Nincs kategorizálva

Delphi és Pascal programozás oktatóanyagok

Keres segítséget, hogyan kell csinálni konkrét dolgokat a Delphi, Pascal vagy Lazarus? Megvan a jobb oldalon! Nyugodtan használja ezeket oktatóanyagok programozási tanfolyamok, de a hitelt a forrás lenne méltányol. Apropó … a következő nagy segítség volt, hogy a saját programozás: “Borland Delphi How-To”, a Waite Group által Frerking, Wallace és Niddery, ISBN 1-57169-019-0.

A megközelítés alkalmas az igényeimnek, és segített inspirálja formájában ilyen útmutatók: A legtöbb önálló magyarázatot, hogyan kell elvégezni egy adott feladatot, vagy egy adott eleme a nyelv.

Első fogás a Delphi … vagy Lazarus! Megkaphatja a Delphi nem olyan egyszerű, mint valaha volt, de akkor is csinálni, és megéri a fáradságot. Most inkább Lazarus, mert ingyenes, és létrehoz alkalmazások több platformon. Nem programozni kritikus küldetések, és még nem találkozik valami Lazarus nem. Lázár volt a fő programozási nyelv 2011 júliusa óta.

Lázár nagyon, mint a Delphi. Akkor működik Windows, Linux vagy Mac OS. Akkor fordítsa le a kódot, hogy hozzon létre alkalmazásokat a Windows, Linux vagy Mac. És igen, általában lehet eladni a kódot, így létrehozva. (Lásd a Lazarus site “apró betűs” róla.) Elkezdtem néhány Lazarus útmutatók, én vagyok annyira elégedett, és lenyűgözött, amit láttam. Elkezdtem dolgozni alapos én Delphi útmutatók, magyarázó őket utaló bármit, ami nem egészen ugyanaz a Lazarus. Ha próbál tenni Lazarus egyik Delphi útmutatók, és ez nem megy jól, írj, és mondja meg, amelyek készítése dolgozunk …. Majd mozgassa fel az én “megjegyzések egy ehhez “lista! Én is elkezdtem néhány Lazarus sajátos oktató.

Célom, hogy az oldalaimon böngésző barátságos. A böngésző ablak olyan széles, mint szeretné. A szöveg fog folyni szépen. Könnyebb olvasni egy szűk ablakon … és a többi a képernyőn ingyenes lesz a Delphi vagy a Lazarus dolgozni! Tartsa nyomva a Ctrl billentyűt ( “ctrl”), és a plusz, mínusz jel, vagy nulla változtatni a szöveg méretét a Firefox és más jó böngésző. Ez a másik jó tipp magyarázni az én Teljesítmény böngészés oldal!

Ott több hangnak az az oldal alján a többi áldozatot, az én szerkesztői filozófia, a gomb írd meg, és egy kereső segít megtalálni a dolgokat az oldalamon.

Egy kis szórakozás, lásd a bemutató írás Delphi- mint alkalmazások nem más, mint az Open Office!

Bocsáss egy kis pimaszság? Idejött, remélem, Delphi oktatóanyagok. Csak mielőtt elmész hozzájuk, hívlak benneteket, hogy fontolja meg néhány oldalt, amit készített, hogy megpróbálja meggyőzni, hogy az adatbázis épített Open Office, az úgynevezett “Base”, vagy “ooBase”, méltó a figyelmet.

Lásd még: Delphi Course:

Tovább az én régi Delphi útmutatók (tartalomjegyzék következik), van számos esszét, amely segítségével válik egy jó Delphi programozó, ha rászánja az időt, hogy a munka végig őket. Az oktatóanyagok lehet kezelni bármilyen sorrendben szeretné. Az esszék a Delphi pálya leghasznosabb, ha olvasni ebben a sorrendben. Delphi pálya Tartalomjegyzék

Tartalomjegyzék, Delphi és Pascal oktatóanyagok:
Delphi…..

Level Zero:

Pascal persze: ha nem csak az új Delphi, hanem az új programozási, érdemes tanulmányozni Pascal egy kicsit az első! Van egy ingyenes termék, Pascalite, ami jól jönne, hogy. Mit tanulni vele mind hozzájárul, hogy egyre megy könnyen Delphi. Munka Pascal első lehetővé teszi, hogy a mester egy problémakör (ami számít a Delphi programozás is), mielőtt azt állítják őket, és bizonyos kérdéseket, amelyek részt vesznek minden Windows nyelvet. Az oldal az én természetesen azt is megtudhatja, hogyan (6/2007), hogy a kiváló Borland Turbo Pascal is, amely megfelel bizonyos igényeket.

Szeretne egy kis szórakozás? Ha a kiváló, ingyenes, Open Office telepítése a Windows vagy Linux gép, írhat alkalmazásokat hasonlít a legtöbb alkalmazás, a bemutató! Már készített egy kis demo, amely egyetlen “dokumentum” Open Hivatal wordprocessor, ooWrite. Ha az Open Office a gépen, és töltse le az én bemutató, akkor megjelenik egy “oldal” a “wordprocessor” anyag egy gomb, egy beviteli mezőbe, két spin-doboz, és néhány címkék, a kimenet. Látni fogja a szöveg manipuláció, üzenet doboz, és számtani. Majdnem olyan, mint valami létrehozott Delphi! Fun! (A részleteket a kezelőszervek készültek “élő” is adott.) (A demo írták OO változat 2. Hiszem, hogy az azonos dolgok lehetséges változat 1.)

