– Ki fogja biztosítani az ellátást? Amikor? Hogyan?

– Amennyiben a carereceiver megmaradok / saját otthonában, élni a gyermekek vagy más rokonok, vagy áthelyezni más környezetben (öregségi lakások, bentlakásos ellátás, közbenső gondozás, szakképzett ápolói állás, vagy egyéb)?

– Hogyan lehet az élő szabályokat kell változtatni, hogy segítse a személy marad az otthoni vagy függetlenebbé válnak?

– Ha a külső szolgáltatásokra van szükség, nem a sérült személynek a források fizetni értük? Hogyan lehet ezeket beszerezni?

– Hogyan lehet vigyázni kell fordítani a rászoruló személy nem tagadva a figyelmet mások (házastárs vagy gyermek), akiknek a gondozója is van felelőssége?

– Van a gondozó fáradt vagy csalódott származó gondozó egy idős ember?

Ezen kérdések a fejlődő, fontos * rászorultsági lista * A károsodott idős ember, és így a szempontból a gondozó igényeinek is. A kérdések nem egyszerű a válasz, és az oldatot változhat minden helyzetben. Az ellátás a károsodott idős ember is létrehozhat stresszt, amely befolyásolja a képességét, a gondozó, hogy továbbra is így szükséges ellátási szinteken. A stressz tapasztalt lehet fizikai, pénzügyi, környezeti és / vagy érzelmi jellegű.

Fizikai stressz: Olyan fizikai ellátás a károsodott idős ember is okozhat fizikai stressz. Általános otthonteremtési és takarítás tevékenységek, mint a takarítás, mosás, bevásárlás, és az ételkészítés igényel energiát és fárasztó lehet, különösen akkor, ha hozzá meglévő feladatait a saját otthonában.

Testápoló szükséges felügyelete gyógyszerek és a karbantartás a higiénia is stresszes, különösen olyan helyzetekben, meghatalmazotti-out viselkedés, inkontinencia (húgyhólyag vagy a bél kontroll), colostomies, vagy segítségre fürdés. Emelés és átadása egyének korlátozott mobilitás nemcsak fárasztó, hanem sérülésekhez, hogy a gondozó vagy a károsodott személy. Egyes esetekben a további felelőssége a berendezések karbantartását, mint a kerekes székek vagy kórházi ágy.

Pénzügyi Stressz: Az ellátás károsodott idős ember sok pénzügyi vonatkozásai. Azon szolgáltatások, amelyeket nem lehet biztosítani a családtagok (orvosi, gyógyszerészeti, gyógyászati, stb), döntéseket kell hozni, amelyekben a szolgáltatás biztonságos lesz, és hogyan fogják fizetni. Amikor a pénz korlátozott, sok család segítésére a gondoskodás költségei, ami pénzügyi terhet a család minden tagja.

Környezeti Stress: A megfelelő otthoni környezetben kell választani. Ha a carereceiver úgy dönt, hogy marad a / saját otthonában, módosítások, mint a korlátok, rámpák lehet, hogy kell telepíteni. Ha az ember nem maradhat az ő / saját otthonában, alternatív megoldásokat kell keresni, mint a mozgó egy barát vagy rokon, vagy speciális házba (nyugdíjazás szállodák, senior apartman, lakóotthon, köztes ellátáshoz, vagy ápolási otthonok). Ha a carereceiver kell maradnia az otthoni, néhány jelentős kiigazításokat az elhelyezéssel és minták a mindennapi élet lesz szükség.

Szociális Stressz: a személyes gondoskodást nyújtó akár a nap 24 órájában is okozhat a társadalmi stresszt elkülönítésével magunkat a barátok, a család és a társadalmi életben. A gondozó lehet találni őt / magát túlságosan fáradt vagy nem képes a * Egy este ki * még egyszer egy héten, vagy havonta egyszer. Mi okozhat egy felhalmozódásához düh és harag felé nagyon részesülő személy az ellátást, mint a carereceiver az oka az elveszett szocializáció.

Érzelmi Stressz: Mindezek a tényezők gyakran eredményeznek óriási érzelmi stressz. Mindezek mellé feszültségforrásokat vannak nehézségek kezelése egy ideje, zsonglőrködtünk felelősséget, és érzi a nyomást a megnövekedett függőség.

A családtagok gondozás különböző formáit stressz okozhat közömbös érzéseket. Düh, harag és keserűség a folyamatos felelősség, a nélkülözés és elszigeteltség vezethet. Ez is egy ideje, amikor sok a megoldatlan konfliktusok szülő-gyermek kapcsolatok felszínre, és fokozhatja, ami a szorongás és frusztráció. Ott talán még a kimondatlan vágyat, időnként, hogy megszabadult a teher, intézményesülése, vagy akár halált is okozhat a carereceiver. Ez a vágy gyakran és gyorsan követte a bűntudat. Mindezek a érezhető, majd tagadta, mert úgy tűnik, elfogadhatatlan. Az a személy ápolása Biztosítani kell, hogy valójában ezek az érzések közös noha nem lehet kifejezni. Vannak olyan források, amelyek segíthetnek a gondozók. A fennmaradó ez a könyv foglalkozik majd ezeket az erőforrásokat, mint a csatlakozás egy gondozó támogató csoport segítségével a közösségi erőforrások és mindenekelőtt gondozó magát a gondozó.
Típusú segítséget elérhető
Keresztül család vagy a barátok

Először készíts egy részletes leltárt képező eszközök egyes családtagok és a barátok is hozzájárulhatnak, beleértve az eszközök a károsodott idős szoruló személy az ellátást. Eszközök közé tartoznak a rendelkezésre álló idő, a készségek, a tér, felszerelés, erőssége a rászoruló személy ellátást, és a legfontosabb a pénz. Ülj le a család minden tagjának (vagy legalább annyi, mint a kellemes) és edzés tervet, amely segítséget. Ez magában foglalja a meghatározására és elfogadására függően, hogy milyen feladatokat kell elvégezni, kinek mely napokon, és így tovább. Például néni Martha lehet főzni, Péter bácsi is nyírja a füvet, és Mary ellenőrizni tudja anya naponta kétszer.

Ápolóknak cserék: Egyes esetekben megengedheti cseréjére támogató szolgáltatások, például a gondozó Exchange által Terület Ügynökség Aging. Egy barátom, aki hasonló gondozó felelősségek gondozása mind károsodott egyének egy nap egy hét, cserébe a biztosító ellátást egy másik napon. Egy másik csere helyzet között lehet, hogy egy üres szobába álló egyetemista az ő / ő segítségével óvatosan a carereceiver, cserébe ingyen szállást és ellátást.
Ha a közösségi ügynökség Súgó szükséges

Ha családi vagy más önkéntes segítség nem áll rendelkezésre vagy nem felel meg az igényeinek, ápolók vagy carereceivers kívánnak segítséget kérni szervek. A széles körű segítséget is rendelkezésre állhat. Néhány fedezhető magánbiztosítás, a Medicare (és / vagy a kiegészítő program, amelyet állam). Minden lehet megvásárolni. Valamikor a szolgáltatási költségek alapja lehet a jövedelme a carereceiver. Minden ügynökségnek saját díjazási rendszer; érdemes kérdezni szabályok elrendelése előtt a szolgáltatást.
Az elérhető szolgáltatások károsodott Idős

Megjegyzés: Lásd a függelék a listáját nevét és telefonszámát az ügynökségek alább. (Mike: A függelék tartalmazza e SeniorNet változat mínusz a telefonszámok, amelyek csak a San Diego megyében. A felhasználók ezt a kézikönyvet érdemes azonosítani párja szerveket a megyei vagy szolgáltatási területén, és ezeket a függelékben a nevét és telefonszámát szám.)

Felnőtt napi egészségügyi: Ez az emberek számára, akik fizikailag és / vagy szellemileg gyenge. Ez széles választékát kínálja a terápiás, rehabilitációs és támogató tevékenységek, beleértve a gondozás, rehabilitáció, segítségnyújtás az élet tevékenységek, szociális munka szolgáltatások, étkezés, és az esetleges szállítás, amennyiben a védett környezetben egy része a nap, 1-5 napig a hét, általában hétköznap.

Házimunka Munkavállalók / Handypersons Szolgáltatások: Tartalmaz nagy teherbírású nagytakarítás, kisebb otthoni javítások, kerti munka, telepítése biztonsági eszközök, és téliesítés otthonok.

Társaságot Szolgáltatások: Társak látogasson elszigetelt és hazafelé egyének beszélgetés, olvasás, levélírás, és általános fényt megbízásokat.

Escortszolgáltatások az idősek: Ezek a szolgáltatások személyre szabott kísérőjeként szolgáltatók, valamint a személyes segítséget.

Geriátriai minõsítõtestületei és Speciális Care Units: Specialized geriátriai egységek, mind a fekvő- és járóbeteg, léteznek bizonyos kórházak és egészségügyi központok; például SOCARE, API biztosítanak összehangolt multidiszciplináris diagnosztikai szolgáltatások idős betegeknek.

Otthon szállítjuk Étkezés: Néhány táplálkozási programok, valamint valamint a speciális * étkezés-on-kerekek * programokat kínál otthoni szállított ételek a törékeny, idős hazafelé. Támogatott programok kérni önkéntes hozzájárulások, míg mások teljes fizetést költség szállítás egy forró, jól kiegyensúlyozott ebéd, és néha hideg vacsorát.

Főoldal ápolók: Adjon testápolási magánszemélyek otthoni (Ezeket a szolgáltatásokat lehet az egészségbiztosítás fedezi, ha rendelt az orvos.) Segédtiszt segítésére evés, öltözködés, szájhigiénia, fürdő, colostomies, kezelésére gyógyszerek, stb, valamint fény háztartási feladatokat.

Home Health Care: Szervezett programok ápolás, szociális munka, foglalkozás terápia, fizikoterápia, és egyéb rehabilitációs szolgáltatásokat az egyének számára a haza.

Háztartásbeli Szolgáltatások: Szolgáltató nem orvosi személyzet, szolgáltatások közé bevásárlás, mosás, takarítás fény, öltözködés, ételek elkészítése, és escortszolgáltatások orvosi látogatások. Homemakers lehet nagy segítség a kiegészítéssel segítséget nyújt a családtagok, vagy enyhítené, ha a családtagok gondozók kell egy kis szünetet. Háziasszonyok is keresztül biztosított az otthoni egészségügyi intézmények, a terület Ügynökség öregedés, a Department of Social Services és a vallási csoportok és szervezetek. Egyes intézetek kötés és képzést az háztartásbeliek míg mások csak egy registry háztartásbeliek “neveket és telefonszámokat, ebben az esetben meg kell alaposan ellenőrizni referenciák és a szerződés elkészítése a szükséges szolgáltatásokat.

Kórházi és Sebészeti ellátás ellátás: Supply házak vagy bérbe orvosi eszközök és berendezések, mint a kórházi ágyak, vesszők, túrázók, fürdő szék, oxigén és egyéb berendezések. Vegye fel a Yellow Pages.

Takarítás: Ezek általában takarítás, bevásárlás, mosás, ételek elkészítése.

Lakhatási támogatást: Ház támogatási programok vannak, hogy segítsenek a keresést felső házban, közös ház, és megállapította, sürgősségi menedékhely, mint például a Heartland emberi kapcsolatok és Terület Ügynökség Aging.

Táplálkozási Programok: gyűlnek étkeztetés etetni sok idősebb felnőttek, mint egy csoport egy magas rangú központ, művelődési ház, vagy az iskolában. A dél étkezés biztosított, amely egyharmada az ajánlott napi bevitel USDA, általában egy önkéntes hozzájárulása. Továbbá, néhány központok szabadidős és oktatási tevékenységet.

Occupational Therapy: Foglalkozási terápia, vagy OT, a helyreállító, hogy erősítse vagy helyreállítása szükséges készségeket a mindennapi élethez. Meg kell adni egy szakképzett foglalkozásterapeuta akit említett orvosa határozza meg.

Fizikoterápia: A fizikoterápia, vagy PT, a rehabilitációs terápia maximalizálása mobilitást. Meg kell biztosítani a minősített fizikoterapeuta, általában az orvos által ajánlott vagy a kórházban.