1. Szint oktatóanyagok:
Első osztályú Kezdje itt : De ne lepődj meg, hogy találja magát egy Lázár tutorial! Ezen a szinten a Delphi és Lazarus szinte megkülönböztethetetlenek. Ezt Lázár bemutató írta 2011 júliusában, miután a hosszú Delphi bemutató helyén volt érett. A Delphi “Start here” előtt írták tudtam, amit most tudok!
Folytatás itt De megint ne lepődj, hogy találja magát egy Lázár tutorial! Csakúgy, mint az az előző tutorial, ez Lázár bemutató volt írva 2011 júliusában, miután a hosszú Delphi bemutató helyén volt érett. A Delphi kezdő oktató íródtak mielőtt tudtam, amit most tudok!
(Abban a pillanatban, van még néhány Level 1 dolgot a 2. szintű bemutató úgynevezett “hozzáadása dolog, hogy egy egység)
A másodosztályú “Start Here” Ez eltart egy teljes kezdő
egy első projekt kiterjed pontok alkalmazni minden projekt, és
kiterjed Néhány információ az alkalmazott szabályokat más tutorials.

Az egész kép Áttekintést a részeit bármely Delphi project.
Ez több, “filozófiai”, kevésbé “hogyan kell”, mint a legtöbb én útmutatók.
Szubrutinok: Eljárások és függvények. Alapvető építőelemeit. Ez egy fontos bemutató, és az írott, 2007 májusában, amikor én már néhány helyen a hibák jelen a korábbi tutorials!
Így működik: Tippek és tanácsok a hibakeresés.
Szintén több “filozófiai”, kevésbé “hogyan kell”, mint a legtöbb én útmutatók. (Lásd még a Pascal hibakeresési információ Pascal pontban.)
A beviteli mezőbe OnChange eseménykezelő: Ne ijedjen meg, ha használja ezt a linkre, és találja magát a Lazarus- földet. Hacsak vagyok nagyon téved, mit látsz a bemutató működik ugyanúgy a Delphi, és segít megérteni, rendezvények és események kezelésére.

2 Oktatóanyagok:

Hogyan ….. hozzon létre egy “beep” vagy más zaj.

Hogyan ….. Blank monitor, ha kikapcsoljuk.

Hogyan ….. reagál a felhasználó egérműveleteket.
Matton
____________________________________

AKCIÓS! & gt; & Gt; & Gt; Olvassa el ezt az egyik, amikor lett kényelmes így Delphi munka, legalábbis csak kevés dolgot. Ez egy bemutató elmagyarázza egy módja annak, hogy marad a felelős a kérelem akkor fejlődik. Bemutatja “flow ábrázolási” az eseményvezérelt környezetben: State rajzok . Van forráskód. Borítók fontos általános készségek, amelyek segítségével fejlődhet , hogy a dolgok a terv helyett a “piszkálni és a remény.” Ezek a készségek lehetővé teszik, hogy teljes nagyobb, megbízható, projektek . Az út mentén, a fúró és a gyakorlat alkalmazás fejlesztése, amely könnyen kiterjeszthető valami hasznos.

Próbáljuk meg ezt … írtam ezt május 2011 … sok év után a Delphi, és az írás ilyen útmutatók. Voltak a korai útmutatók “tökéletes”? Nem! És megpróbálom szerkeszteni őket egy nap, tisztítsák meg a biteket a dolgok később megtudtam nem volt olyan okos. Ez bemutató megmutatja, hogyan kell csinálni valamit … hozok … de akkor is van néhány fontos általános tippeket a Delphi és programozás Tábornok. A téma a bemutató teremt egy kis alkalmazás, amely bemutatja véletlenszerűen kiválasztott idézetek egy szöveges fájlt idézetek. A bemutató jön a teljes forráskódot, egy példányt a kész .exe fájl, és még Mintacímek idézeteket használni. (Ezek egy .zip archívum, és a letöltési link a leírásban.) <! – Munka leírása … alakítjuk Lazarus … mondjuk inkább, hogy itt? ->
tartva a vásárló elégedett … Hogy a program határozza meg a felhasználó szándékainak (Pt 1. Lásd még Pt 2 , a 3. szint). Ez a bemutató jön “ajánlott” : nézd meg, kérjük, még ha meghatározó felhasználó szándékainak nem a legfontosabb dolog, amit keresett?
katalógusa
Menü, “About” és a Kilépés lehetőséget a menüben … Hogyan adjunk nekik egy projekthez.
katalógusa
Data File Handling … olvasás / írás adatfájlokat, a forráskód. Első rész. Ha elégedettek vagyunk az anyagot a bemutató, akkor kiterjesztése azt Level 3. Atipikus tutorials itt, hogy hajlik a vita a végtermék több, mint megmutatja az építkezés az alapoktól kezdve.
katalógusa
Fájl Kezelés … Hogyan olvasni az adatokat a fájlok lemezre írni és az ilyen fájlokat. (A hosszú bemutató)
katalógusa
Re-egy projekt … rövid bemutatása, hogy egy új projekt egy korábbi, hasonló, egy.
katalógusa
felvétele dolog, hogy egy egység … Amennyiben a dolgokat. Amik számít. Kérdésekben körét.

Ez a bemutató tele van jó dolog … de nagyon rendetlen, rosszul szervezett abban a pillanatban. Megpróbálom, hogy rendet, de most: Ön már figyelmeztette!
katalógusa
Syntax Notation … olvasni fontos dolgokat.