Átmeneti gondozási szolgáltatások: átmeneti gondozási programok biztosítják az ideiglenes és egyes esetekben akár huszonnégy órás ellátást nyújt enyhülést elsődleges gondozók. Az ellátás lehet biztosítani a személy otthonában, egy felnőtt napközi, vagy egyéb létesítmény.

Senior Service Csapatok: Regional / County Mental Health csapat dolgozik együtt, hogy a mentális egészségügyi szűrés, igényfelmérések, és a rövid távú tanácsadó szolgáltatásokat időseknek.

Szakápolás szolgáltatások: Ezek a speciális szolgáltatás specifikus orvosi problémák képzett szakemberek segítségével a helyi házi gondozás szervek. Orvosa kell írnia ápolási szolgáltatásokat.

Logopédiai: Logopédiai, melyet egy szakképzett logopédus leküzdeni bizonyos beszéd és kommunikációs problémákat. Az orvos általában ajánlja ezt.

Szociális Day Care: Adjon támogató, de nem rehabilitációs szolgáltatásokat védett környezetben egy része a nap, 1-5 nap egy héten. Szolgáltatások tartalmazhatnak szabadidős tevékenység, szociális munka, a meleg étel, a szállítás, és néha, egészségügyi szolgáltatások.

Telefon megnyugtatás: Barátságos telefonhívások hivatalok által nyújtott vagy önkéntesek nyújtanak megnyugtató, kapcsolat és a szocializáció. Telefon megnyugtató lehet egy mentőövet idősebb emberek, akik meg kell otthon hagyni egyedül a nap folyamán.

Szállítás: Szállítási szolgáltatások biztosítása utazás autó vagy speciális kisteherautók és az orvosi ellátás. Közösségi ügynökségek és szolgáltatók, mint a Dial-a-Ride, Vöröskereszt Kerék, Cancer Society, és LifeLine, de néhány.

Rész 3

Törődés a Gondozó

A gondozók tapasztalni vegyes érzelmek. Szerelem a család tagja, és az elégedettség származik segítve lehet egyidejűleg érzéseit harag a veszteség a magánélet és a frusztrációt hitben nincs ráhatása, hogy mi történik. Előfordulhat, hogy nehéz elfogadni a visszaesés a különleges ember, akinek adsz ellátást. Az ilyen érzések részben függ a korábbi kapcsolatot a carereceiver, a mértéke a felelősség, mint egy segítő, és a napi tevékenységek az életedben (szakmai, szociális és szabadidős tevékenységeinek). Az ellentétes érzelmek okozhatnak a bűntudat és a stressz.

Megtéve hogy fizikailag és érzelmileg üríteni, meg kell vigyázni magára. Be kell, hogy fenntartsák az Ön egészségét és módszereket dolgoznak ki, hogy megbirkózni a helyzettel.
Gondozó Self-Rating Scale

Az alábbiakban skálán értékeli a szintet ápolással. Azt átvéve egy cikket * Co-op network; Gondozó Idősek * Judy Bradley. Ez egy kiváló erőfeszítéseket, hogy néhány iránymutatást a gondozók, és értékelje az ellátás szintjének és értéket adsz az carereceiver és magad.

A skála egy 1-10 kontinuum, amely leírja a különböző stílusok gondoskodó. Karikázza be a számot vagy számokat, amelyek a legjobban leírják szintű ellátás.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Scale Caregiving

1. Felajánlás: visszavonja a védelem vagy támogatás, vagy aktívan visszaélés az carereceiver.

2. elhanyagolás: ahhoz, hogy az életveszélyes helyzeteket is fennállnak, vagy jelenítse meg következetes hidegség vagy harag.

3. Különítmény / távolságtartással: fenntartani a levegő a leválás vagy hogy zárkózott, felületes a gondozás, nincs igazi gondot, csak kap. Csak az érintett fizikai jólétét a carereceiver.

4. Általános támogatás: adott szabadon, egy őrzött fokú melegség és tisztelet, alkalmi érzéseit manipuláció. Érintett mind érzelmi és fizikai jólétének carereceiver.

5. kifejezve empátia: a képesség, hogy úgy érzi, hogy mi a carereceiver érez. minőségi kapcsolat, ahol az érzések szabadon kifejezni és caringly kapott nem ítélkező pozitív kapcsolatban.

6. Az együttérzés: érzés sajnálom carereceiver, amely együttérzést, amelynek középpontjában a veszteségek által tapasztalt carereceiver.

7. Alkalmi túlzott bevonása: gondoskodás jellemzi időszakos kísérletek * csinálni * helyett * legyen. *

8. következetes Over-részvétel: carereceiver tekinthető tárgy sorozat feladatok kell végezni.

9. Heroic Over-részvétel: gondoskodás jellemzi néha eszeveszett és kétségbeesett kísérlet, hogy minden lehetséges igényt a carereceiver van; fokozott függés, carereceiver nem engedélyezettek függetlenségét.

10. Fusion személyiségek: között gondozó és carereceiver. A gondozó igényeinek már semmilyen értéket, vagy értelmét; a gondozó már elhagyták őt / magát igényeit a carereceiver.

Akkor helyezze magát a skála a ápolóknak, hogy meghatározzák, milyen kedves az carereceiver képest magad. Az alacsony szám, hogy kevés vagy semmi (becsület), hogy az igényeinek carereceiver. A nagy számok (8, 9,10), hogy kevés, vagy egyáltalán nem érték el a saját igényeinek, mint egyén és mint egy gondozó. A számok a középső van, ahol megtalálják az egyensúlyt a undercare és overcare. Sem a két véglet egészséges; az általuk képviselt álláspontok, ahol nem segít a carereceiver.
Mit tehetek, hogy segítsek magamon?

Ismerjék meg érzéseit: Az érzések sok köze van a megjelenítési módját és megbirkózni a gondozás. Minden érzés jogos, még azok is, amelyek látszólag zavaró is (a harag, frusztráció és a szomorúság). Felismerve és elfogadva az érzelmek az első lépés a problémák megoldásában a bűntudat és a stressz. Ismerje meg, hogy kifejezze az érzéseit, hogy a családtagok, barátok, vagy a szakemberek. Vegyük a következő gondozó Stressz teszt; meghatározza, hogy mennyi stressz alatt állsz.

CAREGIVER STRESSZTESZT

Az alábbi teszt segít tudomást szerez az érzéseidet, nyomás és a stressz jelenleg érezni.
Ritkán Néha Gyakran Általában igaz mindig igaz

– Úgy találom, nem kap elég pihenés.

– Nem elég időt magamnak.

– Nem volt ideje, hogy legyen a család többi tagja mellett személy gondozása.

– Bűnösnek érzem magam az én helyzetet.

– Nem értem, ki sokkal többet.

– Van ütközik az a személy, gondozása.

– Van ütközik más családtagok.

– Kiáltok minden nap.

– Aggódom, hogy elég pénzt megélni.

– Nem érzem, van elég tudás vagy tapasztalat, hogy ellátást, valamint szeretnék.

– Saját egészség nem jó.

Ha a válasz egy vagy több ilyen terület a * általában igaz * vagy * gyakran igaz * lehet, hogy ideje kezdeni keres segítséget a gondozó a carereceiver és segít vigyáz magadra.

Keressétek információ

Ellenőrizze a nyilvános könyvtári könyvek, cikkek, brosúrák, videokazetták, filmek gondozás. Egyes kórházakban, népfőiskolák, a Southern Regional Resource Center és CESS ajánlat tanfolyamokat ápolással és további információk forrásokat, hogy akkor fordulhat segítségért. Help elérhető!
Csatlakozzon egy gondozó Support Group

Amellett, hogy hasznos információkat nyújtó, az ilyen csoportok egyedülálló fórumot gondozók számára, hogy találkozzanak és megosszák érzéseiket támogató környezet. Csoportok segítenek gondozók érzem kevésbé elszigetelt, és hozzon létre erős kötések a kölcsönös segítség és a barátság.

Részt vesz egy támogató csoport segítségével rüh a stressz, a tapasztalatcsere és a készségek javítására, mint a gondozó. Megosztása megküzdési stratégiák egy csoport a beállítás lehetővé teszi másoknak segíteni, miközben segíti magát. Az is segít, hogy észre, hogy bizonyos problémák nincsenek megoldásokat, és elfogadja a helyzetet a valóság.

Reális célokat

Ápolóknak valószínűleg az egyik a sok egymásnak ellentmondó igények az idejét. Fontos, hogy reális célokat. Felismerni, hogy mit lehet és mit nem, meg a prioritásokat, és ennek megfelelően járnak el. Pedig más emberek segítségét – a család, a barátok, és a szomszédok. Készítsünk egy listát a feladatok mindazok számára, akik esetleg segítséget nyújtani. A lista tartalmazhat:

– Fut egy feladatot az Ön számára, – ételkészítéshez, – szedését carereceiver egy kört, – figyelembe a gyerekek iskola után egy nappal.
Gyakorlat jó kommunikációs készség

Ne várják, hogy mások is megkérdezi, hogy segítségre van szüksége. Ez rajtad múlik, hogy nem kérnek.
Kommunikálni a család és a barátok

Rátérve a családtagok vagy barátok, az érzelmi támogatás és segítség lehet egy áldás. Látogatásaik tehet úgy érzi kevésbé egyedül, és jobban tudja kezelni a gondozás feladatait. Úgy adhat egy kis szünetet, hogy időt töltsenek a carereceiver.

Azonban más rokonok, barátok kritikus lehet a módja ellátását. Ők úgy érzik, a ház nem tartják elég tiszta; vagy lehet, hogy nem tetszik, ahogy a carereceiver van öltözve. Ismeri fel, hogy reagálnak, amit látnak, abban az időben, és hiányzik a javára tapasztalható az egész képet, és bármilyen fokozatos változások a carereceiver állapotát. Kemény kritika lehet a válasz, hogy a saját bűntudat nem vesz többet a gondozási folyamat során.

Próbálja hallgatni udvariasan az elmondottakat (bár ez lehet, hogy nem lesz könnyű). Azonban, ha Ön és carereceiver jól érzik magukat, ahogy kezelik a helyzetet, továbbra is csinálni, amit megfelel az igényeinek. Ütemezése családi találkozó időről időre, hogy segítsen a család többi tagja érti a helyzetet, és bevonni őket megosztása felelősséget caregiving.
Felhasználási Közösségi források

Vizsgáljuk közösségi erőforrások, ami hasznos lehet. Fontolja meg az otthoni szolgáltatások vagy felnőtt napi ellátás. Foglalkoztatnak háztartásbeli főzni és tiszta, vagy egy segédje, hogy segítse a carereceiver fürdik, eszik, ruha, a mosdóba, vagy kap a ház körül.
Használja átmeneti gondozási szolgáltatások

Ha szüksége van egy kis szünetet a gondoskodás a carereceiver, nézd meg az átmeneti gondozási. Például egy társ marad a carereceiver néhány órát egy időben rendszeresen, hogy az Ön ideje ki. Vagy már a carereceiver részt vesz egy felnőtt napközi program, ahol ő is szocializálódnak a kortársakkal felügyelt környezetben; ez adja meg carereceiver szükséges szünetet otthon marad az idő. Kórházak, ápolási otthonok, és különösen bentlakásos otthonokban a családokat arra, hogy helyezze az idősebb rokonok a létesítmények rövid tartózkodásra. A lakossági Bed Szabad Forródrót, orvosa, és a terület Ügynökség öregedés is segítséget nyújt szabályokat.
Fenntartsák az Ön egészségét

Az általános jólét befolyásolja a életszemlélet és a képességét, hogy megbirkózzon. Figyelembe magadra fontos, és magában foglalja:

evés három kiegyensúlyozott étkezés naponta,
A napi rendszeres testmozgás
elég alvás / pihenés,
lehetővé teszi magát szabadidő.

Az étel üzemanyag tested. Étkezések kihagyása, evés vagy rosszul ivás sok koffein nem tesz jót. Megtanulják, hogy készítsen és enni egyszerű, tápláló, kiegyensúlyozott étkezés. Kerülje az alkohol felett 2-3 uncia naponta.

Fizikai aktivitás lehet az Ön számára egy aljzatba pihentető és jól érzed magad.