Lesz többet a Borland “Súgó” fájlok ha egyszer master információk a bemutató.
katalógusa
State rajzok … Azt javasoljuk, hogy olvassa el ezt a rövid általános tudnivaló a állami diagramok. Ezek segítségével folyamatosan tiszta ötlete, hogy mit próbál létrehozni. Folyamatábrák jó kis “sarkok” a projekt, de mivel a Windows (és Linux) eseményekhez, folyamatábrák korlátozott számára való hasznosságának kezelése az összképet.
katalógusa
Teljes példa … Ezt írta 2007 májusában és letisztultabb, mint néhány ilyen konzultáció. Egyre ki, hogy a lassú kezdés, de ha egyszer ez folyamatban van, ez visz elég gyorsan létrehozása révén valami nagyobb, mint egy tipikus Két szint alkalmazása. Mit nem nem az a lényeg … A lényeg az hogyan az alkalmazás épült, az üres forma, gondolta szakaszban a kész alkotás. Az alkalmazás manipulálja karaktersor.
katalógusa
parancssori paraméterei … kérjük, vessen egy pillantást a … ez elég rövid. Akkor jelenik meg a módját, hogy elérjék belőlük ini fájlok és a rendszerleíró … feltételezése nélkül írni a dolgokat rá az ügyfél rendszereket.
katalógusa
A TTimer alkatrész … Ez nem csak lesz akkor kezdődött a fontos összetevője, de azt is segít kiterjeszteni a készségek dolgozik a Windows alapvető eseményvezérelt jellegű. Ez a leírás erősen szerkesztett 7/5 és a) csiszolt és b) elfedi lényeges szempontjai írása Delphi programok. Ez nem könnyű, vagy rövid, de ez a erősen ajánlott , ha hajlandó tenni annak érdekében, hogy előrelépés! Nem csak a Timer komponenst.
katalógusa
Egy mintapéldák Reading Ügyességi Exerciser … Ez jön a teljes forráskód, hogy elolvassa. Ez azt mutatja, az OnChange esetén beviteli mezőbe, hogy válaszoljon a felhasználótól. Azt is használ egy időzítő megjelenítéséhez szavak listáját a képernyőn egy időben korlátozott olvasási lehetőség. Használata egyszerű próbát … Kivéve blokkok is látható, a kezelése egy EConvertError kivétel.
katalógusa
elvei programozás, és gördítősáv, GetTickCount, stb … Ez is jön a teljes forráskód, hogy elolvassa. Ez azt mutatja, gördítősáv akcióban, de ez is “digresses”, hogy fedezze számos általános pontok, mint fészkelő eljárás (vagy a funkció) nyilatkozatok felhasználásával TabOrder, és beállítása lehetővé teszi. A hasznos GetTickCount kap említést is.
katalógusa
A rendezvények, Luke … Ez a bemutató kezdődött, mint bevezetés húr rácsok, és ez vezet be őket. Azonban, míg én dolgoztam rajta, azt “felfedezte” több, mint amit tudni segítségével eseményvezérelt operációs rendszer. A bemutató is jól illusztrálja jó inkrementális fejlesztés. Ajánlott mindenkinek, nem csak azoknak, akik segítséget zsineggel rácsok. Nem túl hosszú. Azt is vezet a még fontosabb Level 3 bemutató .

3. Szint oktatóanyagok:

Jó néhány dolgot rendelt Ezen a szinten nem bonyolult, de ők fel itt egyébként, mivel nem voltak lényeges Delphi programozás általában. Mások is elég egyszerű, de jön nem sok segédanyagokat anyag.

Ismerkedés az alkalmazás automatikusan másolja a szöveget a vágólapra vagy illessze dolgokat ki az alkalmazást a vágólap: szokatlanul rövid bemutató … de “mit mond az ón”, valamint a technikák hasznosak. Ez a 3. szinten csak azért, mert ezek a technikák nem nagyjából Fontos, továbbá a bemutató már írtak az olvasók, akik nem új Delphi. A bemutató tulajdonképpen én Lázár útmutatók gyűjteménye, de azt hiszem minden benne ugyanúgy működik Delphi … de be kell vallanom, hogy én még nem teszteltem, hogy! Tedd írnia és panaszt, ha tévedek; menteni a következő személyt a szóváltás?

<! – Következő 2 bekezdés: NISC12-09 ->

A Ini fájlok, a nyomtató, hogyan események segíteni, ellenőrző adatok érvényesítését, és a különböző “alapok” Egy szokatlan tutorial. A nagy (-ish) “igazi” alkalmazás, ami írtam, mert szükség van rá, nem azért, mert hasznos szemléltető néhány programozási készség. A bemutató sokkal több benne, mint néhány, sokkal kevesebb magyarázatot. Szinte sem a szokásos blow- mellékterméke csapás leírása alulról felfelé fejlődés, például.