Stretching, séta, kocogás, úszás, kerékpározás vagy példái élénkítő gyakorlatok. Beszélje meg orvosával, mielőtt elkezdené a edzésprogrammal. Orvosa segíthet elkészít egy programot, amely megfelel az Ön egyéni igényeinek.

Szabadidő lehetővé teszi, hogy jobban érzi magát és képes megbirkózni a helyzettel. Miután időt magadnak, hogy olvassa el a könyvet, látogasson el egy barát, vagy TV-t nézni is, hogy élvezet és ellazulás, és megtöri a folyamatos minta és a nyomás a gondozás.

Sleep frissül, és lehetővé teszi, hogy működjön az egész nap folyamán. Ha a carereceiver nyugtalan éjszaka és megzavarja az alvást, forduljon orvosához, és a többi gondozók arról, hogyan lehetne kezelni a helyzetet. Lehet, hogy van külső segítség esténként, hogy elegendő időt aludni.

Ha nem tud aludni, mert a feszültség, gyakorolni a relaxációs gyakorlatokat. Mély légzés vagy láthatóvá kellemes jelenetek hasznos lehet. Folytatás alvászavar jele lehet a súlyos depresszió, amelynek szüksége orvosi ellátásra.
Üljön vagy feküdjön le, kényelmes helyzetben. Csukd be a szemed. Hagyjuk el az elme drift néhány másodpercig, menjen, amerre visz. Kígyózik a kéz- és lábujjak, majd a kezek és lábak, a bokák és csuklók. Lazítsa meg a szoros ruházat, övek, nyakkendők. Inog a fejét egyik oldalról a másikra, finoman, óvatosan. Most már kész magát pihenéssel fizikailag és lelkileg.
Most koncentrálni, még csukott szemmel, valami egy kellemes dolog, amit igazán akarok gondolni; talán ez az a hely, amit látott a múltban, vagy az álom hely a saját fantáziáját. Lehet, hogy a tengerparton, vagy egy magas dombon, vagy olyan területen a fű és a virágok. Legyen teljesen elmerül a helyén. Illata a szagot a legjobban emlékezni. Lásd a látnivalókat kínál. Hallani a hangokat. Érezd, legyen víz vagy homok, vagy a talaj vagy a hó. Teljes mértékben kihasználni ezt a helyet vagy helyzetet, amelyben van: ha ez a homokos tengerparton, szitál az ujjait a meleg homok és szagát, tartsa a homok az arcán, illata a sót a tenger, keressen a skyline sirályok és csér és az alacsony felhők a távolban. A test teljesen súlytalan. Ön teljesen az irányítást a jelenet. Ez annyira nyugtató és kellemes és szép, akkor a légzés lassan, nyugodtan. Ez a hely, és senki el nem vehet el tőled.
Miután kellő tapasztalattal a békés képalkotás, amikor még egy esélyt, vissza a különleges hely, csukja be a szemét, a dallam, újra átélni azokat ezeket a speciális néhány pillanatig a világon az Ön által választott, ahol minden tökéletes, és minden a tiéd. Ez relaxációs gyakorlat előnyös lehet egész nap. Ellenőrizze a helyi könyvtárban, vagy könyvesbolt könyvek, hangkazetták, videokazetták vagy filmek pihentető és kezelése stressz.

A nevetés a legjobb orvosság

Ez egy régi kifejezés népszerűvé Norman Cousin könyve * anatómiája betegség *, melyben leírja a csata rák és hogyan * nevetett * a gyógyulás útján. Elméletét, és a téma számos tanulmány azt sugallja, hogy vannak pozitív hatásai is nyert a nevetés, mint egy nagy feszültség-leadást, fájdalom csökkentő, légzés javító, és általános lift hangulatok. Úgy hangzik, csodálatos, nem bizonyított, de tanulmányokat folytatni. Csoportok, mint például a Nemzetközi Konferencia Humor és sok kórházak * pozitív érzelem szobák * és * humor szekerek *. Röviden, humor terápia értékes és ez segít át a nehéz vagy stresszes időkben.

Tehát a saját és a carereceiver:

próbálja meg, hogy a humor, hogy a gondozó;
levelet a kártyán * Előfordult nevetett a carereceiver ma? * és tegyük egy jól látható helyen a fürdőszobában vagy a konyhában; – Olvasható vicces könyveket, vagy vicceket, vicces hallgatni kazetták vagy nézni humoros filmeket vagy videókat, hogy képes megnevettetni;
megosztani valamit humoros Ön carereceiver, egy barát vagy rokon; – Részt venni a társadalmi csoportok, ahol van egy csomó comeraderie, öröm és boldogság; – Tudatában kell lennie, hogy milyen gyakran mosolyogni ennél sokkal kevesebb energiát kell mosolyogni, mint rándul.

Ha úgy találja, hogy nem érzi reménytelen, és a humor vagy a nevetés nem kapjuk meg egy up-lift szeretne, forduljon tanácsadó. És ne feledd, a nevetés a legjobb gyógyszer. Próbáld ki, tetszeni fog!
Kerüljük Destructive Viselkedés

Néha az emberek kezelni a stresszes helyzeteket oly módon, hogy romboló. Ahelyett, hogy nyíltan kifejező érzések, akkor sokat eszik, használjon alkohol, kábítószer vagy cigarettát elfedését nehézségeket. Ilyen megszökik nem oldják meg a problémát, és káros az egészségre. Ha a törzs eredményeket vette figyelembe, vagy visszaélnek a carereceiver, ez egy változhat komoly probléma. Ugyancsak a törvény ellen!
Segítséget keres

Nem kell menni egyedül. Fordítsa a családtagok, barátok, papok tagjai, szakmai tanácsadók, vagy a gondozó támogató csoport segítséget és támogatást.

Továbbra is folytatja tevékenységét és a társadalmi kapcsolatok kívül otthonában. Tedd azt, amit élvezni. Megy a film, játszani egy hangszeren, vagy találkozik a barátaival egy kártyajáték. Lehet, hogy nem lesz könnyű ütemezni ezeket a tevékenységeket, de a jutalom, amiért egyensúlyt az életedben nagyok. Figyelembe magadra előnyök az Ön és carereceiver. Találkozó a saját igényeinek eleget tesz meg, és kapsz további erőt és lendületet, hogy a gondozás feladatait.
Jogodban is. Az alábbiakban egy gondozó Bill of Rights. Miután elolvasta, posta és tartsa őket friss a fejedben.

Gondozó jognyilatkozatról

A gondozók joga van megfelelő képzésben részesüljenek gondozásban ismeretek mellett pontos érthető információt állapotát és igényeit az ellátás címzett.
Gondozóknak joguk elismerését és érzelmi támogatást a döntést, hogy elfogadja a kihívást nyújtó ellátást.
Gondozóknak joguk, hogy megvédjék a vagyon és a pénzügyi jövő nélkül megszakította a kapcsolatát a carereceiver.
Gondozóknak joguk van átmeneti gondozási vészhelyzetekben, és annak érdekében, hogy gondoskodjon a saját egészségét, a szellem, és a kapcsolatok.
Gondozóknak joguk elvárni a család minden tagja, a férfiak és a nők, hogy vegyenek részt a gondozási az öregedés rokonok.
Ápolóikat a jogot, hogy otthoni gondozást, amíg fizikailag, anyagilag és érzelmileg megvalósítható; Azonban, ha ez nem kivitelezhető, a gondozók kötelessége, hogy vizsgálja meg más alternatívák, mint például a lakossági ellátás létesítmény.
A gondozók joga van átmenetileg megváltoztatják annak telephelyén szükséges a biztonságos és élhető ház carereceivers.
Gondozóknak kell jogot, hogy elérhető és kulturálisan megfelelő szolgáltatások, hogy segítse a gondozó öregedő carereceivers.
Gondozóknak joguk elvárni szakemberek belül a szakterületükön, hogy ismerje fel a palliatív (könnyű nélküli gyógyítására) ellátás és a jól tájékozott aggodalmakat és kapcsolódó beállítások idősek és a gondozók.
Gondozóknak joguk van egy érzékeny, támogató választ a munkaadók foglalkozó váratlan vagy súlyos gondozási igényeit.

Rész 4

TESTÁPOLÁSI
Testápolási tevékenységek

Tartalmazza: evés, fürdés, borotválkozás, gondozó a bőr, a haj és a száj, és át (mozgó székek, mosdó vagy ágy). Során a mindennapi életünkben ezeket a tevékenységeket magától értetődőnek, amíg a gyengeség, vagy rokkantság nehéz őket elérni önállóan, vagy biztonságosan. Segítségnyújtás ismereteket igényel, türelem, készség és a fizikai erő.
Fürdés: Fürdés egy idős ember megkövetelheti erőt, speciális eszközök és képességek. Azt ajánljuk, hogy a gondozók kérni az idős személy orvos and.or fizikoterapeuta különleges utasításokat, hogyan kell biztonságosan fürödni a carereceiver.
Mosás és borotválkozás: Látogatás a borbély vagy fodrász nagyon pozitív tapasztalatokat. Azok, akik ezt a szolgáltatást gyakran jönnek haza. Nedvesítő haj alkohollal vagy tejszín öblítés segít eltávolítani a vicsorogva. Száraz samponok állnak rendelkezésre, ha a családtag ágyban kötött. Emberek, akik cukorbetegek, vagy gyógyszeres vérhígító (antikoagulánsok, azaz Coumadin) kell használni az elektromos borotva kockázatának csökkentése érdekében a vágások. Sokkal egyszerűbb és biztonságosabb, hogy borotválja egy másik személy egy elektromos borotva.

Bőrápolás:

Megőrizni a bőr tiszta és száraz, különösen akkor, ha az emberek problémái vannak a bél és a húgyhólyag szabályozás. Ha a tisztításhoz használjon enyhén szappanos, majd alaposan öblítse le, és szárítsa meg alaposan.
Tartsa ágynemű tiszta, száraz és mentes a ráncokat. Eldobható derékaljakat lehet megvásárolni egy drogéria és tartsa lapok száraz, hogy a gondozó nem kell változtatni lap olyan gyakran.
Masszázs bőrt gyengéden egy könnyű, körkörös mozdulatokkal. Változtatni a helyzetét az idős emberek legalább kétóránként, különösen azok számára, ágyhoz vagy kerekesszék. Bátorítsd őket, hogy változtassanak tömeg között helyzetváltoztatás újraelosztása nyomást rá más területeken.
Ösztönözni a helyes táplálkozás és a megfelelő folyadékbevitel. Kiegészítésként a családtag étrendjét, hogy egy multi-vitamin minden nap, hogy biztosítsák a megfelelő táplálkozás. Kérdezze az orvost, hanem a megfelelő kiegészítést.
Használja matrac és székek, amelyek puha és alakzáró helyett merev és kemény. (Példa: tojás láda matrac és juh bőr). Ez terjed a súlya, mint egy nagyobb bőrfelületen, csökkentve a nyomást alá a csontokat.
Ösztönözni mozgás vagy enyhe testmozgás; ez segít serkenti a vérkeringést, ami jót tesz a bőrnek. Fésülés és segíti a fürdő és öltöző jó módja legyengült emberek, hogy a testmozgás és függetlenebb.
Nézd meg a lehetséges források nyomás bármit, ami zavarja a jó vérkeringést, mint a szűk cipő, rugalmas bilincsben zoknit vagy szűk alsóneműt.
Csontos hajlamosak a bőr károsodása. Ezek sarkú, láb, a térd mögött, csípő, fenék, keresztcsont, a könyök és a lapockák. Egy speciális matrac lehet elrendelni, az orvos, hogy megakadályozzák a bőr károsodása.
Nézd meg minden bőrpír vagy egy kis szünetet a bőrben, és azonnal jelentse a orvos vagy a nővér, és tartsa a carereceiver ki az érintett oldalon.

Biztonsági jellemzők a fürdőszobában, mint a kapaszkodók, és felemelte a WC-ülések, hogy a fürdőszoba használata biztonságosabb.
A komód vagy piszoár lehet szükség, ha a rugalmasság és a távolság a fürdőszobában egy probléma. Ezek lehetnek különösen hasznos éjszaka.
Feletti ellenőrzés hiánya belek vagy a húgyhólyag funkciók kínos és idősebb emberek megpróbálják elrejteni a gondozók és a szakemberek. Légy érzékeny az idős személy érzéseit, és megemlíteni, hogy ez az orvos. Elvesztése bél és a hólyag kontroll nem része a normális öregedés és a gyakran szabályozható.
A carereceiver a bél és / vagy a hólyag problémák segíthet, hogy őket a fürdőszobában 2 óránként. Speciális programok léteznek átképzését a húgyhólyag és a bél működését. Kérdezze meg orvosát vagy a nővért, hogy egy program a területen.