katalógusa is, ez az első! Arról van szó, egy olyan program kell írni Lázár ! Azt hiszem, minden a bemutató vonatkozik egyformán jól Delphi munkát. Korábban (szeptember előtt 2012), csináltam egy pár konverziót Delphi útmutatók, hogy azok “működik” a Lázár. (Nem sokat “átalakítása” szükség, mint általában.) Itt, az első alkalommal, egy program segítségével készítette el Lázárt, de amelynek a tanulságokat a Delphi programozó.
Átadás az adatokat a szubrutinok. Külső egységek. használata a felhasználó által meghatározott nyilvántartások, a “csomag” számos érték egy-egy “csomag”. Hosszabbító hogyan kódot tudunk az önálló külső egységek, az újrafelhasználás között több projektet. (Nem … nem úgy értem, hogy egy alkatrész … valami egyszerűbb, kevesebb következményei. Írásbeli 2011 májusában és tömörebb, sokkal értékesebb, mint sok, ha van szüksége a készségek magyarázható . akkor “tehet anélkül” őket .. de ha elkezdi használni a technikát itt le van írva, a programozás válhat erőteljesebb, és akkor lehet befejezni projektek gyorsabb.
viaszt, viasz off … Egy egyszerű alkalmazás, a forráskód. Nem csinál semmit rettenetesen ügyesen, de bemutatja, hogy milyen egyszerű és “tiszta” egy alkalmazás lehet. Ez az alkalmazás számára épült tényleges, valós szükségleteket, csatlakozik az én részvétel a Pachube “tárgyak internete” adatok közvetítése projekt . De van más alkalmazások, és a dolgok tanítani még nem Pachube felhasználók. Írásbeli 2011 januárjában, és érdemes legalább egy sovány át, ha azt mondom magamnak!
Ez egy & gt; & gt; & gt; * * Ajánlom neked! … nem csak az információk több formában, okos használata események vezetni állapota megváltozik, és információk a tompított ellenőrzések paraméterek, hanem azért is, mert valójában volt írva hosszú miután a legtöbb anyag az oldalon, és magában foglalja az általános célok, hogy segíthet jobb munkát végeznek a pályázatkészítés. (Megjelent 6/9).

tartva a vásárló elégedett … Hogy a program határozza meg a felhasználó szándékainak (Pt 2 Lásd még Pt 1 , a 2. szint).

Súgó … így a kapcsolat közöttük és a program. (Egy rövid bemutató). (I HelpScribble készítettem el a .hlp és .chm fájlokat. Van egy oldal felülvizsgálata helpfile létrehozása is.)

létrehozása egy sor szerkesztő dobozok … a
trükk itt kifejtett fog működni más alkatrészek is.
létrehozása valami használható számos program … Megmutatja, hogyan kell újra használni kódot. Írni valamit egyszer használni a sok alkalmazás. A bemutató nem visz egészen regisztráció komponens úgy, hogy részévé válik a Delphi Component Palette, viszont megmutatja, hogyan kell létrehozni valamit, ami optimalizálja a fejlesztésére számos program, amely minden kell egy közös elem, például az üzenet boxban szerzői és verziószámát. Van másik tutorial ebben a fontos kérdésben Level Four, ahol néhány extra funkciók által nyújtott Delphi hasznosítják.
Alternatív “létrehozni valamit, hogy sok alkalmazás használja” … ^^ Lásd még előző tutorial ^^. Ez a “alternatív” régi bemutató, nem olyan jól bemutatott újabb (post arról 04/01) is. Azt azonban, írja létrehozása High Score táblázat . Próbáld figyelmen kívül hagyni az “, hogy sok alkalmazás használja” elemek … jobbak magyarázatát az előző bemutató, de ha a magas pontszámok asztalra, amire szüksége van, ez a bemutató!
még egy adatállományt kezelő bemutató Van jó néhány ezen az oldalon! Ez egy nagyon tömör, és újabb, mint a legtöbb, amelynek írták 2011 júliusában használ üzeneteket. Az egyik, hogy tartsa egy fájl, amely masszírozzák a program, egy puffer építeni az eredményt. Szintén bemegy a OpenDialog és SaveDialog … hmm … dialógusok! A bemutató is lehet használni, mint egy hasznos shell törni a hátsó szerzés sok fájlkezelő alkalmazások írt. A kód meglehetősen “rendes”, érdemes egy gyors lefölözött néhány más “trükk” használt út mentén.
Adat fájlok kezelése plus a dialógusok adatok írása és olvasása az / fájlokból. Második rész, bár akkor itt kezdődnek. (Ne itt kezdődik, ha az anyag a dialógusok az egyetlen érdekes.) A első rész as szint 3. Delphi komponensek OpenDialog és SaveDialog magyarázható. (Ezek jó hírek, és nem túl kemény.) Is kiterjed: létre saját dialógus formában. A forráskód letölthető. Atipikus tutorials itt, hogy hajlik a vita a késztermék több mint megmutatja az építkezés az alapoktól kezdve.
A vetélkedő … szemlélteti különböző dolgokat, használ TMemo tárgy, megmutatja, hogyan lehet megvalósítani “Szeretné menteni adatairól, mielőtt kilép? ” Kvíz program megjegyzi a felhasználók múltbeli teljesítményét, a kérdés által érintett szinten. A forráskód letölthető.
Adatbevitel programot … valószínűleg önmagában nem használható az Ön számára. De bemutat néhány hasznos trükköt, amellyel javíthatja megragadni a lehetőségeket, amelyek az esemény vezérelt környezet létrehozása. A forráskód letölthető.
A rajt a gépelés oktató játék … Befejezetlen jelenleg. Illusztrálja fejlesztése kérelem.

Hogyan lehet hozzáférni az adatbázis fájlok … Ez rendkívül könnyű írni egy programot a Delphi, amely lehetővé teszi, hogy megtekintheti és szerkesztheti a fájlokat megosztott Paradox, dBase, Access, stb itt megtudhatod, hogyan!
lejátszása WAV fájlokat MediaPlayer … Akár akarjuk a programot, hogy azt mondják: “Új üzenete van …”, vagy csak kell egy kiváló “Zapp!” hang, itt van, hogyan. És mit tanulni itt valószínűleg működik a játék más média is.