Székrekedés vagy szabálytalanság

Sok idős székrekedése miatt gyógyszereket és az inaktivitás. Ha a carereceiver a hibát tapasztalja az orvos vagy a nővér is azt sugallják, a széklet lágyító. Egyéb fontos tényezők a következők:

Egyél sok friss gyümölcs, zöldség és élelmiszerek magas szálak. – Igyon legalább 8 pohár vizet egy nap.
Kerüljük székrekedést élelmiszerek, mint a sajt, rizs, banán, stb – Gyakorlat, mint tolerálható.
Fontos, hogy a kezelőorvosa tisztában van az összes gyógyszert hoztak.

Segítő Eating

Evés lehet nagyon időigényes, különösen, ha az idős személy meg kell etetni. Ösztönzése független étkezési időt takarít meg a gondozók, és elősegíti a függetlenség és az önértékelés a idős ember. Próbálj meg pihenni magad, és élvezze a töltött idő a carereceiver. Íme néhány javaslat a biztató függetlenség:

Ellenőrizze íny területein bőrpír. Fogsor nem illeszkedik megfelelően, ami a családtag fájdalom rágáskor.
Adjon adaptív berendezések, mint a lemez őrök vagy speciális ezüst és beépített fogantyúval.

Ezek megvásárolhatók az orvosi ellátás házak (felsorolt Kórház berendezések és kellékek a Yellow Pages). Foglalkozási terápia értékelése segít a legmegfelelőbb az egyes. – Készülj ujj élelmiszerek, amelyek könnyebb lehet enni, mint az igénylő eszközök.

Hogy idősebb emberek, hogy egy szalma, csésze, 2 fogantyúval, vagy egy pohár bordázott felülettel független ivás.
Ha az idősebb felnőttek korlátozott látás, következetes teríték, az élelmiszerek és eszközök, ha tudjuk, hogy hol találja ezüst, ital, stb A * óra * módszerrel keresse élelmiszer hasznos lehet; például: * Az Ön hús 9 órakor, a burgonya 12 órakor, és a sárgarépa 3 órakor. *
Emlékeztető: kezeli az idősebb emberek, akik táplálják, mint a felnőttek, nem gyerekek. Fegyelmező helytelen étkezési szokások el kell kerülni. Amikor hiányzik élelmiszerek iránti érdeklődés, próbálja meg az okot. Például, kérje, ha szomjazik, vagy nem érzi jól magát, vagy ha az élelmiszert nem étvágygerjesztő ebből az alkalomból.

Átadó

Mozgó emberek, akik nem tudnak mozogni biztonságosan maguktól ügyességet igényel, a tudás, és némi erőt. Minden típusú fogyatékosság, van egy sajátos technikát használni. Tegyen fel egy orvost, terapeuta vagy részt vesz a gondozó képzés sajátos technikát. Minden esetben, ne feledje:

Amikor felemeli, ne add meg a saját súlyát, bármit is emelő-közelebb, és egyensúlyt tartani középre.
Ne használjon gyenge hátizmok, hogy szüntesse meg – használja a láb izmait, mert sokkal erősebb.
Ne csavarja, ha emelés helyett – változtassa meg a lábát, hogy ha szembe az idős személy, megtartva a gerinc egyenes. – Egyensúly létfontosságú – terjedt el a lábát, hogy alapul szolgáljanak a támogatást. – Az orvos utalja be a gyógytornász, aki megtanít segítségével biztonságos.

Pihenés és alvás

Ahogy öregszünk, alvási szokások változása. Az idősek szükség kevesebb alvás ideje. Ez hosszabb időt vesz igénybe, hogy elalszik. Továbbá, ébredések az éjszaka folyamán növekszik. Ütemezett pihenőidőket fontosak. Néhány alvások napközben frissítse és újjáéleszteni a carereceiver. Azonban, ha azt észleli, hogy carereceiver alszik rövid ideig az éjszaka folyamán, ez problémát jelezhet. Értesítse orvosát és beszélje meg aggályait.
Tippek ösztönzése Self Care

Hagyjuk a carereceiver tenni, amennyire csak lehetséges; hogy csak annyi segítséget, ha szükséges.

Amikor idősebb emberek részben vagy egészben a saját személyes gondoskodást, ez egy formáját gyakorolja, amely segít megtartani erejét, valamint elősegítik a függetlenség. Nem számít, hogy milyen kicsi a tevékenység (holding a szappant, fésülés előtt a haj, stb), fontos, hogy az ember képes legyen részt venni.

Alkalmazkodni az otthoni, hogy a carereceiver, hogy tegyenek többet a dolgokat. Telepítse berendezések, mint a kapaszkodó a fürdőszobában, mozgássérültek számára mosdó és tükör, fürdő pad a zuhany vagy kád, és fények kapcsolók, könnyen megközelíthető.
Keressétek a támogatás terapeuták vagy ápolónő, hogy tanítsa meg, hogyan kell elvégezni testápolási feladatok biztonságos és hatékony.
Ismerje meg a carereceiver fogyatékossága, és mit és mások is, hogy segít neki / funkció minél önállóbban. Ha az idős ember nem tudja végrehajtani egy bizonyos tevékenység, hátha van olyan része, amely lehet tenni. Például, az egyik lehet, hogy függetlenül a ruha a felső test, ha ül, de segítségre van szükségük öltözködés a test alsó.
Amikor lehetséges, a carereceiver abban terveit / gondja. Vegye javaslatokat és érzéseit figyelembe és részvételének ösztönzése az ő / ő saját ellátást. Néha lassuló üteme tevékenység lehetővé teszi az idős emberek, hogy tegyenek többet a maguk számára.

Legyen tisztában a változások a carereceiver egészségét és képességeit. A tervek ellátást fog változni az carereceiver változásokat.

Rész 5

TÁPLÁLÁS

Helyes táplálkozás fontos annak érdekében, hogy az emberek élnek a legteljesebb életet. Helyes táplálkozás az egyensúlyt a fehérjék, szénhidrátok, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok és a víz a élelmiszereket eszünk. Az egészséges táplálkozás segít (1) az energia; (2) épít, javítás, és fenntartja a test szöveteiben (ok) szabályozzák test folyamatait.

Ha étkezés fogyasztják mások társaságában, az emberek nem csak előnyös a tápláló ételek, hanem élvezik a lehetőséget, hogy szocializálódnak. Ez arra ösztönzi a helyes táplálkozási szokások és elősegíti a jó mentális egészség.

A következő táblázat összefoglalja az alapvető tápanyagok (ami lehet, azt is megállapítja, szerepel az élelmiszer címkéken) és funkciók:
Tápanyagok az élelmiszerek címkéin és funkciójuk

Fehérje: Tartósítás és javítása szöveti; antitestek képződését a fertőzések leküzdésében.
Szénhidrátok: Az energia; rost, amely segít megelőzni a székrekedést. – Zsír: Az energia; egészséges test és a bőr.
A-vitamin: Az egészséges szem, a bőr, a haj; a fertőzésekkel szembeni ellenállást. – C-vitamin: Az egészséges íny, a bőr; a sebek gyógyulását, a csontok; ellenálló fertőzés.
A tiamin (B1): Az emésztés; egészséges idegrendszer. – Riboflavin (2): Az egészséges szem, bőr, száj; az oxigén levegőből. – Niacin: Az egészséges emésztőrendszer és az idegrendszer.
Kalcium: A megőrzése és javítása csontok, fogak; izom-összehúzódások; véralvadási.
Vas: A épület vörösvérsejtek oxigénszállító minden testrészét.

Egyszerűsítésére napi étkezés tervezés, élelmiszerek szerint csoportosítja a tápanyagokat szolgáltatnak. Tervezze meg diéta, hogy tartalmazza az ajánlott számú adag minden csoportban.
Alkalmazkodás étel emberek diéta

Ha az egyén egy speciális diéta (alacsony sótartalmú, cukorbeteg vagy alacsony telített zsír), a Basic Four Food Csoportok Guide (amely követi) továbbra is használhatók.

Mivel azonban a diéta van előírva, hogy ellenőrizzék egy adott egészségügyi állapot, bizonyos élelmiszerek meg kell szüntetni, módosították az előkészítési, illetve korlátozott a bevitel. Fontos, hogy a gondozók szerezni kifejezett utasítására a dietetikus vagy orvos, milyen élelmiszereket bevihető, mennyit, és hogyan kell elkészíteni.

Mivel egyes élelmiszerek vagy gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek más gyógyszerekkel és / vagy élelmiszerek káros módon, ellenőrizze a gyógyszerész, hogy korlátozások semmilyen gyógyszert “használat előtt alkalmazzák.
A négy alapvető élelmiszer csoportok

Hús Csoport: Biztosítja fehérje, niacin, vas, tiamin-B1. 2 adag naponta. Száraz bab és a borsó, szója töltőanyagok, és dió kombinálva állati vagy gabona fehérje lehet helyettesíteni egy adag húst. 2 dkg főtt, sovány hús, hal vagy baromfi azonos mennyiségű baromfi: 2 tojás; 1 csésze főtt száraz bab, borsó, lencse vagy; 4 evőkanál mogyoróvaj; ½ csésze túró.

Gabona Csoport: Biztosítja szénhidrátok, tiamin-B1, vas, és a niacin. 4 adag naponta. A teljes kiőrlésű, dúsított, vagy dúsított malomipari termékek ajánlott. 1 felnőtt adag: 1 szelet kenyér; 1 csésze kész enni gabona; ½ csésze főtt gabona, tészta, kukoricadara, rizs vagy kukoricadara; 1 kis muffin vagy keksz, 5 saltines, 2 graham kekszet.

Tej Csoport: Biztosítja a kalcium, a riboflavin-B2, és a fehérje. 2 adag naponta: Foods tejből készült hozzájárul része a tápanyagok által szállított egy adag tejet. 1 csésze tej azonos mennyiségű kalcium mint 1 csésze joghurt, 1 és ½ szeletek (uncia) Cheddar-típusú sajtot tartalmaz, az 1. és ¾ csésze fagylalt, 2 csésze túró.

Gyümölcs-Zöldség Csoport: Biztosítja az A- és C-

4 adag naponta: Sötétzöld leveles vagy narancssárga zöldség és gyümölcs ajánlott 3 vagy 4 alkalommal hetente vitamin citrusfélék ajánlott napi C-vitamin 1 felnőtt adag: 1 csésze nyers gyümölcs vagy zöldség, ½ csésze főtt gyümölcs és zöldség , 1 közepes gyümölcs, mint például az alma vagy banán, ½ csésze gyümölcslé.
Gyakori problémák zavaró helyes táplálkozás

Betegség, rokkantság és a depresszió is hatással egy idős ember vágya és képessége, hogy rendesen enni. A következő javaslatok foglalkoznak közös problémákkal, amelyek zavarják a helyes táplálkozás.

Amikor a carereceiver mondjuk az étel íze furcsa, ez segíthet: – Ellenőrizze fogak fogszuvasodás vagy gumi fertőzés,

Kerülje az alkohol,
A pácolt hús, baromfi és hal édes gyümölcslevek, olasz öntettel, vagy édes vagy savanyú szószok,
Igyon sok folyadékot vagy szopogatni cukorkák, hogy megszabaduljon a rossz ízlés, – tálaljuk ételek szobahőmérsékleten vagy hideg (Próbálja tej shake vagy sajt), – használata erősebb fűszerek, mint a bazsalikom, oregánó, rozmaring, tárkony, citromlé vagy a menta, ha főzés,
Próbálja ki az új élelmiszerek.

Görcsök, gyomorégés, felfúvódás,

Egyél lassan,
Egyél kis étkezés gyakran,
Kerüljük a gáz-képző ételekből, például káposzta, hagyma, dió, sör, kóla, – Kerülje heverészett rögtön evés után; egyenesen ülni vagy állni egy órával étkezés után,
Kerülje sült, zsíros és erősen fűszeres ételek,
Próbáld nyájas, alacsony zsírtartalmú, könnyen emészthető ételek,
Hűtött savcsökkentô segíthet, AZONBAN kérdezze meg kezelőorvosát tekintetében a márka a savcsökkentô használni.