Reading a joystick … csinálja Delphi 2 felett. Átdolgozott és kibővített május 04. A stopper programot hoz létre, mint egy illusztráció. Lásd még a 4. szintű joystick bemutató . Forráskód szállított.

A vezérlőprogram boncolt … A program négyzeteket és logikai változók dolgozik együtt elemezzük. Letölthető forráskód szállított.

A DLL-ek. Bevezetés … Hogyan kell használni a funkciók és eljárások valaki másnak a dynamic link library (DLL). Egy biztosított. Van is egy opcionális második rész, hogyan kell írni a saját DLL. A bemutató jön a forráskódot, és egy előre megírt DLL, hogy használja, amíg megtanuljuk. Lásd még a szinten 4 tutorial , ha többet szeretne a DLL-ek.

nyomtatások egy sorral … ez a bemutató megmutatja, hogyan kell küldeni a szöveget a nyomtatóra egy sorral . Nincsenek bonyolult fogalmak, de az igény nem általános, és segítségével minimális .–>

A Word Search Program … Akkor nem kell a programot, de talán néhány technikát használt, hogy töltse ki lesz érdekes lehet! Forráskód és az .EXE biztosított. Kis kézre kapcsolatban, hogyan lehet a Delphi munkát, csak kommentálja és a kész termék.

Pick bármely sejtet, … Látszólag ez a bemutató kb kóddal, hogy jelöljünk ki egy cellát a sztring rácsát üzemidejét. Az út mentén, néhány általában a fontos anyagokat, merül fel a hivatkozásokat Delphi létrehozott objektumok, például az objektum “feladó” származó Delphi létre eseménykezelőkkel.

Rajz vagy képnézegetés / grafika, satöbbi Csak, hogy segítsen megtalálni a dolgokat, én csoportosítás (*) a következő szint Három oktatóanyagok együtt. Míg a rész az ezek mindegyike körülbelül rajz képek, ezzel grafikus Delphi, szinte mindegyik foglalkozik más témákkal, pontok, kérdések az út mentén ….

Bevezetés a grafika … MoveTo (100,10); DrawTo (300300); elég egyszerű … A link elején e bekezdés elviszi a Lázár bemutató írtam karácsonykor, 2013. Azt mondja, a legtöbb, mi van a következő, az idősebb bemutató, talán jobb. Ez tartalmazza megjegyzések a nagyon kicsi a különbség, hogy mit csinál a Delphi vs mit csinálsz Lazarus. Próbáld meg először. Ha nem mondja meg, amire szüksége van, próbálja …
* Bevezetés a grafika … MoveTo (100,10); DrawTo (300300); Úgy tűnik, elég egyszerű … de ez nem elég ahhoz, hogy egy vonalat, amely ott lesz, miután minimalizálja majd állítsa vissza az ablakot. (Lásd az előző bejegyzés ezen most tartalomjegyzék.) A kapcsolat a fenti olvasod is megmondja, hogyan kell létrehozni tartós grafika, és (!) Beszél röviden berakodás bitmap.
* Egy másik rajz bemutató, extra bit! … Ez az egyik én alaposabban elvégezni útmutatók. Ez volt lezárva: 2007. május, mikor volna írás őket egy ideig. Ez kiterjeszti a munkát az előző tutorial ( “Bevezetés a Graphics”) és a is megmutatja egy kicsit épület könnyen megváltoztatható programokat. A grafika generált csak egy kicsit elég szórakoztató dugta szórakozás az emberek, akik úgy gondolták a DRM hozzáférési kódot lehetett titokban tartani. Van még egy kicsit a másik szám alapjait. ( “Hex”, stb)

* Kép és File Access … megjeleníteni .bmp képeket a formában. Hozzáférés az összes fájlt egy adott mappát a lemezen, használja, hogy az alapját a “Felismered …” gyakorlat. Bemutató durva szélek, de a teljes forrás felsorolása munkaprogram
adott. (Delphi verziók 4. és 7. legalábbis lehetővé teszi, hogy megjelenítéséhez JPEG. Nem tudom, hogy melyik változat a Delphi jött ez a funkció … írjon nekem, ha tudom? … És keresem egy autópálya alkatrész forráskód (vagy a megbízható forrásból, mint a sourceforge vagy Tucows ) egy összetevő, hogy megmutatja JPEG Delphi 2 alkalmazások … újra, kérjük, írjon, ha tud segíteni? a kapcsolódó gondolat: Delphi 4 (normál) lehet telepíteni a PC csak a sorozatszámot és engedélyezési kódot. nem kell “engedélyt” egy Borland (vagy más vállalati … pl Microsoft (!)) szerver. valóban azt gondolja, hogy Mr. kapu társasági fog engedi játszani örökre minden eszközt, hogy már megjelent a “szabad” mostanában? (pre-7/5), és más cégek mindig ott lesz, hogy újra engedélyezze a dolgokat, hogy az olyan új PC-k? Adj termék, amit lehet telepíteni web-kevésbé minden alkalommal!

* A grafikonok a matematika … Ez jön forráskód és a lefordított exe. Ez egy hosszabb, mint- szokásos tutorialt, mert veszik fejlesztése révén tényleges, hasznos alkalmazás. Nincsenek különösen nehéz fogalmakat részt leszámítva, talán az egyik használata szubrutin, hogy a OnChange felvezető több mezőkbe.
A levelet képernyővédő: A képernyővédő nem nagyon különbözik minden más Windows alkalmazás. Mark R Johnson elkészítette kiváló vitát ugyanabban a stílusban, mint én útmutatók, és én nem látják okát, hogy újra feltalálni a kerék. (Ő is tette a forráskód.) Tettem ezt Harmadik szint, mert néhány unalmas diribdarabja, hogy meg kell néznie. Mi van a képernyővédő nem is nagyon egyszerű.
Matton
Ha az út, amit csak keres egy képernyővédő generáló program, hogy jeleníti meg a képeket, tettem egy összehasonlító áttekintés néhány dolgot … sok szabad .. hogy érdekesek lehetnek.

Matton A mellett, kérem? Ha tudsz egy jó Windows-képernyővédő, amely megfelel az alábbi, kérem tudassa velem? (Csak be kell .exe, nem a forráskód.)

Shareware regisztrációs kevesebb, mint 20 $.

kijelzők forgó kocka.

Képek az arcon kocka felhasználó által definiált … remélhetőleg katalógusa
néhány nagyon egyszerű eszközökkel. A legjobb az egészben: Képernyővédő csak
használja a hat kép egy ismert helyre. Az én tökéletes katalógusa
világ, változó tartalmát fájlok egyikének lenne
megváltoztatni a kép a kocka. Nem bánom, hogy katalógusa
korlátozódik rögzített képfájl nevét.
katalógusa
szerkesztő e-mail címét. Javaslatok üdvözölte!

Köszönettel a kedves olvasó, aki rámutatott, hogy Xara soros kocka képernyővédő. Azt már fut a gépemen néhány hónapig most nem probléma. Még találkozik az én “Change display megváltoztatásával fájl tartalma” követelmény, azt hiszem. Ez árnyalja az arcok, mert be … lényeges “fodor” elérni a legjobb hatást, azt hiszem. Információ és program Xara honlapján .
Matton

4. Szint oktatóanyagok:

A legnagyobb és legjobb, hogy Dátum: összekapcsolása több eszköz Arduino “master / slave” <! – ésszerűsíteni / szabványosítása használata “kliens / szerver” ; “Master / slave” .. lásd a többi -> setup: Egy futó program a “mester” PC, Arduino “szolga”, egy LED és a “csengő” kapcsoló “hajtott” / figyelt. Az ablak a számítógép képernyőjén azt mondja, egyik pillanatról a másikra, hogy a “csengő” csatlakozik a Arduino megnyomása, és van két gomb: “Turn LED On”, “Forduljon LED nem világít”. Egy kattintás az egér a mester, a PC , a LED a Arduino lehet be- vagy kikapcsolni. A kettő csatlakozik egy egyszerű soros linkre. Nem kell Delphi részesülni az anyag a bemutató, bár a PC része van említve, Delphi szempontjából. Katalógusa

A soros port … Első rész: üzenetek küldése a számítógépről egy soros kapcsolat, például RS-232 … de csak egy irányban . Katalógusa

A soros port … Második rész: kétirányú kommunikációt, üzeneteket küld Akárhogy a két csatlakoztatott eszközök egy soros kábel, vagy a virtuális soros kommunikációt linkre. Ez az elem egy HyperTerminál klón. (Lásd: “A PuTTY” (Google), ha a kész “Hyperterminal”.) Hotelben
A soros port … Hyperterminalt klón: <! – DD81 -> Nem olyan jó, mint Hyperterminalt vagy PuTTY. .. csak azért említem őket, hogy ön egy eszme, amit a program teszi. Küld egy emlékeztető, karakterenként, amilyen gyorsan csak adja meg őket, és fogadja az adatokat egy soros adatfolyam, és átadja a dolgokat egy feljegyzést. Ez a bemutató különösen durva abban a pillanatban, de nem kínál egy csomó kódot. A program másféle végül átalakult a “legnagyobb és legjobb”, a fent leírt.
STOP PRESS !!! Én, miután több éves próbálkozás végül sussed ki a mögöttes rutinok egy HyperTerminál klón. A program, forráskód és összeállított exe áll az Ön rendelkezésére az “A soros port, 2. rész” (fent). Ha dolgozik csatlakozó készülékek soros kapcsolatot, akkor is megtalálja a én Arduino Serial Comm oldal hasznos. katalógusa

A “try … kivéve …” mechanizmus csapdába hibák Ez az egyik olyan dolog, amit nem “szükséges” … de ez nagyon hasznos, ha a mester is. És ez ad egy módja annak ellenőrzésére, hogy mi történik, ha például az alkalmazás találkozik egy sor ellenőrzés hibát. Ez az esszé is bemegy számos kérdést a jó programozási gyakorlat. Nem, sajnos talán csak “megmondja a választ.” Első tervezetét 2011 júliusában, amikor én már a Delphi és az írás ilyen útmutatók több mint egy évtizede. Katalógusa