SZÉKREKEDÉS

Vegyük a magas rosttartalmú ételek és sok folyadékot,
Gyakorlat,
Add korpa, ha főzés vagy sütés (1-2 evőkanál korpa mindegyik csésze liszt),
Igyál forró italok működnek stimulánsok.

HASMENÉS

Egyél kis étkezés gyakran,
Igyál tiszta folyadékot,
Kerüljük a magas rost-és zsíros ételek,
Cserélje folyadékveszteség folyadékkal étkezések között.

Émelygés és hányást

Elkerüljék a kellemetlen szagokat,
Egyél kis étkezés gyakran,
Chew lassan és alaposan,
Sip hűvös, tiszta folyadékot étkezések között,
Rest étkezés után fejjel emelkedett,
Kerüljük a forró, fűszeres, erős illatú élelmiszerek vagy sült, zsíros ételek, – Próbálja élelmiszerek, amelyek hideg vagy szobahőmérsékleten, és alacsony zsírtartalmú élelmiszerek, – Egyél száraz vagy sós étel,
Próbálja friss levegő és a laza ruházatot.

Száraz vagy a száj

Igyál sok folyadékot,
Suck jégen chips,
Szopni popsicles készült tej vagy nem savas gyümölcslevek,
Dunk vagy áztassa élelmiszerek folyadékokban,
Használjon extra gravies, mártások, salátaöntetek,
A szájat ki kell gyakran,
Suck kemény cukorka vagy rágógumit,
Enni édes vagy fanyar ételek, ha nem fekélyek a szájban,
Mesterséges nyál lehet használni.

Általános ötletek Segítség az idős személy enni is

Terv étkezés és snack, hogy tartalmazza a személy kedvenc ételek. – Használja a különféle élelmiszerek mind a négy élelmiszer-csoport, – Készítsünk ételek, amelyek a különböző textúra, szín, és a hőmérséklet – Adjon egy kellemes környezetben, azaz virágok, tányéralátétek, illő ételek, jó világítás .

Amellett, hogy a könyvek, receptek és irodalom, a szervezet az alábbi értékes biztosító tippeket, ötleteket, tanácsadás, és emlékeztetőket, hogy nem vagyunk egyedül. Ezek segítenek abban, hogy a fokozatos átmenet javítani étkezési szokások: (címeken voltak helyi San Diego. Az azonos vagy társaik a településen ellenőrizze a telefonkönyvek, vagy lépjen kapcsolatba a United Way:

American Heart Association; American Diabetes Association; American Cancer Society; Arthritis Alapítvány; Dietetikusok Országos Szövetsége; Egyesült Sztómások Associates.

Rész 6

Orvosi szempontból ápolással
Áttekintés

Mint egy gondozó, akkor abban a helyzetben, hogy segítsen a carereceiver út mentén jó egészségügyi ellátás ösztönzése rutin fizikális vizsgálatok. Ön értékes abban, hogy a carereceiver beszélni, hogy az orvosok és más egészségügyi dolgozók számára. Akkor véghez orvosi kezelést otthon.

Azt azonban fontos megjegyezni, hogy az elsődleges felelősség az orvosi kezelés nyugszik az orvos és a beteg. Ha bármilyen kétség merül fel, hogy mit kellene vagy nem kellene, az orvoshoz kell fordulni. Segíthet a carereceiver megérteni a / az orvosi kezelés és ösztönzi a carereceiver kell vonni a döntések meghozatalában. Az orvosi kezelés, gyakran csábító eldönteni, hogy mi a legjobb a betegnek, de a legjobb, ha elismerik a carereceiver azon kell választani. Mindannyiunknak szüksége van az irányítást az életünk, és ez különösen igaz az a személy, akinek szüksége van mások segítségére. Ha vannak komoly aggályok döntésekhez, a gondozók meg kell tárgyalnia a nyíltan az orvossal.
És nyilvántartásának kezelése gyógyszerek
A gondozók segítségével az idősek fenntartani az orvosi feljegyzések által használt az orvos. Intézkedéseket lehet tenni keresztül az orvosi küldeni a korábbi rekordok hasznos lehet a kezelés. Ehhez szükség lehet egyre szabadulhat orvosi információk által aláírt carereceiver. Azt is meg kell tartani a listát az összes gyógyszert (mind előírt és over-the-counter) használják. Ugyanez gyógyszerek, amelyek segítenek a lazítás fájdalom, megállás fertőzés, kontrolling pulzusszám és az emberek egészségesek maradnak is komoly problémákat okozhat.
Mivel sok idősebb felnőttek, hogy több gyógyszert egy időben, lehetséges, hogy ezek a gyógyszerek kölcsönhatásba léphet egymással, és a veszély. Ha több mint egy orvos felírása gyógyszerek, fontos, hogy tartsa minden orvos ismeri a gyógyszerek, amelyek hoztak. Akkor folyamatosan tájékoztatja őket azáltal, hogy minden gyógyszer egy papírzacskót vagy egy listát az összes gyógyszer minden orvos. Miután az egyik gyógyszerész, amely kitölti az összes receptek egy módja, hogy megakadályozzák a drogok, hogy kölcsönhatásba lépnek, és problémákat okozhat. Over-the-counter, vagy nem vényköteles gyógyszerek is okozhatnak problémákat. Beszélje meg gyógyszerészével, mielőtt használja őket.
Ha úgy találja, a gyógyszer menetrend zavaros vagy nehezen követhető, kérdezze meg gyógyszerészét előkészítésével minden gyógyszer buborékcsomagolásban.

Az alábbiakban egy példa a “jelenlegi gyógyszeres lista”, amely magában foglalja a lényeget: név gyógyszert, minta a gyógyszer ragasztva a neve mellett, az oka a gyógyszeres kezelés, az adagolás és az idő a gyógyszert szedi:
Jelenlegi gyógyszerek listája
Gyógyszeres Név (Tape Pill Here) Ok Adagolás Vegyünk …
Az ösztrogén Csontritkulás Reggel
Paracetamol ízületi fájdalom Minden étkezés és lefekvés
Warfarin A pitvarfibrilláció Lefekvés
Kalcium Osteoporosis Reggel

Ha carereceiver vesz több gyógyszert különböző napszakokban, hasznos lehet, hogy dolgozzon ki egy másik listát, hogy segítséget nyújtson a napi gyógyszeres set-up; ez a lista lehet színkóddal, vagy lehet, hogy a nevét, a gyógyszerek csoportosítva alkalommal kell venni minden nap. Orvosi venni naponta többször, a nevük jelenik meg többször a listán, mint az alábbi példa mutatja:
Napi Gyógyszer Beállítás

Napi idő gyógyszeres adott, AM + PM
Az összes listázása Gyógyszereket Minden idő

Reggel

Dél

Este

Bed idő
Kiválasztása egy orvos
Ha nincs orvos, válasszon körültekintően. Számos hivatkozóforrásokat tudja használni: 1) egy barátom, aki elégedett az ő / orvos a felkérés; 2) A County Medical Society; 3) Orvoskereső szolgálat; 4) A szomszédos kórház (néhányból orvos elé szolgáltatás.)
Az orvos egy értékes erőforrás. Ha a nehéz időben kezelésére a carereceiver otthon, vagy akut betegség fordul elő, az orvos segíthet a kapcsolódó egészségügyi problémák. A carereceiver lehet, hogy a kórházban. Az orvos segítséget nyújthat azáltal, hogy a hazai egészségügyi ellátás elé. Miután kórházba, az orvos segíteni elhelyezési kérdések vagy otthoni egészségügyi ellátás esetén mentesítést. Ha ő / ő nem kínál, akkor kérheti azt.
Ha elégedetlen az orvos megvizsgálja a következőket:

1. Mit akar orvosától?

2. Ezek akar reális (pl gyógyítása gyógyíthatatlan betegség)?

3. Már tárgyalt róla orvosával és / vagy személyzeti?

4. Van egy elsődleges orvos (általában belgyógyász vagy háziorvos), aki felügyeli az általános orvosi ellátás? (Gyakran al-szakemberek, mint például a kardiológusok vagy ortopéd összpontosítani több szervrendszert, és ne próbálja koordinálni a betegellátásban.)

5. Ne tartsa meg a találkozókat?

6. Ön szed-e gyógyszert, mint az előírt, lépjen kapcsolatba kezelőorvosával, ha változik, és megvitassák a aggályok vele / neki?

Emlékezz, az orvosok is emberi lények, az egyes személyiségek, hatalmas felelősséget, és csak 24 óra egy nap. Nem orvos lesz jobb minden beteg esetében. Keressen egy orvos, akinek készségek és stílus gyakorlat megfelel a jelenlegi igényeket. Minden beteg kell egy orvos, hogy koordinálja az ellátást. Gyakran változó orvosok valószínűleg rossz minőségű ellátás krónikus és összetett problémák.

Régebbi egyének több orvosi problémát vagy nehézséget a memória vagy a szellemi funkciók részesíthető átfogó geriátriai értékelési programot. (Ez az útmutató azonosított egy program a San Diego területén a UCSD Nyugdíjasok Csak Care Program (SOCARE). Az orvos vagy a helyi ügynökség on Aging lehet információt hasonló programok a közösség.)

Azzal, hogy az orvos kinevezése. Néhány kérdés, hogy kérje, ha csinál egy első találkozó:

Melyek a hivatali órák?
Hogy a számlákat kezelni?
Ki fog válaszolni a kérdésre, ha az orvos nem érhető el? – Hogyan hivatal kezeli balesetek?
Hogyan co-payment kezelni?
Mit jelent a kórházak ő / ő megy?

Az első látogatás az orvos, a beteg aktuális listáját gyógyszerek (4. táblázat), valamint a korábbi orvosi feljegyzések kell adni az orvosnak. Ha a látogatás egy adott problémát, az alábbi információkat az orvos számára:

1) a tüneteket,

2) milyen hosszú ideig voltak jelen,

3) milyen gyakran történik meg, hogy milyen rossz is vannak.

Ezen információk birtokában a látogatás előtt segít. És ne feledd, fontos, hogy a beteg egy esélyt, hogy látogassa meg az orvos magántulajdonban, hogy megvitassák a bizalmas információkat. Még az orvosi rendelő, találkozni az orvos vagy a nővér, hogy megtudja, hogyan segíthet a kezelés, és mi a szerepe, mint gondozó legyen.

Érdemes megnézni az alábbi három területen:

1) Mit lehet tenni most, hogy segítsen a kezelés jelenlegi egészségügyi problémák,

2) Hogyan lehet felismerni a problémákat, amelyek felmerülhetnek,

3) Mi a teendő vészhelyzet esetén.
Vészhelyzeti tervezés

Miután vészhelyzeti terv fontos, különösen, ha a helyettesítő gondozó alkalmanként vesz a helyét a lakásban. (Post telefonszámok a következő szervek mellett a telefon, vagy egy feltűnő helyen, ahol könnyen lehet bárki láthatja. Ez a mondat átalakított olvasók kívül San Diego megyében.)

1) A 911 vészhelyzet esetére (orvosi, tűzoltó vagy rendőrségi), 2) Az orvos számát (sürgősségi és irodai szám),

3) A nevét és számát, a kórházban az orvos és a beteg inkább,

4) A számot az otthoni egészségügyi hivatal, ha az egyik jelenleg így látogatást az otthoni,

5) A Poison központ telefonszámát,

6) A 24-órás számát az orvosi vagy oxigént szállító, ha az egyik van használatban,

7) A telefonszám, ahol (gondozó) lehet elérni.

Ne felejtsük el, megfigyeljék és jelei a betegség a carereceiver. Ezek segíthetnek felismerni egy orvosi probléma. De ha minden kétséget egészségügyi kockázatot, hívja az orvost FOR ADVICE–
Nem halogat!