Hozzáférés Port Hardware … ez a bemutató megmutatja, egy ingyenes DLL-üzenetek küldésére és a PC-n keresztül a párhuzamos vagy soros port. A bemutató tartalmaz segítséget, hogy hogyan kell használni. Lehet meghajtó elektronika saját maguk dolgoztak csatlakoztatva a számítógéphez. Ha új vagy a DLL, van egy Level 3 tutorial DLL az Ön számára. Ha mellékeli a saját elektronikai hangzik, keresse fel a oldalam nyújt a számítógép portja . Katalógusa
testreszabása szabványos vezérlő … Complete
A 3. szintű bemutató “létrehozása egy sor szerkesztése dobozok előtt”
megpróbálja ezt. katalógusa
Fájl módosítása … Nem bonyolult, de ezen feltételezve néhány folyékonyan a része tanuló. Lecseréli a fájl egy módosított változata is. Biztonsági másolatot készít az eredeti fájlt. Katalógusa
Egy kidolgozott példa … A program dekódolására egyszerű helyettesítés kódokat. A rendszer az előző tutorial. Katalógusa
Navigációs hátlap bolt … újraalkotja részei a Windows Intézőben. Is illusztrálja több ablakot. Felhasználás FileListBox, DirectoryListBox és DriveComboBox. Katalógusa
A készülékek … Ezt írta 2007 májusában így van némi előnnyel idősebb oktató. Ez nem kezelni egy meglehetősen összetett téma, hanem egy nagyon hasznos egy: Elhelyezés szubrutinok egység, amely lehet használni, és ismételten felhasználható. Ebben a leírásban, megyünk tovább, mint tettük a korábbit az ugyanebben a témában . Méltatta … ha érzel kihívásra! Katalógusa
Color Graphics. Dinamikus átméretezés … Hogyan kell felhívni a színt. Hogyan lehet a dolgokat a forma méretének változása, ha az ablak mérete megváltozik. Katalógusa
HTML generátor … a kezdetektől egy program generál az online fényképalbumok. katalógusa

Szög kijelzés … egy kis kör nyíllal benne. A nyíl mutathat bármely 16 irányban. Eredetileg megmutatni az irányt a szél lapát mutatott. Nem “kritikus” készségek a bemutató … de ez egy jó, néhány szép bit elegancia a kódolás. Egyes közbenső eseménykezelő technikák illusztrált. Azt is bemutatja, a használata a címke tulajdonság. Katalógusa
Egy másik kidolgozott példa … Ez nagyobb és mozog gyorsabban, mint az én útmutatók. Ez azt mutatja, hogyan kinyert adatokat egy adott napon egy csomó file, egyenként rekordokat sok napon át. Katalógusa

Windows üzeneteket, joystick és a stopper … Ez kiterjed több téma, így például azt, hogy az üzenetek másutt keletkezett a számítógépen belül, üzenetek a Windows API-t. Van egy egyszerűbb módja annak, hogy olvasni joystick magyarázni egy Level 3 bemutató . Jön forráskód. Katalógusa

Hogyan biztosítható, hogy … csak az egyik esetben egy alkalmazás fut az adott pillanatban. Felhasználás mutex. Katalógusa
Külső egység … egy egyszerű módja, hogy újra kódot beírtuk nélkül rezsi egyedi alkatrészeket. katalógusa
DDE kliens … korlátozott bevezetés adatokat gyűjt DDE szerver, egy 1-Wire/ MicroLan példa. katalógusa
átalakítása húrok … két funkció. Az első úgy húrok tartalmazó Kétértelmű karakterek … mint a “0”. Ez nulla vagy “oh” …. és alakítja őket húrok nem egyértelmű karakter. A második megfordítja a folyamatot. Hasznos, ha megy, például, hogy a felhasználók a regisztrációs kulcsot szálakat. A bemutató is bevezet néhány fogalmat amelyek általános használatra programozók. Katalógusa

Level 5 oktatóanyagok:

Az első lépések a TCP / IP Van egy csomó a mester előtt, akkor lesz egy szakértő elragadó dolgokat az egész LAN vagy az interneten keresztül, TCP / IP. Azonban, ha csak azt, hogy hozok egy fájlt, legyen az egy kis HTML, JPG, vagy valamilyen adat egy fájlban egy webszervert, és képes alkalmazkodni valaki másnak a programot, akkor is, ha nem érti, mindent, amit csinál , akkor csak be kell WinHTTP http://www.appcontrols.com/ , és a kis demo program ami ezzel jár. Ez shareware (próbálja ki, mielőtt vásárolni). Úgy működik, sok Delphis, és talán még Lázár. A demo elég lehet, hogy írjon egy programot, például lehívás és tárolás képek a IPCAM . A “nélkül forráskód” másolás csak a költségek körülbelül 18 $. Ha ez nem felel meg a akar, próbálja meg a következő bemutató …

Egy régebbi “Első lépések a TCP / IP” Van egy csomó a mester, mielőtt sikerül kommunikáció a gépek között a LAN, nemhogy az interneten keresztül. Ez a leírás, ami jön a teljes forráskódot, úgy néz ki, néhány alapjait. Az út, hogy létrehoz egy kis kliens alkalmazás. A 2011. szeptember végén, talán a legjobb bemutató TCP / IP kérdések … A legjobb kezdeni, egyébként.

Az internet, és azon túl! > is levelet elérő alkalmazások oldalak a LAN-on vagy az interneten ! Ez a leírás ad egy bejárat a világ a TCP / IP. Konkrétan azt mondani, hogyan lehet létrehozni egy alkalmazás, amely képes nézni, mondjuk, http://bbc.co.uk, és vigyük át a HTML, hogy helyén egy TMemo komponens belsejében alkalmazást. Ez a legnehezebb része! Amit akkor nem az, hogy van rajtad …. Bízom benne, hogy a sok lehetőséget nyit meg? (Lásd még a következő bemutató.
<! – Vigyázz REF “következő bemutató” a fenti szövegben ->

TCP / IP: A kérdés a “blokkoló” Mielőtt sokra az ICS, és a TCP / IP-programozás, sőt segítségével az előző tutorial, meg kell kezdeni, hogy elsajátítsák a képesség a programozás oly módon, hogy az nem-blokkoló . A TCP / IP cucc tényleg kellene tenni ahhoz, hogy az aszinkron kommunikáció az interneten keresztül. Ez a leírás megpróbál segíteni azokkal fogalmak.
Egy kisebb adaptációja ICS demo Ebben a tutorial, kissé alkalmazkodni az alap demo gyűjteményéből mellékelt Francois PIETTE internetes Component Lakosztály. A cél az, hogy kezdődik a megértés a komponensek és a TCP / IP-programozás. Az alkalmazkodás lehet enyhe, de ha új a TCP / IP, azt hiszem, tényleg kellene egy megy ez a bemutató.
Ülj a könyököm … miközben írok egy programot, amely nagyobb, mint egy tipikus bemutató programot. Forráskód letölthető. Ábra a fejlesztés szekvencia. Bemutat néhány fájl kezelése és grafikus programozásban.
Hőmérséklet adatgyűjtő … naplózása és grafikus adatokat hőmérséklet (és páratartalom) érzékelők. Jön a forráskód. Bemutató kiterjed elragadó XML egy webszerver, ahogy meg van írva kapcsolatban Poseidon SNMP / XML LAN / internet “hőmérő” (a HW-csoport), de lehet, felülvizsgált olvasni más érzékelőkkel. (Delphi 2, plusz egy szabad harmadik félnek alkatrész, ICS. Ez kliens / szerver munkáját.)
RS-232 kommunikációt (soros I / O) … RÉGI: Van jobb bemutató ( “… Part One”) e vonalak mentén a fent … de én hagyom ezt itt, mint egy másodlagos forrás az Ön számára, ha nem tetszik a másik. A kezdet egy házilag készített egyszerű HyperTerminál. Küldhet, csak eddig, de nem igényel semmilyen harmadik fél komponensek. (Delphi 2)
RS-232 kommunikációt (soros I / O) adatátviteli napló készülékek … RÉGI: Van jobb bemutató (” … második rész “) e vonalak mentén a fent … de én hagyom ezt itt, mint egy másodlagos forrás az Ön számára, ha nem tetszik a másik. Egy egyszerű Hyperterminalt-szerű terminál program, beállítva, hogy kölcsönhatásba lépnek a kétféle adatgyűjtő eszközök (Anderson TM # 128 / WeatherDuck). Meg lehetne igazítani más környezetben. A program bizonyos hibák, de a “működik”. Használja az ingyenes, a forráskód, alkatrész TComPost Dirk Claessens. (Delphi 2)
Differential termosztát … egy szép “durva” “tutorial”, ahogy gyanítom korlátozott közönség … de lehet hasznos néhány! Jön a forráskód. Lásd a Hőmérséklet adatgyűjtő , a fenti, hogyan kell letölteni az XML egy webszerver … a kódot, hogy jobb. Írásos kapcsolatban Poseidon SNMP / XML LAN / internet “hőmérő” (a HW-csoport), de lehet, felülvizsgált olvasni más érzékelőkkel. SNMP-t használ, hogy kapcsolja ki / be a kimeneti LAN-on csatlakoztatott eszközt. (Delphi 2)

Matton
——————-
Matton
Én útmutatók mintegy programozás a Dallas Semiconductor 1-Wire ™ chipek, mint használt a MicroLan ™, már költözött ide. . Azt is fenntartja oldalak bevezető MicroLan és magyarázza a hardver .

Pascal

 

(Ha kíváncsi linkek mások munkáját, könyvjelzőt ezt az oldalt, így juthat vissza rá, és látogasson el a oldalam hivatkozásokkal . természetesen szinte mindent, hogy bárki valaha is akartam tudni, hogy már az interneten Prof. Salmi elsőrangú GYIK …. ha megtalálja őket !!! Ezek a csodálatos források érdemes felkeresni. 1/2009 voltak elérhető itt . lekérése tsfaqp50.zip, csomagolja ez, meg TSFAQP.IDX a FAQ tartalomjegyzék.

(Azok GYIK látszik mozogni! Ott voltak ftp://garbo.uwasa.fi/pc/link/tsfaqp.zip, aztán ftp://garbo.uwasa.fi/pc/ts/tsfaqp36 .zip. elrejtése újra? Próbáljon rákeresni a Google a “timo Salmi pascal gyik”. Nagyon hálás vagyok ők nem írta Joe Smith!

Egy alkalommal, meg kellett kérni “Nem tudom, hogyan csomagolja?” És azt mondta: “Itt az idő tanulni!” Remélem nem gond .zip levéltár ma?

Ha az, amit szeretnénk, hogy tudom, nem válaszol az én oldalak (!), Akkor jönne hírcsoport vagy fórumokon. Az egyik módja, hogy megtalálják a csoport Google Groups .

 

Pascal oktatóanyagok:
Pascal azok számára, akik tudják, Basic … Néhány megjegyzés tőlem azok számára, akik tudják, Basic, és akik menedéket ” t sokat Pascal.

beüzemelése … Segítség a hibakeresés .. és megakadályozza, hogy szükség rá .. Szintén hasznos Delphi programozó.

Eredetileg a http://sheepdogguides.com/tut.htm. Menj a honlapon http://www.forallworld.com