Rész 7

Érzelmi és szellemi jólét

Minden emberi lény kombinációja a test, az elme és a lélek; tisztában kell lennünk azzal, hogy ezek a részek egymásra. Például, az emberek lehet, hogy erős érzelmi reakciót, míg szemben a sok kihívás az élet mutatja. Így néhány gyakran megjelenik vidám és optimista, míg mások nyugtalan és boldogtalan. A későbbi években, általában továbbra is az alapvető hangulatát, de a módszer arra érzéseinket gyakran válnak nyilvánvalóvá.
Depresszió: Jelek és okai

A közepén veszteségek, mint például a fizikai változások, halál a barátok vagy szeretteiket és csökkentése a jövedelem, az idős ember kezd el megjelenni a depresszió jeleit. Néhány dolog keresni a következők:

képtelen koncentrálni, illetve döntéseket,
hiánya érzések az élvezet, a lelkesedés még csinál azokat a dolgokat, voltak a kedvenceim,
kevés érdeklődést eszik (ami fogyás), illetve változások az étkezési szokások (túlzott evés okozó súlygyarapodás),
érdektelenség, hogy más emberek, vagy a nemi vágy elvesztése (libidó),
érzés nem kívánt és értéktelen, esetenként a gondolat, hogy az élet nem érdemes élni,
szomorúság vagy sírás varázslatok minden látható ok nélkül,
problémák alvás (álmatlanság az éjszaka folyamán, vagy a túlzott alvás közben a nap nagy részében),
fáradtságérzés a legtöbb időt, függetlenül attól, hogy a megfelelő pihenés.

Ha idősebbek költ arról, hogy a boldogtalanság, sok az energia középpontjában a gond. Része, hogy gond vonatkozhat a félelem, hogy lesz feledékeny és képtelen kezelni ügyeiket. Ez az aggodalom vezethet le az utat, hogy több depressziót, ami okozhat fizikai problémák.

Feltárása oka a depresszió, a következő kérdéseket kell feltenni:

1. Van egy fizikai vagy orvosi probléma okozza a depressziót?

2. Voltak változások hallás, látás, mozgás, vagy egyéb testi funkciók?

3. Milyen társadalmi érintkezés jelent az carereceiver van?

4. Milyen lehetőségek hasznosságát?

5. Milyen személyes veszteségek (halála barátok, rokonok, vagy háziállatok) voltak-?

6. Az idős ember egyre megfelelő táplálkozás?

7. Milyen mentális stimuláció az a személy kap?

8. Volt olyan nehéz kiigazítási következő nyugdíj?

9. A hangsúly teljes mértékben a múlt vagy van lelkesedés, események?

10. Van-e lehetőség a reakció gyógyszerek?

11. Van függőség alkohol vagy kábítószer?

Ha ezeket a kérdéseket sikerül megválaszolni, lépéseket kell tenni, hogy enyhíti a depresszió. Időbe fog telni némi munkát mind a gondozó és a carereceiver változtatni szokások és rutinok. Hosszan tartó depresszió okoz biokémiai változások az agyban, általában kezelést igénylő gyógyszert. Az orvos egy jó ember a kapcsolatot talál segítséget a depresszió kezelésére. Más források County mentális egészségügyi központok, pszichológusok, tanácsadók vagy papság.
Suicide Prevention

Az öngyilkosság az idősek körében is jelentős és egyre növekvő probléma. A statisztikák azt mutatják, hogy 27 százaléka az összes öngyilkosságok San Diego megyében (1985-1987) követte el az emberek 60 éves és idősebb. Országosan, az idős (65 éves) készült 12,3 százaléka 1987 lakosság és elkötelezett 21,0 százaléka az öngyilkosság. Idős teljes egy öngyilkos minden 1 óra és 21 perc, vagy naponta 17,7 idősek öngyilkos lett.

Eltérően más szegmenseiben a lakosság, az idősek gyakran nem a fenyegetések vagy említi öngyilkossági gondolatok másoknak. Ezért fontos, hogy a gondozók is tudjuk, egyéb figyelmeztető jelek:

Depresszió – a szomorúság, reménytelenség, a veszteség érzése és nyilatkozatok “Az élet nem érdemes élni” gyakori mielőtt öngyilkos lett. – Krónikus vagy halálos betegség.
Visszavonása és szigetelés – öngyilkos emberek elhúzódni család, a barátok és mások közel hozzájuk.
Viselkedésének változása – hirtelen változások, mint például ingerlékenység, agresszivitás vagy változások az étkezési és alvási szokások is jelezni problems.-Making végleges szabályozás – egy öngyilkos személy adhat el értékes vagyon, hogy ki a szándék, hogy a tervet az öngyilkosság, vagy írjon egy öngyilkos megjegyezni előkészítése. Ezek vásárolni fegyvereket, vagy a készletek gyógyszereket.

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha a személy törődsz mutat ki a figyelmeztető jelek, akkor:

Kérdezze – ne félj kérdezni közvetlenül, ha az adott személy az öngyilkosság gondolatával. Ez nem tabutéma. Nem lesz üzembe ötleteket az ember fejét. Ez lehet egy megkönnyebbülés, hogy a szuicid személy nyíltan beszélni az érzéseiket.
Figyelj – hagyja, hogy a személy kifejezésére / érzéseit és aggodalmak. Ne aggódj, mondván, a helyes dolgokat – csak hallgatni.
Mutasd meg, érdekel – mondja az ember érdekel, és szeretnénk segíteni. Aktív lépéseket tesz, hogy biztos legyen biztonságos; távolítsa el a fegyvereket, tabletták, stb, és maradjon vele / neki.
Kérjen segítséget – győződjön meg róla, az öngyilkos személy érintkezésbe kerül a szakmai tanácsadó vagy egyéb hasznos, aki tudni fogja, mit kell tennie. Vagy az öngyilkos személy hívás (öngyilkosság megelőzésére / krízisbeavatkozás Forródrót a közösség. A telefonszámok az ilyen helyi forrásokból kell lennie az első telefonkönyvét.) A válság tanácsadó segíthet kitalálni, hogy a legjobb módja annak, hogy kezelni a helyzetet, és adjon utalás más források.

Halál és halál beavatkozások Idős gyógyíthatatlan találkozás szorongás és a félelem kapcsolatos halál:

félelem a haldoklás folyamatát; lesz a fájdalom?
kontroll elvesztésétől való félelem; leszek egy másik irgalmát? – Félelem a elengedte; Nem hagyhatom család és a barátok, hogy a bizonytalan jövő.
félelem látta, hogy mások is elkerülni engem.
elvesztésétől való félelem az én gondozó; majd ő / ő kikapcsolható érzelmileg hozzám?
félelem az ismeretlentől a halál után.
félelem, hogy én “az élet script” már értelmetlen, nem teljesített, a hulladék.

Érdemes lehet enyhíteni ezeket a félelmeket nyílt vita ezeket a félelmeket és beavatkozó:

Ami a halál folyamata, a “hit-rendszer” lehet nagy segítség; ha lehet kapni az érintett személy az ő / ő vallásos hit, a halál témája jól fedett.
Ami a félelem az elengedés és az elszigeteltség, segíti majd a személy, hogy ő / ő “házat.”

Ez együtt jár egy akarat, temetéssel, sírhelyet, stb is megkísérelheti, hogy az a személy, és a család részt helyzet megvitatására.

Ami értelmetlensége ember életében, hogy a személy nem egy “élet Script,” amelynek ő / ő írja a jó dolgokat mások számára, minden elért, stb Aztán megvitatja a személy volt ő / ő nem volt ott, hogy amit ő / ő akkoriban, senki másnak nem lett volna, és a társadalom lett volna rosszabb is. Tehát ő / ő nem tesz különbséget. Valóban, nincs ember egy sziget!

Elősegítése érzelmi jólét

Fontos, hogy segítsen az idős továbbra is részt döntési ameddig csak lehetséges. Meg kell hangsúlyozni, hogy segítségre szorul a mindennapi tevékenységek, nem jelenti azt, hogy nem tudnak döntéseket hozni a maguk számára. Emellett neve mások a jogot, hogy eldöntse, nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyja, vagy felhagy velük. Gondozók érzékenyeknek kell lenniük a megfelelő kombinációját, amely csak a megfelelő támogatás összegét, és nem több.

Ways, hogy elősegítse a jó mentális egészség az idősek:

ösztönözze szocializációs a barátok és rokonok a látogatások, telefonálás vagy betűket.
intézkedik fun times, mint a pártok, vagy kirándulások.
megkezdéséhez új hobbi, vagy újraéleszteni a régiek.
hallgatni, beszélgetni, és megosszák érzéseiket.
Biztosíthatom magánélet.
kezelésére vonatkozóan, nem mint a kisgyermekek nem tudnak önállóan gondolkodni.
ösztönözze mozgás és a testmozgás.
segít megtalálni a módját, hogy a lehető leghasznosabbnak.
törekszünk, hogy a kommunikációs vonalak nyitva.

A fontossága Élettartam

A kutatások azt mutatják, hogy a reakcióidő lassabb lehet az idős emberek, de ők is tanulhatnak. A családok és a barátok, szükség lehet beteg vár válaszokat. Azt is fontos megjegyezni, hogy a rövid távú memória nem lesz olyan jó, mint volt.

Az agy segít kapcsolatot az emberek a világon. Ha nem vagyunk képesek feldolgozni és megérteni, mit látunk, hallunk, és elnyeli a mi érzékeink, tapasztalataink válik értelmes.

Néha az idősebb emberek helytelenül címkézett “szenilis”; Az tévhit, hogy ők már nem képesek önállóan gondolkodni. Azonban a legtöbb esetben, az idősebbek továbbra is jó hasznát a teremtő erők, és ez igaz az összes testrészét, az agy általában akkor működik jobban, ha azt rendszeresen használják.

Élettartam tanulás azt jelenti, felfedezni az új ötletek, hogy ez honnan olvasás, szövegértés a rádió vagy televízió, megpróbál egy új hobbi, vagy megpróbál egy új receptet. Ez magában élénk beszélgetés a barátokkal és a családdal. Mi ez csapódik le, a hajlandóság, hogy folyamatosan vizsgálja a sok kalandot, hogy az élet kínál. Az előnyök élettartam tanulás között több lelkesedés az élet, kevesebb unalom és depresszió, fokozott érzése az önbecsülés és az önbecsülés, nagyobb érdeklődést a környező világot, és új ötleteket megosztani családjával és barátaival.
memória problémák

Memóriazavar lehet az egyik legnehezebb probléma mind a carereceiver és a gondozó. Néhány memória problémák kezelhetők, mások nem. Ezért fontos, hogy az orvos határozza meg a okainak memória elvesztése az egyedben. Feledékenység, még képtelen felismerni ismerős arcok és helyek, eredhet például gyógyítható okok, mint az alultápláltság kapcsolatos helytelen táplálkozás, alkohol, gyógyszerek mellékhatásai, magány, elszigeteltség, kevés esélye a másokkal, érzékszervi károsodás (csökkent látás, halláscsökkenés), műtét vagy baleset sérülését okozhatja, test, vírusfertőzés vagy más betegség vagy depresszió vagy egyéb mentális betegség.
érzékszervi problémák

Emberek, akik veszteséget hallás és a látás, hogy nem értjük a dolgokat következtében kedvezőtlenül hatna érzelmi jólét. Alapvető segédeszközök hallani és látni létfontosságúak. Időnként egy idős ember lehet vágva a világ, mert a viasz a füle vagy elhasználódott hallókészülék-elemeket. Szemüveg, hogy módosítani kell, vagy talán éppen tisztítani. A jó világítás nélkül vakító, fontos. Nagyítók vagy nagy nyomtatási teheti egyszerűbb olvasni.
Zavar

Azok számára, akik össze vannak zavarodva, az alábbi tippek hasznosak lehetnek:

Hogy a változások rutinok fokozatosan,
Legyen világos, emlékeztetőket találkozókat vagy értekezleteket, – Írja egyszerű utasításokat a nagy, tiszta nyomtatás,
Nagy méretű címkék (szavak vagy képek) a fiókok és polcok azonosítani tartalmát,
Van órák és naptárak jól látható, és jelölje ki múló napok, – bizonyos, hogy a gyógyszert veszik rendszeresen,
Zavaros vagy feledékeny betegeknek kell segítséget a gyógyszerek,
Fogyasztást ösztönző a tápláló ételek,
Ösztönözni mozgás és / vagy a testmozgás, mert ez növeli a vérkeringés, és javíthatja a testi funkciók, többek között a gondolkodási képességet.

Viselkedési problémák

Azoknak az embereknek, akik járnak el, hogy zavarja, vagy más nem kívánatos viselkedés, a legjobb, ha nem antagonizálja vagy szembeszállni, de az átmenetileg eltávolítani a jelenlét a személy, amely az üzenet, hogy “Szeretem / gondozás az Ön számára, de nem ez a viselkedés. ”

Az alábbiakban néhány javaslatot, hogy minimalizálja a nemkívánatos viselkedést:

1. Kerülje konfrontáció. Ha a viselkedés foglalkozik vetkőző kínálnak fényesen ruhákat, amelyek a személy jól érzi magát.

2. Ne vitatkozz. Ha a személy túlságosan izgatott, módosítsa a szubjektum / objektum valami teljesen más.

3. Csökkentse stimuláció. Alsó világítás, csökkenti a zajt (rádió, televízió), hogy nyugtató zenét, minimalizálja az elemeket a terület néhány tartásához ismert személyt, és ne rendetlenséget.

4. Támogassák ismerős tárgyak, képek.

5. Séta lassan az a személy, csökkenti a szorongást és a stresszt a izomfeszültség.

Mentális stimuláció

Mivel sok idős ember élvezi emlékeztetve események a múlt évben, a családok, barátok megosztásának ösztönzése történetek. Tevékenységek, amelyek stimulálják az agy (látogató másokkal) hozzájárulhat a cél továbbra is életre tanulás.

Gyakran előfordul, hogy az idősebb emberek is lesz boldogabb, eredményesebb az egyéneket arra ösztönzik, hogy végre vidám, agyi stimuláló tevékenységet. A következő tevékenységek különösen jó hazafelé idősek:

varrni vagy kötni,
egy barátságos telefon hívó,
egy nevelt nagyszülő,
egy tollat pal,
egy olvasó, hogy a gyerekek egy általános iskola,
menteni bélyeget gyűjtők,
levelet kedvenc receptjeit kártyák és megoszthatja azokat másokkal, – olvasható könyvek, magazinok, újságok,
do rejtvények (kirakós játék, keresztrejtvény)
próbálja grafikát (kalligráfia, festés, rajzolás),
írni, vagy rögzíti visszaemlékezések, versek, gondolatok,
tartani egy vicc könyvet,
gondozása háziállatok vagy növények,
Hallgasson nyugtató zenét,
vegye levelező tagozaton,
játszani hangszerek,
elindításához vagy írja át a családi fotóalbumot,
önkéntes, a könyvtárakban, kórházak, múzeumok, iskolák, nyugdíjas, idősebb Önkéntes Program (RSVP)
sütjük önmaga és mások,
terv egy piknik vagy barna táska ebéd otthon,
tutor vagy látogatás a gyermekek és fiatalok,
írja az önmaga és mások,
részt vesz rádiós betelefonálós műsorok,
megtanulják használni a számítógépet.

Ezen felül, az idősebb emberek, akik fizikailag képesek ösztönözni kell arra, hogy részt vegyenek az úszás, bowling, kertészkedés, tánc, minigolf, természetben tett séták, mall-séta, kocogás, shuffleboard és egyéb tevékenységek az otthonon kívül.

Rajz, írás, olvasás, kézműves, figyelembe osztályok, és egyéb hobbi kreativitás ösztönzésére. Társasjátékok, beleértve a sakk, dáma, monopólium, kártyák, biliárd és Parcheesi amely érdekes enyhítésére unalom is.

Rész 8

JOGI ÉS PÉNZÜGYEK

Az idősebb emberek továbbra is aggasztja vagyonuk kezelése és a tulajdon. Azonban lehet, hogy nem tud részt venni, mert a betegség, zavartság vagy feledékenység. Fontos, hogy bevonjuk őket, amikor csak lehetséges.

Összeállítására

Ki kell dolgozni egy leltár, amely felsorolja az összes eszközeit és forrásait az idős ember. Az alábbi elemeket kell tartalmaznia: bankszámlák, át könyveket, letéti, pénzpiaci alapok, részvények, kötvények, nemesfémek, ékszerek, ingatlan tettek, váltók, szerződések, biztosítási kötvények, széf (beleértve helye gomb), és öregségi vagy nyugellátás. Helye a rekordokat minden eszközt és kötelezettséget is figyelembe kell venni. Más fontos dokumentumok, mint például születési és házassági anyakönyvi, társadalombiztosítási számok, válás rendeletek és a tulajdon települések, adóbevallások (állami és szövetségi), halotti bizonyítvány, házastárs (ha van ilyen), és végrendelet (beleértve az ügyvéd nevét és végrehajtója), vagy bizalom megállapodásokat, fel kell sorolni, és a kijelölt helyeken. Ha tudja, az idős ember kell összeállítani a listát. Ha nem tudja, egy családtag, ügyvéd, bankár, könyvelő vagy hitelesített pénzügyi tervező segítségével leltár elkészítésére amelyet be kell másolni és tárolni biztonságos, nyilvánvaló helyen, esetleg egy családtag vagy barát. Fontos, hogy a dokumentum évente megújítják.

Kezelése a Will és Pénzügyi

Az objektív a pénzügyi és ingatlan tervezés az idősek, hogy vegyen részt a szabályos eloszlása a birtok, akik haláluk után, aszerint, hogy azok a vágyak. Következésképpen fontos, hogy az emberek, hogy egy akarattal megfogalmazni, amely magában foglalja a fenti leltár, és kijelenti, hogy hogyan tulajdonság kell ártalmatlanítani halálával. Mindenki a 18 éves kor kell egy akarat, vagy hasonló jogi dokumentum.

Ha egy személy nem rendelkezik az akarat, egy ügyvéd kell azonnal konzultálni. Megfelelő tervezés alapvető fontosságú, és meghatalmazást vagy bizalom megállapodásokat kell végrehajtani, míg a személy továbbra is illetékes. Ellenkező esetben a felelősség átadását az irányítás, a személy pénzügyeit, hogy valaki másnak kell tölteni egy bírósági eljárás, és fordított költségeket kitisztulni Probate problémák jönnek közvetlenül a személy vagyonának hígítással bármilyen birtok maradt a halál után.

Ne felejtsük el, mivel a gondozók aggódnak a pénzügyek egy carereceiver, akkor nem kap közvetlenül részt nem jogi hatóság. Nélkül eljáró egyértelmű jogi felhatalmazással, még a legjobb szándékkal, komoly problémákat okozhat.

A jogi mechanizmusok rendelkezésre helyettes döntéshozatal közül tartós meghatalmazás (DPA), hagyatéki conservatorship, tartós meghatalmazás az egészségügyi (DPAHC) és (California csak ellenőrizze, hogy megállapítsa, a állam hasonló törvényeket.)

Tartós Power of Attorney olyan írásos jogi dokumentum, amely valaki más, hogy a * fő * a hatóság kezeli a Megbízó pénzügyi döntéseket. Meg kell azt a meghatalmazó aláírta, míg a Principal még jogilag képes. A DPA érvényes időbeli korlátozás nélkül, amíg a Megbízó vagy visszavonja a DPA vagy meghal, vagy a bíróság visszavonja a DPA rossz gazdálkodás miatt. A kedvezmények a megbízója eszközök kezelését is megadható. Ez a hatalom eszközeinek kezelésére is át azonnal, vagy lehet beállítani a lépnek hatályba, amikor megállapítjuk, hogy a Megbízó válnak szellemileg munkaképtelenné válik. Pénzügyi döntések egy egyén adott DPA a Megbízó kötelezőek a megbízó és / ő utódai, így a gondozó és carereceiver arra ösztönzik, hogy kérjen tanácsot egy ügyvéd.

Hagyatéki conservatorship vagy conservatorship az ingatlan kezelését teszi lehetővé a Megbízó pénz és egyéb vagyontárgyak, ha a Megbízó jelenleg hiányzik az a képesség, hogy vagy úgy dönt, vagy jelöljön ki egy másik dönteni a pénzügyi döntések az ő / ő nevében. Bírósági eljárás, hogy kijelölje a tágulási van szükség. Ez egy nehéz és extrém eljárással, de lehet szükség, ha a carereceiver már képtelen olyan mértékben, hogy ő / ő nem tudja kezelni a személyes pénzügyek.
Tartós Power of Attorney Egészségügyi (DPAHC)

Ez egy írott dokumentum, amit alá kell írnia a Megbízó míg ő / ő még mindig megvan a képessége, hogy a döntéseket. A DPAHC ad valaki más, mint a Megbízó hatóság számára, hogy az orvosi kezelés és az egészségügyi döntések nevében a Megbízó legfeljebb a maximális hét év után a dokumentum aláírása. Ez lehetővé teszi, hogy meghatározzuk időben hogyan / ő kíván ezeket a döntéseket kell hozni. Kívánságait kapcsolatos rendkívüli szupportív kezelés, beleértve a légzési gépek és szondatáplálást lehet kezelni a tartós meghatalmazás. Minden felnőtt kell egy tartós Power of Attorney Egészségügyi.
Lantern-Petris-Short (LPS) conservatorship

(California csak ellenőrizze a hasonló törvények az államában), vagy conservatorship a személy a bírósági eljárás, amely lehetővé teszi a személy, hogy a pszichiátriai és / vagy orvosi ellátás szükséges, hanem oka a mentális betegségek elutasítják. A bíróság megállapítja, hogy a Conservatee, amellett, hogy megkapják a szükséges pszichiátriai kezelést, akkor is megtartja, vagy megtagadják azt a jogot, hogy szavazzanak, rendelkeznek a jogosítványt, szerződéseket kötni, vagy megtagadják a nem pszichiátriai orvosi kezelést. A Restaurátor lehet rokon, barát vagy egy jelöltet a Restaurátor irodájában. A Restaurátor lehet adni a jogot, hogy szükség és engedélyezésére conservatee kapni kényszerű pszichiátriai és / vagy orvosi kezelés és felügyeli és segíti abban, hogy a megfelelő elhelyezéssel, például az elhelyezés egy bentlakásos, vagy egy idősek otthonában, akkor azt az orvos. Annak érdekében, hogy elindítsa a folyamatot, egy konzultál akár az ő / ügyvéd, vagy kéri a Hivatal a tanácsost Mental Health. Az egyénnek meg kell elbírálni, hogy komolyan le van tiltva, mielőtt forgalomba LPS conservatorship. Grave fogyatékosság definíciója a képtelenség, hogy egy élelmiszer, ruházat, lakás, és megfelelő orvosi ellátást miatt mentális zavar.
Kiválasztása ügyvéd

Fontos, hogy válasszon egy ügyvéd, aki jártas a területeken szükséges (ingatlan tervezés, majd a szerkesztés, hagyatéki vagy conservatorship). Kérdezze barátok, vagy egyéb szakember számára ajánlások, vagy lépjen kapcsolatba a ügyvédi közvetítő szolgáltatás, Megyei Ügyvédi Kamara, illetve az idősekért Jogi szolgáltatások. Mielőtt megállapodása alapján egy adott meghatalmazást, kérdezze meg, ő / ő már korábban megtette, amit kívánt.

FELELŐSSÉGE ápolással

Aki elfogadja a felelősséget a gondozó is meg kell érteniük, hogy számos jogi feladatokat, illetve kötelezettségek, hogy jöjjön vele. Sok állam köztük Kalifornia telt idős visszaélés törvényeket. A gondozók köti ezeket a törvényeket két módja van: nem fog visszaélni az idősebb személy (fizikailag, szellemileg vagy monetarily) és jelentést bármilyen baleset visszaélés vagy feltételezett visszaélések (kaliforniai lakosok csak-Adult visszaélések bejelentése vonal 476-6266 vagy 1-800 -523-6444). (Lakói államok eltérő California: Ellenőrizze, hogy a helyi telefonkönyvet a felnőtt visszaélés bejelentése telefonszám, vagy forduljon a megyei mentális egészségügyi szolgáltatások útmutatást.)

Mint egy gondozó, meg kell adnia egy tiszta és biztonságos környezetet, tápláló ételeket, tiszta ágynemű és ruházat. Ugyanakkor, ha a felelős az idős személy pénzügyeit, akkor kell használni, hogy a pénz megfelelő beszerzési szükséges szolgáltatásokat javára a személy, akinek gondot fordítanak. Ha nem biztosít ellátást, nem kap ellátást, és a kudarc, hogy megvásárolja ellátás minden formája bántalmazás vagy elhanyagolás.

Ezen túlmenően, a gondozók nem fizikailag, szexuálisan vagy lelkileg visszaélni részesülő személy az ellátást. Kiabálás, sikoltozva, forrásadó szeretet, stb, annyi visszaélés a személy, mint feltűnő az a személy, a kézzel vagy tárgyakkal. Ezért ha fontolgatja, vagy már a gondozó, akkor készen kell állnia arra, hogy elfogadja a fizikai, pszichológiai és jogi feladatokat, hogy a szükséges ellátást. Ha elér egy pontot, ahol már nem tudják, fizikailag vagy érzelmileg, hogy a megfelelő ellátást, kérjük, hogy fontolja meg az alternatívák, hogy személyes ápolással és segítséget kérni, ezzel a döntéssel egy tanácsadó vagy az egyik a rendelkezésre álló források A Függelék.
Ha van ideje, hogy Stop Caregiving?

Mint már azt többször is ezt a füzetet, gondozásban egy nagyon stresszes helyzetet. Stressz akár okozza vagy súlyosbítja néhány 70-90 százaléka az összes egészségügyi panaszok, beleértve a feszültség és migrénes fejfájás, magas vérnyomás, asztma, ideges gyomor, bél problémák, és a krónikus fájdalom a hát alsó. Van kutatási bizonyíték jelzi, stressz szerepet játszik a személy érzékenységét a szívbetegségek, a stroke és a rák.

A stressz is szerepet játszanak a pszichológiai rendellenességek, mint például szorongás reakciók, depressziók és fóbiák, valamint a rossz a munka teljesítmény, a kábítószer- és alkoholfogyasztás, az álmatlanság és a megmagyarázhatatlan erőszak. Ha azt tapasztalja, a fentiek közül bármelyik, rendkívül fontos, hogy megtanulják és használják a különböző technikákat a stressz csökkentésére (néhány említenek ebben a füzetben), forduljon a szakemberek függelék vagy jön a döntés, mind a jól -being és hogy a carereceiver hogy * ideje, hogy hagyja abba a gondozás. *

Az alábbiakban néhány árulkodó jelek, amelyek segítenek felmérni, ha elérte ezt a villát a közúti; igyekeznek segíteni a szakmai segítséget, használjanak stressz csökkentése módszerekkel, vagy megáll gondozás:

ráförmedt a carereceiver folyamatosan még több mint a kis dolgokat, – az állandóan irritált,
ritkán nevetett már,
érzés állandóan fáradt vagy nyomást,
vesztes aludni, mivel nem elaludni órákig aludt nyugtalanul egész éjjel,
kiabálás vagy sikoltozva, vagy amelynek sírás görcsök, vagy dühöng gyakran, – visszatartási szeretet, érzések goodwill a gondozási címzett, – visszatartási élelmiszer, fürdők, kötéscserét stb
Folyamatosan hibáztatja a carereceiver a hogy ebben a helyzetben (a / ő elszigetelt gondozó),
megtagadta, hogy menjen el többé, még sétálni, mert * ő / ő szüksége van rám, * – visszatartási kiadások áruk vagy szolgáltatások ő / ő kell, mert ő / ő hamarosan meg fog halni, és ez elvesztegetett pénzt,

Bár ezek nem kizárólagos meg, a klasszikus kép * gondozó kiégés. * A kezelés gondozó kiégési egyszerű -, hogy segítséget és megússza hosszabb ideig, akár a stressz kezelése haladék segítségével, vagy egy teljes változást a gondozás.

Senki sem maradhat a teljes idejű gondozó örökre; A feladat túlságosan megerőltető és stresszes. A lényeg kívánunk meghatározott jelentése: * Mikor kell mondani, ez az én határa; Nem vagyok képes többé. * Légy őszinte magaddal, és ha ezt a határt * * elérték, STOP! Kutatási alternatívák, kérhet segítséget képzett szakemberek, és nyugalmát, mert nem a helyes dolgot!
KIVÁLASZTÁSAKOR bentlakásos ellátás ESZKÖZ

Abban, hogy a döntés, hogy legyen egy alternatív nappali elrendezése a carereceiver akkor először meg kell, hogy konzultáljon orvosával. Az orvos lehet a legjobb szövetségese, mivel a legtöbb szolgáltatást igényel a jelenlegi teljes fizikális vizsgálat és az orvos meg tudja ítélni az * gondozási szint * A carereceiver igényeinek. Ez azért fontos, hogy meghatározzák, milyen típusú engedéllyel intézményben akkor keresi, az akut kórházi hogy szubakut szakképzett ápolói állás (SNF), Intermediate Care Facility (ICF) vagy lakólétesítmények Idősek (SZER) (gyakrabban nevezik testület és ápolás vagy idősek otthona). A SZER a nem orvosi felügyelet amely magában foglalhatja a személyes szolgáltatások (segítség fürdés és tisztálkodás, öltözködés útmutatást, támogatást figyelembe önkitöltős gyógyszerek), és segítik a többi mindennapos tevékenységek.

Keressétek engedéllyel lehetőség, mivel az emberek, akiknek szükségük van ellátás és felügyelet gyakran védtelenek visszaélés vagy a kizsákmányolás. A törvény előírja, hogy a gondozási létesítmények engedéllyel. Tehát amikor kiválaszt egy intézményben, ellenőrizze az engedély védelmet biztosít a törvény által előírt és a minőségi ellátás szeretteinek egy.
Mit kell keresni, ha meglátogatom egy intézményben?

Ideális, ha az Ön és carereceiver lehetett előnézeti intézményben, mielőtt döntene. Előtt és alatt a megtekintett folyamat akkor lehetősége van arra, hogy tovább beszélje meg érzéseit a döntésben. Mivel van sok dolgom alatt a látogatás, meg fogja találni a kirándulást kevésbé stresszes és könnyebb utána annak értékelésére, hogy megszervezni a gondolatok előtt, írja le a kérdést szeretne feltenni, szerepel ez a lista a látogatás során, és megjegyzi, miközben keresi körül, és beszélt a különböző emberek. Egyes elemek érdemes fedezni alatt első látogatás, hogy biztosítsák a minőségi ellátáshoz következők:

Kérdezd meg, hogy a létesítmény engedély,
Nézd meg közelről az épület és indokok
Beszélj egyes lakóit,
Beszélj a létesítmény rendszergazda, aki felelős a napi műveletek, – beszélj néhány lehetőség az alkalmazottak,
Kérdezd meg, hogy egy példányt a Felvételi megállapodás.

Forduljon a megyei vagy State Department of Social Services egy példányát a * Consumer Guide to Community Care létesítmények * vagy azzal egyenértékű. (Kaliforniában, egy füzet című * A Consumer Guide to Community Care létesítmények * részletei egy 6 oldalas ellenőrzőlista létesítmény látogatók. A másolat lehet szerezni: A California Health & Welfare Agency, Department of Social Services, 744 P Street, Sacramento , CA 95814 (tel: (916) 445-4500).
KÖVETKEZTETÉS

Ez a kézikönyv elérhető a San Diego megyében erőfeszítései révén sok együttműködő. Remélem, hogy hivatkozási alapul szolgálhat eszköze az új és veterán gondozója. Azt soha nem lehet elég gyakran mondta, hogy ez a te, a gondozó, hihetetlenül fontos!

A jóléti másik személy, a carereceiver, múlik. Ha nincs jó egészségi állapotban, a carereceiver is szenvedhet. Ha megtették a szerepét gondozó akkor is elfogadták különleges felelőssége, hogy vigyázzon magára. Tehát sok szerencsét és jó ellátás.
FONTOS VAGY!

Rész 9

Függelék – Példák gondozó

(Ez a függelék példákat források gondozó megyei településen, az erőforrás neve és telefonszáma. Az egyedi címeket a tevékenységek és telefonszámuk kevéssé lenne kívüli használat a megyében. A célja ennek másolatát az erőforrások által azonosított funkcionál útmutató jegyzéket készít alkalmas az Ön igényeinek. specifikus címek, helyszínek, a telefonszámok alkalommal nyílt hívások, stb állhat rendelkezésre a megyei Mental Health Services, United Way könyvtár, vagy telefonkönyvet. egy kiváló erőforrás lenne az indexek a köz- és felsőoktatási könyvtárak a város és a megye. a következő példák között számos nem szerepel a kézikönyvben):
VÉSZ (a nagy méretet. Adjon közel telefon)
Az orvos (ok)
Mentőszolgálat
Kórház, amelyre carereceiver meg lehetne venni
oxigén Support
Suicide Prevention / Krízisintervenciós
Poison Control Center
Gyógyszerész
Rendőrség
Tűzoltóosztag
A szomszédok, amire számíthat vészhelyzetekben
A családon belüli erőszak Hotline
Elder Abuse Hotline
E-mail: szamaritánusok (UK) Suicide Prevention
E-mail: Túlélő Suicide (Ausztrália)

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK ÉS REFERRALS
Terület Ügynökség on Aging – Senior Hotline
American Association of nyugdíjasok (AARP)
Alzheimer Szövetség segélyvonalunkon
Állam / Megye Önsegítő Center
Egészségügyi Információs Szolgálat
Régebbi Női Liga (OWL)
Idősek Centers (közel az otthon)
INTERNET / World Wide Net (WWW) (például GERINET, HOSPIC-L, LTC-LIST, SeniorNet és AARP fórumok (America Online), Dr. Stall WWW kezdőlap különböző hírcsoport szentelt általános egészség és jó közérzet)
ÖREGEDÉS SZOLGÁLTATÁSOK
JOGI SZOLGÁLTATÁSOK
Felnőtt napi egészségügyi központok
Alzheimer központok – szociális foglalkoztatási
SENIOR szociális központok
CAREGIVER TÁMOGATÁS / KÉPZÉS CSOPORTJAI

(Kérdezze meg a megyei Mental Health Services)
NUTRITION Információs központok

(Étkeztetés)
EGÉSZSÉGÜGYI INFORMÁCIÓ

(Hallókészülékek karbantartás, MedicAlert, protézisek karbantartás és javítás, stb)
Otthoni gondozás TÁMOGATÁS & amp; SZOLGÁLTATÁS

(Homemakers, Hospice, védônôi stb)
PAPSÁG
B függelék – További Reading

A. Calder és J. Watt, Szeretlek, de Megőrjítesz, egy útmutatót a gondoskodó hozzátartozók, Forbez, Vancouver, Kanada, 1981

D. Cohen és C. Eisodorfer, a veszteség az önálló, egy családi erőforrás az ellátást az Alzheimer-kór és a kapcsolódó betegségek, NAL Penguin, Inc. New York, 1987

Norman Cousins, anatómia betegség, Bantam, New York, 1981

H. Edwards, MI történt az anyámmal? Harper and Row, New York, 1981

D. R. Eyde és J. A. Rich, pszichológiai stressz az öregedésben, családi irányítási modell, Aspen, Rockville, MD, 1983

J. Halpern, segít a öregedés a szülők, egy gyakorlati útmutató a felnőtt gyermekek, Ballentine, New York, 1987

Julie Tallard Johnson, rejtett áldozatok, nyolc szakaszból álló gyógyulási folyamatot a családok és a barátok az elmebetegek, Doubleday, New York, 1988

N. L. Mace és védőoltás után Rabin, a 36 órás nap: a család bemutatása gondozó személy az Alzheimer-kór, a kapcsolódó dementiát betegségek, és a memória elvesztését az élet későbbi szakaszában, a Johns Hopkins University Press, 1981

L. Mortain et al., Kit érdekel? hasznos tanácsok azoknak, akik törődnek az eltartott idős ember, U. S. C., Los Angeles, CA 1985

B. Shulman és R. Berman, hogyan lehet túlélni AZ öregedés a szülők, így és ők is élvezni az életet, Surrey, Chicago, 1988

B. Silverstone és A. Burack-Weiss, a szociális munka gyakorlat a legyengült idős emberekben és családjuk, C. C. Thomas, Springfield, IL, 1983

B. Sloan, a legjobb barát, amit valaha is, Crown, New York, 1980

Menj a honlapon http://www.forallworld.com.

Leave a Reply